RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Abraka-dabra...

Miért az orbáni bűvészmutatvány, ha nem az egyenlő, hanem az egyoldalú jogokért, és kötelességekért van? Nagy cél, de önzőn, hol nincs együttműködés, összetartás a megoldásra... csak fideszi-egyének igazsága, és általuk diktált igazságosság és erkölcs (én nem nevezném annak!) - s ez szolgálna minden ember iránti magatartás alapjául (?) - csak színre (ha sárga), másokat adva szolgaságnak, a társadalmi nyomorúságnak, immár (és győzelmük óta) a 2/3-dal politikai függésben tartva... ugyanis, hogy megfoszthasd ellenfeledet a támadás lehetőségétől, meg kell fosztanod a védekezés lehetőségétől. Ebben jól teljesítettek! És itt ez a Matolcsynak nevezett kamikaze utód, még rátetézett az unortodox gazdasági politikájával előtte, most MNB-s atyaistenként függetlenítve (így ámokfutása), hol a követeléseknek és a sokféleségeknek sokaságában  a konkurencia harcban- mely elmebajukat hozta - annak vége- hossza nincs! Korlátot sőt saját korlátait sem ismerve, fel sem ismerve a jó bírása helyett, a javak birtoklása tűzve célnak! Ezzel megnyomorítottak egy egész országot!
Orbánnál az eszmék összekuszálódtak, képmutatás van, hol megfeledkeztek már a közjóról. A nagy keresztények (az automata gombnyomogatók) sem beszélnek már róla, de fényezik magukat Júdásként, mert van az a pénz, amiért feladják a hit-tételeit a külön érdekekért!
A társadalom valódi érdekeit már egy spekulatív közakarat alakítja, hol a nyomor uralkodik el, a valódi érdekeket nehéz is megfogalmazni, mert az hatalmi-érdek szentesítő eszméi mindent felülírnak... itt és így az állapot anarchikus! A nép elnyomva (örül a morzsáknak – most a rezsicsökkentés az) téves akaratában – mely szörnyűbb minden másnál – bele nem lát. Bár senki nem elégedett a helyzetével (a gazdag sem), így- ha nem is tekinti a helyzetet megsiratni való veszteségnek... ám tudatlanságuk miatt legyőzettek mégis. Ugyanis, aki önhatalmúlag áthág egy rossz törvényt, felhatalmaz másokat arra, hogy áthágják a jó törvényeket. Kevesebb kellemetlenséggel jár bolondnak lenni (immár a 2/3-ban) a bolondok között, mint egyedül lenni bölcsnek. Orbán rájött a dolgok hívságos voltára és erénynek tüntet fel mindent, papjai, közhivatalnokai, törvényei által lettek kiszolgálói „rendjének”! Enyém és tied átfogalmazva, vele a bűn és erény fogalma is másként értelmezve... csak kívülről látszik megint másként? - mert a szégyen és gyalázat bélyegével rajtunk van  törvényes megtorlással, mi által- amelyekkel (és ahogy) lereagált a lét és vele a nép már saját érdekével is szembe megy.
A kilóra megvett rendőrségnél is szívás van – nincs emelés csak részben... jaj! - a marok üres marad...
De... és ki- mit (kit?) győzött le – vagy végleg vége mindennek? Íme: Visszakozott a kormány: a választásokig biztos nem állítják fel a birodalmi sasos emlékművet a Szabadság téren. Lázár János a héten a Zsidó Közösségi Kerekasztallal egyeztet a „magyarországi zsidó közösségeket foglalkoztató kérdések megvitatásáról”. Tehát: „Elszállt a birodalmi sas...” ? - a hangsúly a „választásokig” szón van (!)
Vagy- és más itt másként: A hétfői, "rezsiharcias" parlamenti Orbán-beszédben foglaltak tényszerű alapjai továbbra is recsegnek-ropognak, rosszabb esetben teljesen hiányoznak. (not.hu) Hupsz. Mondanám, de értelmét sem látom a „vitának” (amúgy is magukban folynak), mert eltökéltek a Fidesz urak és biztosak magukban – ha láttad a háttér-vigyorokat (Orbán háta mögött!).
Megint egy szánalmas mszp-s, és nem is akárki:
Az MSZP elnökhelyettese a szocialista politikus, akinek titkolt százmilliói vannak – állítja a Magyar Nemzet. Ehhez már köpni-nyelni sem lehet... van egyáltalán olyan politikus, aki nem korrupt? Kit választunk? - kiket a nyakunkba? Kikövetelt tisztelettel a közmegbecsülés (Orbánnál sem másként), de a dicsőség vágyuk – a minden előny kikövetelése és értékrendszerükben szerepük már a fényűzésük kielégítetlen szükségleteiként és mellett, kufárias bűvkörrel birtokolt!
Az egyéni szabadságot összekeverték a szerzés szabadságával... a hatalom azért kell, hogy akadály nélkül szerezhessenek és a megszerzetteket biztonságban birtokolhassák? Hajrá, de ehhez én a választó nem kellek! - azaz nem leszek segítője egyiknek sem!

Nyájas a jelen,
       amolyan birkás felhanggal legel
Európa lejtőin- megannyi kolomp-kísérettel
       csókól színt e világ-rend…
A titok ott, hogy ily’ sorsán elmerengek,
       vak-faláról most nyíltan pereg.
Emberség állati sorsában valamit mindig védtem,
       az volt hitem,
csak magára maradt „haza-vágyó vágy gyanánt” bennem-- (szőke)
 
Ui. Most azonban az Orbán viselkedése feletti felháborodás arra vall, hogy "végre meghallgatásra lel a civil társadalom régóta hangoztatott üzenete, (miszerint) ha az EU alapvető értékeit akár egyetlen tagország is megsérti, az változatlanul közös szégyenforrás..."  
Hitele és bölcsessége megingott, egyenessége kérdőjelezett- a „hogyantovább” meg félelmet kelt. A spontán- fájon-forró közösség vállalása a szenvedőkkel, akiket ott kötelessége védeni (mármint a magyar hont és népét, akit reformjaival is sújt) már rekedt-tehetetlen, egy hétszínű-papagájnak is sok! Aki „kapát” fröcsög, miért gondolja, hogy úri-keringőre kérik fől?
Választunk? - ha lesz egyáltalán választás! Rendkívüli helyzet esélye megnőtt (utalt is rá a Vezér!). No- meg az előzetes (ami utólagos) törvénykezések utólagos (előzetes felmérés nélküli) hatásai:
„Azok a feltételek, amelyeket a jelenlegi kétharmad teremtett meg, s amelyeket sikerült egyoldalúan annyira torzzá tenni, hogy ugyanolyan választási számadatok esetén, mint amilyenek 2010-ben voltak, a mai szabályok szerint nem kétharmaddal, hanem sokkal többel nyerne a Fidesz. Vagyis nem egyszerűen lejt a pálya a hatalmon levők felé, hanem számos biztosíték is be van építve a rendszerbe, hogy akkor se győzhessen az ellenzék, ha csak egyszerűen nyert. Ahhoz nagyon kell nyernie, hogy győzhessen is. Ennek ellenére még sincs más választás, mint elmenni választani, mert a mai helyzetből kiindulva nincs garancia arra, hogy 2018-ban akár ennyi esély is megmarad.”
Jót röhögtem... hogy ne sírjak. És- igazoltuk a jelen hatalom minden ténykedését, ha birka módra nyúlunk a demokratikus eszközökhöz, hogy elhisszük, ezzel megoldjuk a társadalmi problémáinkat! Nincs párt, amelyik tisztán állhat elénk. Lejáratódtak az elmúlt 25 év alatt (sajnos az LMP is a szakadás miatt!)! Csak egy út van, ami becsületes: az a bojkott! De mert gyáva népnek nincs hazája, a tét sem olyan nagy... mintha az emberi erkölcs regenerációja mit sem számítana – mintha egy- szívre láncolt akarat lenne itt, magunk alkotta törvényeknek való engedelmesség, pedig mások adták- szabják a feltételeket ránk és mi mégis hiszünk. Hisszük (talán, mert hinni akarjuk), az egységes társadalmi szellemet, hogy a nép akarata átérezve itt, imigyen önmagának ad törvényeket...hogy egy nagyobb összesség részévé kell lenni, melytől bizonyos értelemben létét és értelmét nyerheti! Pedig a bojkott volna az ésszerűbb, a becsület is megkívánná azt, hogy tettünk valamit (persze így sem nyerhetünk, de kivel- kikkel akarunk nyerni (?) – tedd fel a kérdést magadnak)!
Magyarország volt... van? - vagy a fene bánja? Képmutató megalázkodásra és kíméletlen önzésre nevelt eddig! Az igazság: a természetes függetlenségünk feladása! A magánérdek távolról sem az általános érdeket szolgálja! A gyávaság nem lehet erény! Aki a becsületét elvesztette, már mindent elvesztett – kiváltságokért nem lehet egy nemzethez sem tartozni (keverve az érdek és az érzet) – így a humanitás örömeit élvezni nem lehet... és úgy sem, hogy minden más népben, nemzetben ne partnert, hanem ellenséget lássunk, mert ma a harc mindenki ellen van!
 A politikai zsarnokság és a szellemi barbárság megakadályozására egyetlen biztos módszer van: minden alternatíva (a helytelen is) bemutatása az embereknek, minden vélemény (a képtelen is) meghallgatása és nyilvános cáfolata... mert a szabadság útján kell haladni, mert nem lehet átruházni másra ezeket a jogokat –  ha mégis- valami folytán átruházódik (mint most is), ami ilyetén zsarnoki lesz - az- az embert rabszolgasorsra kárhoztatja! Ellenzék dolga lett volna a felvilágosítás, de megalkudott és ebbe az alkuba visznek bele most egy népet (!) - hol csak birkanyáj lehetünk, mert minden illúzió és- mert sértve az emberi jog, emberellenes szelleme ellentéteiben a némi igazság nem elég voltával - így korlátozódott tényein, mára levont konzekvenciákkal adja lehetőségét a más történelmi tapasztalatoknak, ami korlátoz mindent és mindenkit (Horthy iránya, a nemzeti-szocialista felfogások sűrűjében)!
Megint csak az lesz a vélemény, hogy raktam a szavakat egymásutánban, minek értelme nincs (ha eleve elutasított mások értése nem is lehet értelme semminek).
„Az óriás molinókról, a falakon és a buszokon elhelyezett hirdetményekről ránk vigyorgó bohóc, aki már négymillió példányba a lakásokba is betolakszik, valójában nem az ellenzéki pártokat teszi nevetségessé, hanem az állampolgárt röhögi ki. Pontosan ennyire nézünk hülyének benneteket, üzeni vele a Fidesz, így bohóckodunk nektek, a ti pénzeteken, miközben ti hagyjátok átverni magatokat.” Mert Magyarország jól teljesít!

És az ellenzék, még mindig csak magával van elfoglalva... így mit nyújthat? - a szabadságunkat (segédkezve a hatalomnak) adja éhhalálra, a politikai jogok malasztjával magukat pediglen fizikai pusztulásra ítélte... így tévelyeghet gondolkodásra-képtelenül, megbotránkoztatni a népet! Így csak a káosz teremtődhet meg, és nem az új és jobb világ!

Köszönjük szépen! - a dumákból már elég!

2014.02.05.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 121
Tegnapi: 187
Heti: 1 520
Havi: 3 680
Össz.: 424 000

Látogatottság növelés
Oldal: Abraka-dabra...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »