RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

Orbán a csúcson...

 

 

„Magyarország, csakúgy, mint a szövetség többi állama, növelni fogja katonai kiadásait – jelentette ki Orbán Viktor Newportban, az észak-atlanti szövetség csúcstalálkozójának helyszínén. Két héttel ezelőtt, a nagyköveti értekezleten még azt mondta: a NATO-ban vállalt költségvetési hozzájárulásunkat nem teljesítjük, de hangsúlyozta, hogy sok más ország is így van ezzel.” Szavahihető nem? - és kitartó is? A részletek magyarázatára nem szorítkozom – nincs is értelme – ugyanis Orbán ott mutatja meg leginkább hatalmát, ahol nem áll szemben átgondolt erő, s oda fordítja haragját is, ahol semmi nem állja útját, de ha „erő” szegül ellenére, már behúzva a farok, és megváltozik véleménye s elszántsága, jaj, be gyáván!

Hogy még boldogul az csak a szerencséjének köszönhető, holnap majd kudarcot vall anélkül, hogy természete és gondolkodása megváltozott volna. Az ok, a fent tárgyalt- úgy vélem szerencséje forgandó volta miatt állt be, de lassan beleszalad egy romlásba, ahol már nemhogy tisztelete nem lesz, de becsülete is veszik... ám itthon dicsőséget és gazdagságot hoz mégis az „ügyesség”! Éljen Királyunk!

Szenvedély (amit én nem neveznék annak) külön útjai, íme... s mindig más-más jelenséget észlelünk a jó fogalmának változékonysága miatt. Amúgy egyik napról a másikra, ha az idő és a dolgok megváltoznak. Bár, mint mondtam habitusa, természete adja, hogy ilyen-olyan a mód, ha egyféleképpen mindig sikert tapasztal, arról az útról nem tud elfordulni (egy ideig). Óvatos lenne? - még csak nem is szenvedélyes, csak hamis a lelkem, minek következménye: egyszer felejtős lesz.

Így van ez, ha nem a törvény, hanem a vezető akarata érvényesül... az államfő (Orbán) felelősség nélkül gyakorolja hatalmát mindannyiunk felett, mégpedig a maga haszna, nem pedig az „alattvalók” érdekében... mert a hadikiadások nekünk fognak fájni! De jóüzlet lesz nekik!

 

 

Gyurcsány elutasítva:

 

 

…”amikor Gyurcsány „távozott a miniszterelnöki és az MSZP-elnöki posztról – bár állítólag mindenki őt utálta –, pártjának másfél millió szavazója volt. Azóta a szocialista támogatottság nemhogy nem nőtt, de jelentősen csökkent”. Felvetette azt is, hogy Gyurcsány nem hagyta el az MSZP-t, hanem „kitúrták” onnan, ráadásul szerinte az „ellenzék oldalán senki sem vitatja, hogy kormányzása idején Magyarország még szabad, demokratikus, a világ közvéleménye által elismert köztársaság volt”.

Igaz, elszánt lépéssel tehát megvalósította azt, amit előtte semmilyen emberi megfontolás árán sem tudott volna véghezvinni, mert lemondása s eljövetele előtt (a miniszterelnöki posztról és az MSZP-ből való kitúratása okán) képtelenség lett volna, hogy szilárd elhatározásai és pontos tervei legyenek, „pártcsinálási” vállalkozása nem járt volna sikerrel... mára már nem kell kifogást keresnie csak tennie dolgát, bár ezernyi kifogás éri a baloldalról (főleg az MSZP-ből) – mégis, a feltételek hiánya miatt is, jobb az óvatosság. Az MSZP-nek nem kell a tanács, hát akkor legyen magának... bár óvatosság helyett Gyurcsány, lett inkább szenvedélyes és ez így van jól!

 

 

Az MSZP-ről...

 

 

„Vannak ösvények, amelyekre többé

Nem lép lelkünk, bár utunk örök...”

 

… s éppen ők tették az országot olyanná, ami állapotában most van. Hallgattak, tangózgattak, megújítottak, logót festettek, és kívánták így a nagyobb „sajt-szeletet”! Tett elmaradt, pedig – ha felismerték volna a helyzetet, már 2010-ben eltakaríthatták volna a Fidesz kormányát útjukból... kedves Hülyéim! - nem most, akkor voltak illegitimek Orbánék – már késő bánat, de az okért egyértelműen az MSZP felelős. Szóval elvoltak maguknak, amolyan langyos-pocsolyásan – miközben tanácstalan, feldúlt, „megvert”, prédára odavetett s a pusztulás minden fajtájától megviselt volt az ország! És az is- ma is... a remény felcsillanni látszott Gyurcsány személyében – de ez nagyon szúrja a szemeteket, így kiközösítenétek megint. Lehet már sikerrel... (?)

Tehetetlenségében valakire vár az ország, aki sebeit beköti és véget vet kifosztásának... de nem rátok már, a lehetőségét is eljátszottátok annak, hogy még egyszer hatalomba kerülhessetek. Vége!

 

 

Könnyezem... megállok és nézek,

hogy miért nem látok?

Bizalomra már a hűség is veszett –

vagy fordítva egy mesét sző

a képzelet -

Csak ne lenne hazugság - csak ne könnyeznék -

csak ne szednék adóját – csak kép ez (!) - álmos, minő

a való...

gondolatom már az öreg temetőben foszlatja idejét

még bú nélkül -

örök-álom velem,

hogy világodból ki,

lehetne számításból hasznom könnyült-éjjelem--(szőke)

 

 

 

2014. 09. 06.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 247
Tegnapi: 286
Heti: 914
Havi: 4 524
Össz.: 431 973

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán a csúcson... és Gyurcsány kontra MSZP
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »