RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Hamis a világ is...

A bajai videóról még egy szó:
„Én ezt a videót a magyar politika szégyenének tartom – mondta Heller Ágnes a Hír TV Magyarország élőben műsorában. – Lényegében arról van szó, hogy a magyar politikai kultúra milyen borzalmas helyzetben van, ez a videó pontosan ezt mutatja. Ennek nem szabadot volna előfordulnia. Ez a mi politikai kultúránknak, hát mondjuk úgy, bűnjele. Ezt, csak ezt tudom erről mondani...”
Vágy lett volna az önmegmutatásra, az MSZP vágya élménylehetőségeinek nagy vallomása lett volna, vagy mások buktatása? Tartalma mire ment ki- mi volt a cél? Nyilván a mások besározása... nem szánalomkeltés, mégis irányukban azzá lett: szánalmasak, amit lazává tett az önértéktudat. Ezáltal kimondva, hogy az MSZP milyen fontosnak tartja magát... és- hogy az oda-vissza játék örömében új távlatot remélt...
Valami nyelvi cizellálás kapcsán mégis gondterheltté lett az eset – hogy megesett az ATV-s „vallomás”: mint „szökevény” a valóból kritikusa lett megrendelőjének s így, távol a világtól, kapja el a világ hangjait. Közread egy renitens idillt (vagy inkább megszemélyesíti azt) – azt a valamit, amivel az „eset” tárgyszerűbb lett.. . retteneteivel „pénzgondra veszve lelke”, ahogy egymásba játssza a mondandót, a mindennapi más-értelmezésre.
Többet nem érdemel az ügy, illetve a rendőrség dolga!

Svéd videó kapcsán, már a baj jön csőstöl (szinte igazolásul).. megalakult egy nemzeti párt a Görög testvér mintájára... talán testvérpártnak (?) - nem tudhatom, de újnak- itthon új. (olyan igazi neonácis).. ami úgy hat itt, hogy súlyosabb értelmet hordoz... félelmet keltő régmúltra emlékeztető viszonyokat hoz vissza – még gondolatilag és kitudja a folytatást? Arany Hajnal majd, ha hasad!
Október 23-án Orbán azt mondta: „Sursum corda. Felemeltük hát szívünket, és fellázadtunk. Fegyvert fogtunk, és szabadságharcot indítottunk, ahogy egy büszke, nagyra hivatott és rongyaiban is nagyszerű néphez illik.” … és most befejezzük 56-ot! (mintha valamit ilyesmit is hozzátett volna...) - még jó, hogy nincs hadserege... kitudja mi lenne?
Atya-világ! Ez biztosítaná a világgal való együtt-légzést? Hoppá! - szükségünk van szellemi inspirációra és háttérre, Európában is. Talán az Arany Hajnal pártként segíti majd!
Annál is inkább, mert Orbán szerint: ma oda jutottunk, hogy „Európa meghamisította a saját történelmét”. Új alkotmányából kihagyták a keresztény hagyományokra való utalást, ami nem más, mint egy közönséges történelemhamisítás. Európa nemcsak ezt az erőforrását tagadta meg, hanem a munkát is. A munka és az imádság együttes megtagadása lényegében Európa meggyengülésének az oka... (Jáky templomnál)
„Európa egy agresszív szekuláris, internacionalista és családellenes látomás csapdájába esett, ami logikusan vezet a saját keresztény hagyományainak feladásához.” Más szóval: Orbánnál a józan ész!?
 Az emberarcú fasizmus... (neonáci párt megalakulása kapcsán!) - huh, de keresztényi!
Logikus következménynek tűnik, hogy egy ilyen bejelentés rossz hangulatot vált ki a magyar értelmiségiek körében. És nem csupán a szélsőjobb megerősödése aggasztó, hanem Orbán Viktor kormányának jobbra húzó, populista politikája is.
Az országában politikai „gyűlöletkultúra” uralkodik: a baloldali liberális ellenzék tökéletesen meg van félemlítve. (Kurir)
A magyarországi tudósító is aggódik „a kormányoldal egyre agresszívabb hangvétele” miatt, és az ország helyzetéről azt mondta: „Nem tudom, hová fog ez vezetni.” A jövő tavasszal esedékes parlamenti választások előtt – amelyen Orbán Viktor Fidesz-MPSZ pártjának győzelmére számítanak – Lauer utalt arra, hogy Magyarországon nagy a „hallgatag többség”, amely a felmérésekben azt mondja, nem szándékozik voksolni. „Csak egyetlen esély van Orbán megdöntésére: ha ez a hallgatag többség megtöri a hallgatását. Ungváry ebben a kérdésben kétkedőbbnek mutatkozott: „Nem lehet arra számítani, hogy a következő választások változtatni fognak a helyzeten.”(Wirtschaftsblatt)

Ejnye-bejnye (!) - a nagy tisztség nagy tisztességet követel „a demokratikus centralizmusban”, ami diktatúra a javából, és fel a várba vele, hol egy elszeparált helyre kerülhet Orbánunk, ahol önmagát Bethlenhez hasonlítva vezérségével Horthyt játssz majd... mert „Magyarország jobban teljesít”!
Kitörölhetetlenül benne élünk... a múlt és a jelen álmaiban! A valósága más – pusztító romlásban- szennye a politikában, a civilizáció és az elmaradottság választóvizévé lett! Tanulsága lenne, de kimerné azt hangosan kifejteni? Tehetetlenségébe bénult a lázadó indulat... lemondó tehetetlenséggel, lapos darabosságában az ellenzékben nincs már közösségvállalás, így a biztonság is veszett... Orbán azt csinálhat, amit csak akar! Még inkább kívánatos lenne a történelmi, társadalmi helyzettel való reális számvetés – de a fenyegető erő az ellenzéket lebénította és ellenségként deklarálva már nem adja a szív és eszme igazát (bár az igazság, hogy eszme sincsen, amihez felsorakozhatnának!). Nyugtalanságom okán - a jövőt illetőleg – érzésem: a sírásból zokogás lesz! Ha akarom, ha nem- el kell hagynom e Hazát... és oda menni, ahonnét új szemmel lehet visszanézni Magyarországra...

Remegnek az inak,
erőlködik a Nép...
intelemmel a szabadkozásnak
adta fejét...
Kín még, s száz-szóval a felkiáltó ék:
                        még, még  (!) - a baj -
már tűz-tüdejével közén-
                          foszló alakzatban...
rá a háttér-fordulat ég
ártón- érdektelenségét sokszorozva
        színjátszón: a szeszély--(szőke)

2013.11.01.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 295
Heti: 1 042
Havi: 4 652
Össz.: 432 101

Látogatottság növelés
Oldal: Hamis a világ is...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »