RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

Szegénység...

 

A magyar lakosságának immár 33,5 százalékát fenyegeti szegénység vagy társadalmi kirekesztettség...

„...aki ismeri Orbán pályafutását, az tudja, hogy önálló és eredeti gondolatai alig akadnak. Mellette mindig erős egyéniségek (vagy őrültek) voltak azok, akik „fülbe súgták” a korszakalkotó javaslatokat, mint Matolcsy György az unortodox gazdaságpolitikát vagy Lázár a „trafikbiznisz ötletét”.

Ilyetén immár egyre csak tovább nő azoknak az aránya Magyarországon, akik a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának voltak és vannak kitéve...

 

A ma is hatalmon lévő kalandor jobboldal számítása bejött.

 

De- mert befejezéshez közeleg a demokrácia látszatára, a szabadság illúziójára támaszkodó, a hűbéri viszonyokat idéző totális állami függőségi rendszer, az Orbán-rendszer, hivatalos nevén a Jó Állam felépítése - ettől majd jóllakunk... (?!)

„Az államfüggőségben szenvedők ismét biztosították ehhez a parlamenti kétharmadot. És még nem lehet tudni, meddig tart ki a rezsicsökkentés kábító hatása. Ma még nem lehet tudni, hogy a több mint hárommillió ember közül, akik nem mentek el szavazni, hányan léptek a gyógyulás útjára. Ma még azt sem lehet tudni lehetséges-e a gyógyulás útjára lépni, s ha igen mikor?”

Bár mondják, vannak rosszabb helyzetben lévő országok is! - és hogy ezekkel takaróznak nekem jobb lesz? Szégyelljék magukat vezetőink, mind a saját zsebét tömi és az érdek is csak feléjük mozgatja a szálakat.

Lázár „hathatós” közbenyúlása meghozta a gyümölcsét- Brüsszelből újra jönnek a milliárdok, hogy kinek a zsebébe, az még kérdéses... sejtéseink azért vannak.

 

Hát így megy ez minálunk, ebben a kis hazában!

 

 

Tankcsapda...

 

Már megint a hazugság, a mellébeszélés... „az eladás tervéről már tavaly nyáron, jóval az ukrán válság kirobbanása előtt tudni lehetett.” No- most akkor mi is van? Ócskavasárban eladva 104 tank – már belegondolni is szörnyű, mi van, ha működik is. Ki a felelős? Miért a mostani időzítés?

Az elmezavar az elmebajos baja ugyan, de környezetének zavara... nincs két ország, amelyik hasonló módon határozott volna ebben a kérdésben – Orbánia minden alól felmentve? Viszonyaik hátborzongatóak, alapvető kérdésében furcsallás a módi (most, hogy kitudódott a turpisság, ami- akár nemzetvesztő is lehet) – szégyellem, hogy ilyen vezetők uralják a hatalmat, már régtől bizalom nélkül. Bizonyos viselkedési szabályokat azért elő kellene írni maguknak is, merthogy, hogyan is alakítsuk ki a megfelelő egyensúlyt az egyéni függetlenség és a társadalmi szabályozás között, ugyanis itt már az összemosott határokkal egyetemes lett a tévedés. Orbán mágikus hatalmát félreértelmezték, vagy ő szállt el a szintekkel, vagy körülötte hülyék mind... mert a szélsőség csak addig marad szélsőség, amíg kisebbségben marad – mára a rendbontásban immár több pártban is trend a „jobb”- szélsőkben gondolkodás (lásd. A Fideszt, és keresztény testvérét, meg hozzájuk csapódott „Jobbikot”).

 

Na- ezt jól összezagyváltam elméletileg (bárcsak ez volna a legnagyobb baj), a gyakorlat náluk lett értelmezhetetlen. „Jóakarat: régen jobb volt. Meggondolatlanság lett belőle.” Nem dicséretre méltó, sem az ok, sem- amit megcselekedtek...

 

Mindenütt, ahol van uralkodó osztály, az ország erkölcsének java része ennek osztályérdekeiből és felsőbbségtudatából származik. Ezért is- az általános erkölcsi érzések, így viselik magukon a felsőbbség iránti türelmetlen utálat nyomait. Mármost az erkölcsi érzelmek irányításában az alantas hatás mellett a szolgalelkűség már nem „közre”- de bizalom hiányában immár az ellenszenvre növekszik.

 

A közvélemény jogos beavatkozásának a hatalom „függetlenségébe” igenis van határa, s e határ megtalálása és megvédése a jogtalan túlkapásokkal szemben éppoly nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az emberi viszonyok jók legyenek, mint a politikai önkény elleni védekezés!

 

Kedves Vezetőm! - „tényleg végiggondoltad, vagy csak gondoltad, hogy végig?”

 

 

Még ártatlanul,

de szárnyaszegett jelenem...

pislogó-fényén padlót fogott illemekkel

a rég dicső kapuit döngeti meg -

búsong a jövőn,

szesszel-trágár ötletekkel

építkezik fel,

s derékre-hajtott gerincekkel térdepel - (szőke)

 

 

2014. 08. 19.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 202
Heti: 473
Havi: 4 083
Össz.: 431 532

Látogatottság növelés
Oldal: Szegénység... (és) Tankcsapda...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »