RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

 

Orbán nagy baja...

 

Hadd magasztalják szavai

miként lelkét odaveti

e szikkadt-ölű tájra zengeni

lesbosi lanton...

 

Merkel több tiszteletet érdemel – jólelkű vezető és jó-asszony:

"Ez történelmünk egy nagyon fontos szakasza",

és nemcsak Schengen a tét, hanem Németország és az EU tekintélye a világban -

"Orbán Viktor (...) arról a kérdésről akar népszavazást, hogy érkezhet-e Magyarországra 1294 menekült" a tagállamok között szétosztandó 160 ezerből, pedig valószínűleg még csökkenthetné is ezt a számot, mivel "sok ukrán menekültje van".

Teszem hozzá, az ukrán menekültek száma semmiféle valóságot nem takar... jöttek egyesek, mert a kötelező katonai behívás elől menekültek, de nemzeti érzésből egy se, még kevésbé megélhetésből (hacsak nem az ukrán cigi csempész-igénye vonzotta)...

Az a sok ukrán, aki itt menekült-státuszban van? - ó! - egyszerűen nem igaz! Orbán félrevezet mindenkit!

Németország nincs sem kiszolgáltatott, sem kiemelt helyzetben. Valamennyi uniós tagországnak van felelőssége, és mindegyik szeretné megőrizni Schengent.”- mondta a kancellár-asszony.

És mert- a Magyarországon tavaly szeptemberben kialakult helyzetről szólva: téves az az állítás, hogy megnyitotta Németország határait. "A határok nyitva álltak, és csak nem zártam le őket" és csupán "egyszerűen folytattam azt, ami egy nappal korábban egyébként is zajlott a különvonatokkal".

Ezekkel a vonatokkal menekültek utaztak Németországba jeggyel, amelynek megvásárlását Orbán Viktor magyar miniszterelnök megengedte, aztán egyszer csak "hirtelen nem engedte fel a vonatokra a jeggyel rendelkező embereket", akik ezért gyalog indultak útnak...

A kancellár leszögezte, hogy "a multikulti nem megoldás", a beilleszkedés pedig nem önkéntes tevékenység a menedékkérők, menekültek részéről, hanem a genfi menekültügyi egyezményben rögzített kötelesség.

Akkor Orbánnál, mire ez a hév?

Harcos aki bolondul a harcért, vagy egy bolond-harcosként hadonászik a szavakkal, csak saját ketrecében... (?) - fáj neki, hogy nem nyert több pénzt? A Migráns is vegyen állampolgárságot magának? - majd-utána már Orbán is Asszonyra támad? - akkor mi a különbség közte és a migráns közt? Semmi! Neveletlen, illetlen és nem ravasz- bár rókának róka, ahogy sunyisága rajta! Szégyellem... így vár magának tiszteletet?

Eljátssza Noét? - miként az ótestamentumi pátriárka, az özönvíz világpusztító katasztrófájában- csak az ő „bárkáján” maradt meg az élet. És a bibliai rege szerint ő volt az első szőlősgazda s az első ember, aki a bortól berúgott... erről már lekésett Orbán- ám még lehetne egy kocsmacégér, mert cégéres...!

Azt nem hinném, hogy berúgva volt – mikor értékelt (!) - de valami van...

Nekem mindegy is mi az, ha nincs képben mint az volt, az évértékelésben is... a százfelé cikkázó szavaiban- hatása – vagy vegyem élceknek? - bármilyen durvák is szavai, bármilyen biztosnak látszanak is várt hatásában, valami mintha enyhítené útszéli gorombaságait s mintha meg is bénítaná a nevettető szándékot, el-el-akad (vele- rajta) - egy biztos csak, valami nagy-nagy zűr van a kemény fejében...

 

(„...a népszavazási kezdeményezés politikai manőver. Egyrészt a német kancellár politikája ellen irányul, és azt tanácsolja, hogy hallgass a népre. A belpolitikában pedig arra hivatott, hogy a kormányfő a migráció bevált témájával megtartsa az ellenőrzést a folyamatok felett. Az európaiak ugyanis már megtapasztalták, hogy a kívülről érkező kritika főleg egy embernek használ: Orbán Viktornak.”)

 

A jó-mód nem mindenkit visz jó irányba... sőt – ekként is lelkében a való más lett, másként szűrődik át, más színt kap, más a hangsúly is, a távlat is vele... amolyan Orbániasan egyéni (!) - elvont vagy álmodik (?) – miképp a vaskos valóság csak dühítené még? - és mégis, az értékelésből tréfa lett a retorikából paródia, ahogy kedvére népi-szónokolt megint! Lemondhatna már igencsak! - de elébb fel a Várba Királynak?

 folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

 

fel a Várba!

 

...ha írt nem ad a márvány látványa

akkor mi? - ami járott-útja egynek

sokaknak- tabu- csak szemeknek

kerek csodálatára

az -

 

...pedig aki

csiszolta értő-kézzel – mutatja is

szépségét annak- oly királyi (!)

 

- ahol népét vezérli valahány király

ott nincs becsület

csak ha tisztet is remélhet

(már aki)

és

már

szívtelen tapodja márványát

a láb

...így dicséri talpnyaló-hada

miként

az előkelő tisztelet

esélyre rázza

nevét ott – (szőke)

 

2016. 02. 29.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 237
Tegnapi: 286
Heti: 904
Havi: 4 514
Össz.: 431 963

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán nagy baja...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »