RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Orbán támad?

 

Leírtam már, hogy Orbán bukik... csak azt nem tudni még, hogy milyen irányban: fel- le, esetleg meg... Európa fél, mert közelünkben a félháborús – vagy háborús veszély- ezért segítség külföldről nem érkezhet, hogy ténylegesen a vezér leváltva legyen. Tüntetünk- s ezekkel vagy elérjük a célt vagy nem... forradalomhoz ez a nép kevés!

Mindezeket Orbán is tudja, és a 2/3-d felhatalmazásával úgy változtatja a törvényeket vagy hoz újakat, ahogy más gatyát cserél... mindig javára dől el a „csata”!

Ha bármi is kitörne, az orosz segítség nem maradna el- barátságukat megbonthatatlanul garantálja Paks II. - de a „Déli áramlat” sem lefutott ügy- ha igen, ha nem- a Török irány melegen ajánlva! Az orosz tárgyalások most folynak a magyar, a szerb és osztrák vonalon...

Ki akarja és hogyan megbuktatni Orbánt? Ő már megbukott, de nem a hatalma – erkölcsileg és politikai hozzáállás tekintetében, belső ügyek kapcsán meg szociológiai értelemben... ám a

prezidenciális rendszerét kiépíti, ha fene- fenét eszik is.

Merne-e Amerikával úgy beszélni Orbán, ahogy teszi, ha Putyin nem állna a háta mögött? Bizonyára nem, bár a tudás vagy nem tudás és illem nála csak szavak, középszerűségében nagy és a pofára ilyetén ráfér minden. Ütünk- vágunk és pénzért máris tartja a markát, ha megszimatolja a lehetőséget (sőt követeljük a részt), miközben az egész világgal harcban áll Vezérünk, kivétel Ázsia, mert a keleti-nyitás már rögeszméjévé lett! A kétkulacsosság nála a több-lábon állás. Ez volna a politikai szuverenitás...

                                                     +

Idehaza sem a „rend” a fontos, de az ötletelések azért folynak... amúgy anarchikusan.

Akiknek elvették a lakását, az azzal játszik, hogyha nekifut még egyszer (ha kapna is egyáltalán szociális hozzájárulást), hogy adósságát ráterhelik megint és elúszik az ilyetén szerzett lakás is! Se "hitele" (személyes) nincsen, se bankbetétje sincsen, a gyermekekre járó kedvezménnyel mit kezdjen? Lehet meg sem kapja... mert bankon keresztül megy- rossz adósként szóba sem állnak vele. Ehhez nem értek, de őszintén- nem is akarok. Szegény-ember bele se vágjon!

Szarügy ez mindenképpen...

Aztán ott a családi-pótlék, ha nincs munkád elveszik, ha nem íratod oviba a gyermeked (mert kötelező) elveszik- ha nem járatod rendszeresen iskolába a gyermekedet (lehet bármely ok- kitalálnak valamit és rád sütik) elveszik! Demoklész kardja a problémás emberek felett ott függ- van kalapja- nincs kalapja, mindenképp „verik”!

A felróhatóság bélyege ott - és az már szankciót von maga után, mert a vétkességet feltételezik, ilyetén is nyomatékoltan a szándékosságot vagy a gondatlanságot is. A hatóság eljár (állítólag a gyermek érdekében, bár „a gyerek a szülőé”!), nem számít, hogy vétlen vagy – hogy nincs munka, nem számít, hogy a gyerekek egymás ruháját hordják, hogy hol egyik megy iskolába benne, hol a másik... durva nem?

Orbán: „250 ezerrel kevesebb szegény van az országban”. Jaj! Több a pénz is a szegényeknél... másik jaj! - őszintén, mennyivel és mire elég az?

A picsába már, szórakoztok odafenn? A szociális biztonságot nektek kell megteremtenetek- az elégségest- segélyek és juttatások formájában, nem elvonni- megnyirbálni kell, igaz- mit is beszélek, akik ellopták a 3 ezer milliárdot (ártón a tagoknak- de gyarapodásukra maguknak), a gyermeknevelési támogatástól a munkanélkülin át- az egyéb segélyekig... immár- ilyetén mégis- az önkormányzatokra bíznák a problémás kérdések megoldását- így is - az önkormányzatok támogatást honnan kapnak? Vessen ki adót, azt csinál – amit akar, abból csinálhat pénzt- de kiktől, hogy, milyen formában és címen szedje be- már... nem folytatom... jön az újabb eladósodás!

22-es csapdája megint! Íme: Orbán, a pusztulás látványából szűrt, „élni-segítő” művészete!

                                                    +

Három választási vereség ellenére Gyurcsány Ferenc továbbra is felelőtlen politikát folytat, a magyar választók érdekei helyett önös politikai érdekeit tartja szem előtt. A kormány megbuktatása érdekében pedig úgy tűnik, hogy semmitől sem riad vissza”

Mi baj gyerekek, a Fidesz már az első ciklusban ezt tette... ám, ha valaki tárgyal (bár fogalmatok sincs miről), az semmitől sem riad vissza? Miről beszéltek? - magatokból indultok ki? Nektek minden jogos, mindent szabad – másnak az ország érdekét sem lehet szem előtt tartani, merthogy

az Európai Parlament vezető szocialista és liberális politikusaival találkozott”?

Azonban a gyanúsítás azonnal megfogalmazódik bennetek Gyurcsány ellen... miszerint a találkozás oka csak egy lehetett: „hogy politikai és gazdasági szankciókra buzdítson Magyarország ellen”

Barmok, hígagyúak vagytok, kedves Fideszesek (külön nem említve, de beleértve a KDNP-s szennyfoltot)!

Megjegyzem: Ha úgy lenne is- igazat adnék neki, mert az EU-s pénzeket sajátként kezelitek és még véletlenül sem az ország érdekében (na, jó- töredékét talán, mutatólag – szépek a terek)!

Azután- hogy szociológiailag mi megy itt, az önkényuralmi helyzetből kifolyólag, hogy fejre-állt az ország... a stadionépítések elmeháborodott nagyságrendjét már ne is említsem, de a fontossági sorrend be nem tartása miatt, adó- adó hátán és még mindig újabbak! Várba-költözés, prezidenciális-rendszer kiépítése... s okán, a Horthy idők majmolása- a nép nagy részének nyomorban tartása, megalázó közmunka a szegénység „felszámolására” éhbérrel! - (csak hogy emberként becsülje magát a nyomorult). Hm... és így tovább – és akkor még nem említettem a „keleti nyitást”.

...ha netán valaki bemutatná, hogy mi rejlik a kirakat mögött, a Fideszről alkotott kép- a kialakított imázs rögtön romokba heverne... hazugságból építkezni nálatok már bevett szokás... hát van is mitől féljetek... (!)

                                                  +

Orbán: „Három év higgadt, nyugodt kormányzásra számít.” Nos már most mondom, se nem higgadt, se nem nyugodt kormányzása már nem lesz! Dumával nem lehet már meghatni az embereket, ám a „csihi-puhi” sem megoldás, de mert a „harc” lételeme Orbánnak, ilyetén a népszerűsége csak romlani fog. Munkát, ha úgy végzik el, ahogy a banki megsegítést, akkor már jobb- ha abba is hagyják, mert a hülyítést senki sem veszi be! Az utcákról még sok „csúnyaságokat” fog hallani- és egyre többször!

Éhes gyerek és a drogteszt párhuzama több mint furcsa – Orbán nincs képben- drogmaffia ellen nem drogteszttel kell harcolni!

Finn minta és a nyilvánosságra hozatal... nagyon öszvér ez a rendszer, hol innen, hol onnan összeollózott szabályok csak szabálytalanságokat adnak.

A küzdés – hogy kifelé harc megy, befelé nyugalom és átláthatóság legyen – csak a hazug állítások újmódi „elégiája”... remény- minek okán? - ha a reménytelenség lét-„élménye” bennünk fészkel, akkor Orbán hiába is mondja az ellenkezőjét, mert nincs képben (!) - mondom ezt már sokadszor.

Ő és a valóság- két világ, szöges ellentétben.

Az élet nem egy száz-méteres síkfutás, hogy teljes erőbedobással végigfussa az ember, időnként meg kell pihenni és gondolkodni- tervezni is kell.

De nem a saját gyarapodásukat- az ország leépülésére, a kormányzás dolga az ország gyarapítása, és csak azzal együtt lehetséges az egyéni emelkedésük is – a korrupciókból már elég – a korrupt hozzáállásokból már nem kérünk, sem a kormánytagok pofátlan gazdagodásából!

Azonban az orbáni „odafigyelés” katasztrófája ez a lét, ki- ezt a küszöböt átlépte, az már feladta a reményt... Európának nem vagyunk „gyarmat” - ez az „európai doktrína”? Amerikának nem vagyunk tagállama (ki gondolt ilyent)- s ez az „Amerikai doktrína”? Bár- tisztában vagyunk azzal, hogy a keserű pirula is gyógyít, mégis – ha kérhetem – ne a hit döntsön, hanem a tudás... nem elég azt mondani, hogy szárnyal a gazdaság (ami hazugság), érezni is kellene! Ám- nő a szegénység és emberek ezrei csúsznak lejjebb hónapról- hónapra! „...mert az országnak kiszámíthatóságra, stabilitásra, tervezhetőségre és nyugalomra van szüksége”? Ezek hol találhatók? Ja, hogy ezek a vágyálmok?

Az utcai megmozdulások Orbán szerint „kampányhangulatúak, az intézkedéseket ért kritikák sem szakmai, hanem politikai indíttatásúak.” És?

Már megint egy „jó” duma! Szakmai rész a kormány dolga volna, de miniszterei és államtitkárai nem „jók”, de szakmaiatlanok! Mint a kormányfő maga!

"Az ellenfeleink még nem törődtek bele, hogy a következő három és fél évben a dolgok úgy mennek majd, ahogyan azt a választópolgárok eldöntötték", a kormány érvényesíteni fogja a programját és végigviszi Magyarország megújítását - fejtette ki."

Tiszta-nyelv” mi?

Tessék már mondani mi volna a program, hogy „folytatjuk”? Mit is? És mi a szart döntöttünk el, hogy volt, aki a Fideszre szavazott?Ez a „győzelem” akkor hozna eredményt, ha az időt elérkezettnek tudná be a befejezésre... mert be kell látniuk (ha nem- az „utca” beláttatja majd előbb vagy utóbb), hogy így nem mehet tovább. Magyarország nem „megújul”, hanem leépült! A remény már csak abban lehet, ha ez a kormány nem „érvényesíti” azt, ami nincs is (program)- és nem „végigviszi”, amit tervezni sem tudott, hanem lemond!

 

 

 

Kit nem bánt a szegénység?

 

A gazdagot bizonyosan nem...

A keserű-sors örömöt nem ihat,

vak-szerencse és lyukas üleppel

dúdolható e létben...

 

Szebb a címer, mint az életkedv

és "végre" osztva a kegy...

 

Hozzá adott egy köpeny,

amit ki-be forgathat az akarat!

Kolbász és sonka illata

vágyaikban mindent rejt

semmit se mutat,

ám a bajból népét ki nem húzza...

 

Koldusszámba igaz-ügyek:

élet nélküli élet...

festett képpel pírra nem megy,

csak másvilágra, mert más a világa-- (szőke)

 

2014. 12. 12.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 169
Tegnapi: 139
Heti: 670
Havi: 2 830
Össz.: 423 150

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán támad?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »