RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Ami nem normális...

 

„Nehéz értelmezni, mi a magyar kormány szociálpolitikájának lényege: A közmunkától a nyugdíjig szembe megy az európai trendekkel, olyan normákat hág át, amiket az európai jóléti rendszerek és politikusok nem szoktak. A rendszer drága, nem hatékony, az elvándorlásnak is maga a rendszer az egyik oka.”

 

...több száz Miskolc környéki roma van kint, Londonon kívül Nottinghamben is elég sokan élnek már – írja az Index. Manchesterben már van egy rész, amit a magyar romák is csak cigány utcának hívnak.

S egyre jobban látni idehaza, hogy „mennyire jól élünk, és a kormány mennyire jól teljesít"!

 

De komolyan- van még ember aki elhiszi, hogy itthon bármi is alakulhat pozitívan- amikor csak negatívan lehet jellemezni akár a gazdaságot, akár a kormány más-irányú munkáját (oktatás, egészségügy példának). Szociálpolitika? Nem hiszem el, hogy tudnák mit jelent, mert ez ügyben semmi nincs rendezve- marad a szegénység és az ország leépülése. Rezsicsökkentések ügyében is csak a gazdagoknak kedvezett a hatalom, azaz magának csinálta, mint a banki megsegítést is. Íme a legújabb: az olcsó fa, és a köbméter milyen lesz- erdei vagy sima? Nem mindegy, rönk, vagy hasított? Ki tudja? Konyhakész esetleg? És a kitétel, hogy a fuvart mindenki maga viseli... 10 köbméter legalább két fuvar. Mennyi is lesz így? Az „olcsó” fa így annyi is lehet, amennyi a másik, no- és még nem beszéltem arról, hogy milyen fajta fából keletkezik az olcsóság... jól megkevertétek fiuk!

Kósát hallgatva, csak a gyomrom forog...

...ostoba megnyilatkozásai a furcsaság és a nem normális kategóriákba sorolhatók, megállapításaival azok közepén mozog (legjobb esetben). Már az is furcsa, hogy- ahogy csinálnak valamit („újítanak” a közéletben) arra az MSZP felől érkező választ (az MSZP-nek tulajdonítva) ők adják meg, mielőtt egy kitalált kérdést kreáltak maguknak (így jól elbeszélgetnek magukban)... ez meg már nem normális. A valóság meg az, hogy a baloldal még meg sem szólalt, mégis a vélemények a baloldal felől a Fidesznél már megfogalmazódnak! Ezért is (persze a hiba fellelhető a szervezésben is), hogy egymásban keresik a hibát a baloldalon, meg hogy ki mit mondott- nyilatkozott – így a zavar már tapinthatóbb.

 

A Fidesz aljas módon csak a szart keveri, miközben a dolgok megoldásában rákenik a saját problémájukat a baloldalra. A baloldal meg naivan elhiszi, hogy dolgoznak a Fideszesek a kormányban! Minden energiájuk a jobboldal fényezésére használva, kitalációkkal adva nyomatékot annak- aminek persze lehet igazságtartalma is – de többségében csak hazug állításokra alapozva, és így építik fel a mondanivalót. Mindig valamilyen láthatatlan ellenséggel harcolnak (mint mindig is), holott a baloldalnak is a legfőbb érdeke az ország előremenetele! Lopnak, csalnak és hazudnak, mint az már kézzelfogható Szíjjártónál is, úgy mint volt Rogánnál is ellentmondásos megnyilatkozásaikban! A mosakodás meg igencsak gyatrára sikeredik mindig...

 

Látható viszont, hogy milyen kifizetődő a zavarosban halászni!

 

Ideje, immár elszámolniuk a vagyonnal- mert a népet már sokáig nem lehet hülyíteni. Az önkormányzati választást még megnyerheti a hatalom (előzetes csalás már megalapozta), de ha valami csodát nem produkálnak itt már nagy lesz a baj! Az egyéni gazdagodás- úgy látszik – fontosabb náluk, mint a szegénység felszámolása, persze a papír mindent elbír, a statisztikát meg amúgy is meghamisítják... lényegi kérdéseket – és ez a lényege – még egyet sem csináltak, csak belekapkodtak mindig valamibe, ahogy a szél fújta, s e megszépítéssel kicsikarták maguknak az EU fejlesztésre adott milliárdjait!

Ellentmondásos társadalmunkban a fizikai munka és a szellemi munka tudatos szétválasztásával lett és lesz torz az ideológiával, valahogy elhomályosul a tudat és az anyagi valóság tényleges összefüggése... az illúzió, de hogy a múlt haladó eszméivel, immár a Fidesz malmára hajtja a vizet, az bizonyos.

Kurvára nem tetszik (de mit lehet tenni), hogy az önkényükben a tények- a történelmi perspektívák eltorzítása a „haladásért”- benne a vélemények, mind hazugságokon alapszanak. Kritikailag átdolgozva és ezáltal átértelmezve a politika, milyensége- ahogy a Fidesz javát szolgálja.

A káoszérzet, mint szükséges rossz megmarad- megkülönböztetésre (ahogy, akin a sár megtapad) a megismerési folyamatokban. Elméletük és a gyakorlatuk ilyetén kap „egységet” - ilyetén egyértelmű az előrelátás csak az oksági összefüggéseik lettek zavarosak.

Minél nagyobb a zavar a fejekben, annál jobb nekik... immár Orbán, amit sikeresen csinált „jogrendjében” - már megvalósításra került: a jognélküliség és az önkény. A jogállam úgy lett felszámolva, hogy a kirakata megmaradt – a proklamált politikai „egyenlőség” így felfogott értékével is no- meg, a gazdasági egyenlőtlenség okából, a duma alapjain nyugvó termelékenysége mellett, a mese-világának realitásával lett egyenlő...

Tragikus értelmezést nyer a derű is! Mi az értelme, célja, feladata, ha nem a különcködés? Hajrá Orbán! Hajrá Fidesz! Azon a fán vagytok, mit éppen magatok alól vágtok ki... nemcsak egy szűk időhatárok közt adott kor igazi arca tárul elénk, de látjuk e korban, a társadalomban feszülő ellentétes erőket is... a sok millió nyomorgót és nyomorunkon élősködő “úri-zsoldosokat” is!

A hazugság lett a Fidesz erénye... bizonyos értelemben új ez a világ, színeiben, hangulatában, amelyet a képzeletnek köszönhetünk (?) - Orbánék a jelen való-félelmének megtestesítői! A nagy igazmondó, csak az igazmondást számolta fel, el, immár a pokol félelmetes látomásává vált maga is. Olyan Adysan csak:

 

“Nem kellenek a megálmodott álmok.

Új kínok, titkok, vágyak vizén járok...”

 

Hol most az emberiesség veszni látszik a jelen nyers harcaiban, hol nyomor van és köznapi-röhej a Fidesz padsoraiban, hol gúny a politikai aktualitás részükről- jó olvasni Ady örök érvényű sorait, mert reményt ad... mert a holnapért volna érdemes élni, ám nagyon nem mindegy, milyen békés és boldog a jelen!

 

…szennyes percekkel a jelen,

kilépett a világból is,

rágatlan kellemmel köpött szavakon botladozik.

 

Sok-sok árnyalatban adott e kor,

tanácsadóival a szín…

ott barázdáin rá az emlék sötétül,

s elcsuklik a fény előre-léptein-- (szőke)

 

2014. 10. 05.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 172
Tegnapi: 202
Heti: 553
Havi: 4 163
Össz.: 431 612

Látogatottság növelés
Oldal: Ami nem normális...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »