RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Orbáni „termés”...

Ez a társadalom miről is szólna másról, mint a haszonlesésről- abszurd tapasztalataival is rothadón... valami betegséggé lett a hatalmi mámor, mocsok van és harag és persze bosszú a hatalom részéről – és ezzel „a kőbányák párttitkárainak élete máris könnyebb lett...”
Immár- régtől fogva így- a felparázsló kételyek a megoldatlan feladatok gyötrelmében a „megkönnyebbülés” - a hatalom pörölycsapásai alatt, a jelenleg regnáló rezsim elképzelte, hogy egy egész korszakot hatályon kívül helyez (!)
„Kikérem magamnak, mint magyar, mint erdélyi, mint zsidó, mint ellenzéki, mint értelmiségi, sőt, mint főemlős, hogy engem vagy a barátaimat egy kalap alá vegyenek az ország jelenlegi vezetőivel. Azt meg külön kikérem magamnak, hogy ezt a szerencsétlen lángoktól öleltet kidobni akarja valaki Európából, ahelyett, hogy gyógyítani akarná. Mert beteg az ország, szegény, nagyon beteg – de kezelni kell, nem még jobban ártani neki. Hát hiába volt minden 1848 márciusa óta?”

-Biszku remek alanya mindenféle áljogállami bosszúnak, hiszen senki nem tud rá semmiféle terhelőt sem mondani, egész életében terepszínű volt, amit meg kitalálnak, az karcsú, mint a nyúzott macska.- Mégis... (!?)
„A jelenleg regnáló rezsim elképzelte, hogy egy egész korszakot hatályon kívül helyez, – ez a törekvés + Deutsch Tompika – rámutat a kommunista jogászképzés elképesztően alacsony színvonalára.”
Mindenesetre ezzel a második választás előtt is megvolt a cirkusz, már csak az van hátra, hogy kiderüljön, mi lesz a produkció az önkormányzati választások előtti cirkuszi előadásban.
Jómagam arra tippelek, hogy merénylet készül az Uralkodó ellen: Gyurcsány fog személyesen odalopakodni egy felhős éjen a Cinege utcába, kezében kéjgázdemizson... (huppa)

Orbán érzi is a teltséget - a magáét, bőséget magáért, ilyetén a világgal való együttélés, bár a világot „énekli”, mégis a világ, őt másként foglalja dalba...
„Az Európai Unióban mindenkinek ellenszenvesek a magyarok. De a gulyás-Hitlernek közömbös az Európából érkező bírálat. Tovább uszít a romák és a zsidók ellen, a nőket vissza akarja küldeni a konyhába...” (!)- önző fukarsága is csak magának! A tévutak vezérszerepe alighanem benne lappang, hogy délibáb-országában király lehessen és istenként legyen tisztelt! Ilyetén engedi szabadjára képzeletét s vágyát az önmegmutatásra... cseppet sem zavarja, hogy fékevesztett ábrándjait Európa sem díjazza! Ábrándok-meséjében- éled Királyként, önértéktudat nélkül... ez mellett is- „a Lajta ezek szerint áthatolhatatlan akadálynak tűnik az európai értékrend és szemléletmód, a személyiség és a jogrend tisztelete, elfogadása számára. Amik mégis átszüremlenek, azok csupán töredékek, melyek ráadásul alapos torzulást szenvednek a honi társadalom “szubjektumán” való átfiltrálódás során. Sajátosan és furcsán keveredik ugyanis minálunk a Vadkelet és a Balkán … a Nyugattal. Mindegyikükből a legrosszabbat átvéve!”   

„Béke vagy isten” - valahogy
már a hódolatot is megtaláltam.
Minden elfolyt multidőnek,
elringott - mára hallgatag.
  Őrültek voltak az évek -
észre sem vettem,
  mert a remény-napok
a véres alkonyokon mindig átsegítettek.
Büszkén még – ám mára törötten,
magyarként néma-konokon-
  kinek fája keleten nőtt ugyan,
szerény-ősnek- fiaként valamit lebbent,
fellebbent az időben... mert van (?)
  s teret éget a nyugatnak,
  talán majd egy kései-dalban,
de mindenkép Bendegúznak áldoz Álmosan--(szőke)

2014. május 15.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 145
Tegnapi: 187
Heti: 1 544
Havi: 3 704
Össz.: 424 024

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni "termés"...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »