RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Vihar a biliben..?

 

 

„Elég! Orbán négy év alatt az egyik legnyugatiasabb, leghaladóbb közép-európai országból az EU egyik lemaradó tagállamává alakította át Magyarországot, amely a Fideszt és haverjait szolgálja /.../” /www.168ora.hu/

Korrupt az ország- és minden igaz, amit állítottak. A beismerés a NAV-tól már megérkezett... várjuk a többiekét is. Aztán lássuk - ha már láttuk - hogy hogyan tovább!

 

„Az ország visszafordul az 1989-ben elhagyott egypártrendszer felé, illiberális elemekkel, államkapitalizmussal, tágra nyitva a kapukat a korrupció előtt. A demokratikus intézményeket kiürítették, a civil szerveződéseket korlátozzák, oligarchikus rendszert vezetnek be, a törvényeket eltorzítják annak érdekében, hogy egy párt hatalmának hosszú távú fenntartását biztosítsák.”

 

A kirobbant vihar abból a szempontból is érdekes, hogy érzékelteti, mennyire felkavarta a közvéleményt, a politikai életet...

A NAV az egy olyan szervezet, aki mindent felügyel- itt egy légypiszoknyi vád sem érheti a vezetőit – hiszen bűncselekményekért feljelent, eljárnak ügyekben, nyomoznak is, stb. tessék már elképzelni, milyen az, ha az jár el a bűnben, aki maga is bűnös! Fedhetetlenségük nyilvánvalónak kellene lenni, ezért a lemondásuk kézenfekvő valóság kell legyen. Viszont Varga is sáros az ügyben, neki is le kell mondania, pláne, ha Orbánt nem is tájékoztatta a felmerült problémákról. Tehát a baj ott a legnagyobb, hogy a mai napig tagadnak, merthogy nem volt ismeretük az ügyek felől. Röviden és tömören: hazudnak. Orbán is! - hiszen nélküle ebben az országban semmi nincs, nem létezhet... csak bízott és bíztak abban, hogy semmi nem kerülhet napfényre... Orbán utasít, Varga továbbadja a parancsokat, majd a NAV végrehajtja azokat! Ahogy ez már nálunk mindig is szokás volt!

Tehát:

„Nemcsak az adóhatóság vezetőjének fedhetetlenségén esett ugyanis csorba - ami azonnali menesztését, s az ügyben érintettek felfüggesztését kellene, hogy magával vonja -, hanem a munkáltatói jogokat gyakorló miniszterén is, akinek távozása szintén felmerülhet. Varga ugyanis a törvény szerint "felügyeli és ellenőrzi a NAV tevékenységét és vezetését, a törvények és más jogszabályok végrehajtását". Miután eltussolhatatlanná váltak azok a korrupciós gyanúk, amelyek a kormányzati tisztviselőket "magukkal rántották", a hazai igazságszolgáltatás nem hagyhatja továbbra is figyelmen kívül hivatali kötelezettségét, s az ügyek feltárását.”

Mivel az igazságszolgáltatás és egyáltalán- az eljárások is Orbán irányítása alatt állnak, a nagy hazafiasságtól indíttatott keresztényi érzület olybá alakítja át cselekedetüket, hogy az érdek (a sajátjuk) biztosítja a „békés” egymás mellett élést... ugyanígy a világgal is a kapcsolat- mindenkit orruknál fogva vezetnek! Ezért vannak szóvivők, akik kitalálják a magyarázatokat, külön apparátus foglalkozik azokkal a mondandókkal, hogy barátaink hű barátai vagyunk, azok is akarunk lenni- maradni! De így?

"Az ügyészség a sajtóban megjelent hírek alapján az elmúlt időszakban széleskörű iratvizsgálatot folytatott, amelynek eredményeképp azt állapította meg, hogy jelenleg nincs olyan folyamatban lévő vagy befejezett büntetőügy, amellyel konkrétan azonosítani lehetne olyan eseteket, amelyekre a kitiltások vonatkozhatnak" - írta a 444.hu-nak az ügyészség. Hozzátették, eddig olyan információt, amely konkrét személlyel kapcsolatban megalapozott gyanúra adhatnak okot, senki nem szolgáltatott.” Hupsz! - ez ám az igazság!

 

Tárgyalgatunk, megegyezünk és tovább is az lesz, amit Orbán és sleppje akar! Amit a kormány leművelt az utóbbi időkben az nem magyarázat volt, hanem mellémagyarázás és elkenése a dolgaiknak- időnyerésre utazva (különösen államtitkári szinten volt a sok nagyon rossz magyarázkodás), ám senki semmit nem tud, mert nem is tudhat! Komolyan mondom a tuskó különb, amin fát vág a paraszt (annak is több a haszna, mint Orbán államtitkárainak!), a közmunkások között is több az éles-látó és az okosan magyarázó, mint ott. Ilyen volna az olcsó állam és kormány? - de kurva drágán fizetünk érte... (!) - ezért kár fenntartani az orbáni rendszert! Ezt a rezsimet (nem tagadom) szívből gyűlölöm, fogalomrendszerét megvetem, ugyanígy felépítményeit is... a haza a magyar nép földje és nem egyeseké! Aki lejáratja Magyarországot az menjen a fenébe, ne akarjon kormányozni. Tudással amúgy sem párosulnak cselekedeteik. Ahogy Orbán is mondta egykor, aki a nép létét veszélyezteti és a nép ellenében cselekszik, azt a hatalmat el kell zavarni... régen tudta mit kell tenni, hát akkor tudja most is, bár körmeit tövig koptatja a hatalomhoz való ragaszkodása, de a hatalom torzulásait mégis elviseltetné – mondjanak le kollektíve. „Itt az Idő!”

Szerecsenmosdatás ne legyen sajátjuk, idő kérdése, hogy megbuknak végleg! Az emberi kapcsolatok terén, az emberektől függően különböző a viszony – merthogy minden ember más – de nép egységesen- mégis fontosabb... tudom azt is, hogy sokakat érintené a változtatás (különösen a gazdagokét), mert életmódot megváltoztatni mindig nehéz, de pusztulnia kell a korrupt államnak (hatalomnak). Orbán a néppel a népért kormányoz? Nem! Ezek csak szavak- tartalma nincsen. A lejtőn meglódult szekeret nem lehet megállítani, még fékezni is alig (bár próbálják). Az állami irányítás önkénye csak gyorsítani fogja „közös szekerünk” szakadékba jutását. Hatalmi, de és ideológiamentes szarságuk már mindent átszőtt, a „pók” a vért szívja... nincs közösségi cél csak egyéni célok vannak a hatalomban. Matolcsy kivégzi az MNB-t Varga immár a megszorításaival sokszorozva a teljes nyomort hozza... Orbán meg a követelményeit adja napi parancsba, hol már a jobb lehetőség is álomként marad. Így soha nem lesz összhang!

 

Lesz még baj és lesz még sírás is... csak reményleni tudom, hogy ez már „odafönn” hoz változásokat... (!)

 

Nincs új a nap alatt, Te úr, én szolga,

kényszerít hatalmad… szól „szent” akarata.

Be mocskos a politika,

mocskosan is játszva-

hová varja röppen a szó kárálva

nem lett az élet-hídja...

csak fölhízó

parancsra törvényel a hatalom,

valahogy így boldog - így óvó.

Sebet üt, s üldözve halad tovább,

lázong, lázít- híreit „kiágaztatja,”

hol már izzadhatnánk „úrféle”-módokon,

ha nyílna rá a szánk -- (szőke)

 

2014. 11. 06.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 295
Heti: 1 067
Havi: 4 677
Össz.: 432 126

Látogatottság növelés
Oldal: Vihar a biliben..?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »