RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Állati...

 

Lényeg, hogy szaporodnak a disznók! - a múltban- formálótényező a malackori környezet volt, nehéz létből a szegényesen moslékolt élet mikroklímája után, a közös konda-kollégium egyéni felelősségre nevelő közössége... izgalmakat kiváltó jelenségei és folyamatai iránti elkötelezettség magyarázná a valóságlátást? Mostani helyén a kanvezér fene-nagy, e bolond világban is megmaradt disznónak!

 

Az étvágyuk lett nagy... moslékot vetve- már milliárdokra ácsingózva híznak. Már szemérmetlenül és pofátlanul a sor- kitüntetett előnyként számítható kondabarátság okán, a közös ólban együtt-röfögőkkel, disznó módra kiemelt táp-abrakolás mellett- előre döntve szab sorrendet a tett, miként- hogy jutalmaz a kondavezér... immár mindenható „notabilitásával”.

 

Saját szaporulatként kezelt a telep... kicsinyt kan-hibás heréltként elhízva a kondafő- mára jólétben láncot rág disznólkodva, mégis farok-rágva a kan-hiba-listán, egymást falják előnyre a listán a kondában... hogy majd egyszer abálva, most még zabálva... hogy aberráltan tápra tülekedve lett lelt kannibálja (?) - nem érdekes – de- hogy ki legyen elől mindig - arra kéjesen ügyel a herélt-vezér is... s kényében, immár ékes röfögéssel, tudtunkra rögvest adja... hogy te, marha láss csudát!

 

Mi marhák meg csak bőgünk. Van szarvunk, hát ökleljünk... (!) - szelektáljuk a vágásra-érett disznaját... mert a marha-élet meghatározó dilemmája lett: váltunk – vagy megalkuszunk? - és hogy a disznó küld vágóhídra bennünk.

Bár már a rideg-tartás eléggé megviselt bennünket és a siló sem szájízre érlelt, talán a méretkülönbség segíthet mégis... (!) Hogy milyen áron? Hm... bennem még régről marhaárnyalt félmúlt idősíkjain a marhalét hogyan-továbbja, ám e jelenben- már a százrétű-bendő monológjaiból bontakozik történetre...

 

 

Addig nem lesz rend,

míg a jog kétféleképpen méretik meg-

…éj lett sötét,

mint hollószárnya egyre feketébb,

hol az ember inkább sápadó-képpel

tájába, hogy szüntelen süllyed-

félelemre vette kezdetem: új-fény- újévén

sarkaiból fordult érzelem láz-állapota terén

időt-növesztő kényelmek ölén

kín-asztaláról, érzésektől érzéketlen

sorsokon merengek. „S nemzetközi holtakén”!-- (szőke)

 

 

2014. 11. 21.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 202
Heti: 507
Havi: 4 117
Össz.: 431 566

Látogatottság növelés
Oldal: Állati...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »