RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

A nemzetért Orbán lecseréli önmagát is?

 

 

„Ha van valódi oka a félelemre, az rossz. Ha nincs, és csupán a démonai viccelődnek vele, akkor még rosszabb.

Rossz lehet ennyire hatalmasnak lenni. Olyan félelmetesnek, hogy állandóan félnie kelljen.”

 

 

Még hatalmasabbra törne a lelkem, talán épp az államfői helyet célozta meg... Áder egy-szakos ideje, hogy lejár, helyébe már a Király jönne – szent Isten! - ennyire félne? Még hatalmasabbnak lenni érte?

Akkor már nem az utcát, de az egész kerületet is őrizni fogja a TEK? Így jár az, akit megbabonáz a hatalom... bár „élvezete” bizonyos ismereteket kívánna el.

 

 

Tragikomikus imigyen...

Vágyak és képességek, célok és lehetőségek , ösztön és értelem segítségére itt- vagy épp gátat szabva cselekedeteinek, ha- mint ember rendkívüli döntésre „kényszerül”...

E lény a Vezér... leg-lényegéhez tartozik a magán-kívüliség és a „szintek”, melyeket bejár – benne nagyszerű szükséglet-tartalékaival, mint erőgyűjtés vagy épp a tétlenség, de mindenképp magának-való magány-értő gyöngeségében (nem keverhető össze a gyöngédséggel)!

Közös emberi-sorsot lankadó érzelemkitörése: a stílus, okokban elhatárolható életére boruló éles körvonalú felhőiről nézve, éles körvonalú árnyat vetít ki, amikor is láthatóvá lesz e „medencében” a mai forma (tettei eredménye), ami egy siralom-völgy küzdelmes útjából rá, immár egy eszmévé finomult!

Közfelfogásra hivatkozás helyes lehet a metafizika, a természetfilozófia vagy az asztronómia spekulatív tudományaiban, de igazságtalan a morállal összefüggő valamennyi kérdésben... az elmélet hibádzik itt – e kor gyakorlatával mégis ellentétes, még ha, meg- annyira is fideszi.

 

Amikor is szintjein kalandozik a Vezér, olyan jogokkal, címekkel és kiváltságokkal rendelkezik (álom az álomban, amolyan Madáchin), amelyek senki mást nem illetnek meg... kikövetelt megbecsülése célként ott gyakorlatot nyer, attól függően, hogy milyen módon jutott a szintekre, viszonyaiban ugyanis csak az államot terheli fogyatékosság, ő ilyetén már fölébe „szállt”! Akárhogy is, ez az egyetlen kétségbevonhatatlan „tény” minden nehézséget megválaszol...

A kormányzatot átadja vagy feláldozza a magasabb szintért, majd elválik – célja a műtől elválassza a maga különös erejét – önfenntartásának eszközét, a köz erejétől, amely viszont az állam fenntartásának eszköze. Véletlenek mindig vannak, különös körülmények is módosíthatják magát az államot, de a mérlegelési és a döntési hatalommal csak nyerhet (és nyerni is fog, ebben elszánt), valamilyen különös „én” befolyásoltsága tételezi fel létezését, ennek okán- akár a köz is őbenne összpontosított! A nép beleegyezése itt már nem számít!

Mi az a nemzeti plusz, amiért megéri nekünk milliárdokkal kitömni – és mennyiért – csak a Vezér tudja a választ.

 

Megjegyzés: semmi sem szerencsétlenebb, mint ez a zsarnoki kormányzat, ahol az utódlás zűrzavaros és szabálytalan, és az üres „trón” betöltését erővel vagy egyéb választási fondorlattal kell rendezni... s ahogy a miniszterelnök /.../ fogalmazott: a mai "nemzeti kormányzás" nem azt jelenti, hogy a rendszerváltó nemzedék felért a csúcsra, sokkal inkább azt, hogy "új időszámítás kezdődött", "minden újradefiniálható, új alapokon új közösség és más jövő építhető".

"Ahol most vagyunk, nem valaminek a végét, a betetőzését jelenti, hanem valaminek a kezdetét”!

Jajgathatok vagy dicshimnuszt zengjek, már nem is tudom... oly' nemzeti mégis.

 

 

„Egyszer ennek persze vége lesz.

Reménykedjünk, nehogy addigra az országnak is vége legyen…

Viszont akkor fellendülhet a szemét-biznisz – a nagytakarításhoz komoly apparátus kell majd.

Némi aggodalmat csak az kelthet, hogy a szemét-biznisz is klasszikus maffia-üzletág, nehogy majd a Főkefe élén találjuk a Vezért, mert akkor megint mi rághatjuk a kefét…

Na, de addig is igyunk egyet a libasültre, ‘takkó szittyó, barátaim!”

 

 

Hangzavar, mit rám-gyűrt a hit,

rémít és vonít... már holtomig?

Senki lettem,

világom eltaszít-

 

Csontokat rág a rend,

vázaival űz csúfot itt,

hol a bizalom is lelkifurdalással

ad hitet csapdáin?-- (szőke)

 

2014. 09. 08.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 295
Heti: 1 072
Havi: 4 682
Össz.: 432 131

Látogatottság növelés
Oldal: A nemzetért...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »