RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Őszintén...

Ha nem lennének álságos politikusok, embertelen komédiások az országgyűlésben, talán még el is hitethetném magammal, hogy győzhet az ellenzék. Őket viszont a nép hozhatná „helyzetbe”, de ily ostobán ne kívánják mégsem! Miért hiszik, hogy a nép buta és meglehet vezetni bárkinek és bármikor... mint a színészetben: a közönséget nem lehet eléggé lebecsülni (!) - tapsolnak, ha jó, ha rossz a darab- a színész meg csinál, amit akar. Nyomorúságos agyak nyomorúságos felfogásában előre nem ihatunk a medve bőrére... mert nyalogathatjuk majd sebeinket utána. Hibák és bűnök sora, Orbán sem gondolja- nem is gondolhatja, hogy a többség számára érték és elismert arcai lehetnek pl. Semjén, Lázár, Rogán, Kósa stb. Vicc! Soha! Tehát lehetne nyerni, mert- az már látszik, hogy a kormány és a Fidesz a rezsicsökkentés nagyágyúját sütötte el, és sütögeti tovább, amivel  - hiszi – győzni lehet. Nem, ezzel győzni nem lehet... a többi, mint gyes, gyed csak mézesmadzag (kivitelezhetetlen), mert ha józan anyuka eszével gondolkodni tudnának, fel sem merülhetne, hogy biztosítják a munkát a gyed alatt, hiszen a gyermeknek épp ez az idő a legfontosabb, hogy anyukájával töltse el! Adókedvezmény egy álság és minden az, mert a Fidesz újbóli győzelme esetén mindent visszavonnak, sőt le is tagadják, hogy mondtak volna számunkra valami értékeset szolgáló célt! Az ellenzék bukik, mert gyávák, és „gyáva népnek nincs hazája”... menekülés lesz a sorsa, mert jön az üldöztetés, már éreztük kiteljesedését és érezzük most is – a környezet fényébe és árnyába vésődő körvonalaival, hogy csak elcsavargásra lesz időnk határon túlra. Orbánék rátérnek a hősi múlt göröngyös útjára, hol mindenki, ki- velük egyet nem ért csak ellenség... Orbánnál, eltorzult mivoltában felejtődik, milyen volt előtte élete, honnan indult és hová jutott. Torz út lett, mely drámává sűríti létünket...
Nincs bevállaló ellenzék, mely elsöpörné a jelen hatalmat- Gyurcsány, ha ezek után (ennyi bántás után) kiegyezik az mszp-vel, akkor egy leírható tétel lesz csupán... egy báb – a nép akarata felől (akarat ellenére is) semmivé válik!Diszharmónia nem kiálthat harmóniát... csak káromkodással „imádkozó” emberi-lélek -sebein a megélt szenvedésekre - viselheti fájdalmát, s a benne még érző, de már „jajsötét” szívekre irányított nyomás bizonygathatja látszatát (mely már hamis így) tettének, hogy itt lehet még valami – amikor mindenik tudja: már csak a bejutás maradt, az országgyűlésbe! Igen! - ez a bajok gyökere... nem elég tökösek uraim! Cáfol és állít még mindegyik – nincs váratlan teljesítmény mégsem, nincs őszinte szó már, érdek, az igen. És szenvedély sem fűt már senkit, így élni lehet-e? Őrület! Fel sem ismerik, hogy tettük miért bűn- miért nem járható út, ha lenne becsület: nem igazolhatnak egy diktatúrát demokratikus eszközökkel, amellyel Orbánt felmentik a felelősség alól. Mert mindezek után- már azt tehet, amit csak akar, senki, tettét soha (sem kül- sem belföldön) meg nem kérdőjelezheti! Nincs segítség mindezek után az EU-tól sem, mert a belügyekbe bele nem avatkozhat többé! Tehát veszett a bizalom mindenképpen, minden más csak színjáték marad!

Rogán tovább mondja a leckét, felmondja és ezzel elfogadhatóvá teszi eddigi tévedéseiket, mert a látszat itt: értünk tesznek mindent! Harmadik rezsicsökkentés (a választásig csak) – de a víz egységára nincs szintre hozva... ezer köbmétere a hideg víznek és kétezer a meleg-víz pl. Ózdon! A valóság hamis beszédekkel szépítve lett- ugyan nem az... és azt kell, hogy mondjam, hogy a többség dönt, de igaza gyakran a kisebbségnek van... itt az ügyes szónok él meg! Nem számít, hogy a „megtakarítás” kiadása duplázódik a boltokban, a mindennapos szükség számként másként... - A Fidesz frakciót az öncél vezérli, a hatalom ígéretei és holmi kilátások szerint irányított és szabályozott munkájuk - az elvakultság megszállottságában - a fenntartás nélkül való fejbólintás és gombnyomás ad helyeslést, amiből kitűnik szolgalelkűségük!
Az ellenzék kínlódik, bár Schiffer és Gúr jól beszél és tényeket sorolnak, a hatalom füléig az nem ér el... le is teszi őket a szűkkeblű gondolkodás (a hatalom részéről) – inkább a statisztikai kintorna szépít ott... így variálják a mondandót: „soha ennyien nem dolgoztak”! Atya-gatya! És kifér a szájakon ez a vérszegény, élettelen – betegesen hatástalan mondandó és statisztikailag alátámasztva. Pedig, ha nem prédikálnának (mint Czomba!) - de keresnék inkább az állandó érintkezést az élettel, a valóságos, lüktető, szenvedő világgal, a boldogokkal úgy, mint a boldogtalanokkal, a megelégedettek mellett az elégedetlenekkel, a nincstelenekkel s nem irodájuk kulcslyukán keresztül szemlélnék a való- világot, akkor láthatnák és érzékelhetnék, hogy- amit csinálnak és mondanak hamis! Ha már nem látnak- érdeklődhetnének inkább anyagi körülményeink, lelki ügyünk, örömünk, bajaink, panaszaink felől! Más lenne a kép, és talán életszerűbb is!
Nem fokozom- ennek így értelme nincs. Amit a hatalom e hülye rendszerbe csinál az átok és botrány mindenkire! Ugyanis a felelősségérzet (nincs is meg bennük), meggyőződés és közérdek a pártfegyelemnek van alávetve – némelyeknek a magánélete is hagy kifogásolni valót, mások meg óvatosságból visszahúzódók, megint mások a haszonért: van az a pénz, amiért kompromittálhassák!

Ennek az „agyalágy” hatalomnak és köztük az első szám: Orbánnak senki nem adott felhatalmazást a stadionok építésére – százmilliárdok folynak a semmibe... jön a szárazság, az aszály (ez az év a 2014-es is az lesz), jobban tették volna, ha víztározókat építenek, csak imádkozni lehet, hogy az északi országokban talán csapadékosabb lesz az idő, hogy legalább a folyók ki nem száradnak – ha nem, máris itt az újabb katasztrófa, a vízhiány és az öntözés hiánya, a drágulás az élelmiszerekben, és az ország mégis egy kamu választás tüzében ég... el! A mezőgazdaság- az öntözőrendszer hiányában lassan tönkre megy! Importból és szemétből töltődünk majd fel... talán ideje volna előre is gondolkodni! Szegénység és nyomor már szinte afrikai szinten... lehet még mélyebb az élet? Szakadékban az ország és szakadásban a lét... kell a rendőrállam, a félelem így generált és a fegyelem erőszakkal így tartható meg. Persze addig nincs baj, míg a „béke” belül forr, de ha kibuggyan, akkor lesz baj és nagy...

Csábos csalással csalfaság,
bajomban bajom, kapcsolatok kínja
halál idejét kiszabja rám...
butít a vágy, hogy elhagyta hitét a ma
árkon-bokron volna reménysugár?
Útszél-világom esdve kér s csapdába zár,
szánni akarja azt, ki irgalomra vár...
Én a balga- rajtam gőgös szemsugár,
helyéltető-kacaj és tánca téma-
Kinek gyomra jajong száraz kenyere, ám
ostobán ott: se pénzem, se tanyám..
Szánom-bánom is sírva,
fejemen csillagkorona sem ragyoghat már--(szőke)

2013.12.16.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 177
Tegnapi: 139
Heti: 678
Havi: 2 838
Össz.: 423 158

Látogatottság növelés
Oldal: Őszintén...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »