RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

 

Bojkott? Vásárhelyi Mária felvetése...

Olvasom a Facebookon és nem tudom mit higgyek! A szavak igazak volnának, de kivel és hogyan kérdése, kesernyés szájízt ad! Szóval a szavak csak felröppennek: bojkott, összefogás... de mikor csak széthúzást érzek – üresek és tartalmatlanok is.

 

A rend kihúz és átjavít

így számlálja áruit

és a begyűjtött baksist... (szőke)

„...nálunk nem egyszerűen nem fairek a választási feltételek, hanem nincsenek meg a törvényi garanciái a szabad, egyenlő és igazságos választásoknak.”

Tudjuk!

Erre a válasz a bojkott lenne?

Ez már csak akkor lenne járható út, ha minden párt és minden szervezet, ezt tenni akarná. De a cukiságok, a magamutogatások, a mi majd megmutatjuk kik is vagyunk – ma miként a rátarti csökönyös elme „tudatól”. Így nem megy!

2014-ben lett volna még értelme... hogy szavazni ment a nép, azzal legitimálta Orbán hatalmát és az új alkotmánynak nevezett akármit, akkor- ott véglegesen érvényesítette!

Mára már ez az akció csak káoszt szülne és Orbán malmára hajtaná a vizet! Senki eszébe se jusson, hogy választás helyett otthon marad... akkor itt semmi nem lesz, azaz Orbánt még néhány ciklusban hatalomba fogja tartani. Ja- ha ezt akarják, akkor bojkottáljanak. És ki lenne, aki élére állna egy ilyen bojkottnak?

„A bojkott nehéz és kétélű fegyver, kiváltképp, ha nem áll mögötte elegendő politikai erő. Sikeres megszervezése talán komolyabb erőfeszítést igényel, mint egy választási kampány lebonyolítása. Egy egyenlőtlen, igazságtalan, csaló választáson való részvétel azonban nemcsak esélytelen, értelmetlen és kontraproduktív, hanem a demokráciához és a szabad választásokhoz kötődő értékek elárulása is.”

(Vásárhelyi Mária)

Amit leír a hölgy igaz, de kivitelezhetetlen! Tehát szavazni kell! Orbán előáll a bevált szöveggel, hogy aki nem ment szavazni az érte van, egyetért politikájával, ezért nem szavazott és hozzácsapja a számokhoz, ahogy szokta is – mindent kifordítva! Ide már tettek kellenének – az utca – ám abból szükségállapot lenne csak!

Még mindig csak ott tartunk, ahol a 2014-es választások előtt volt:

az MSZP ma kizárólag csak a saját érdekét képviseli- mondják súlyuknak megfelelően helyezik el magukat a választási palettán, miközben három évig csak aludtak (magukkal voltak elfoglalva). Milyen párt az amelyik a választások előtt félévvel mutatja meg magát és kezd el dolgozni! Önző érdekpárt, semmi több. Ezekre szavazni éppúgy nem lehet, mint a Fidesz-KDNP-re. A DK számukra most egy húzó párt... akit csak kihasználnak a maguk érdekének megfelelően a választások alatt, utána úgy elhajítják, mintha nem is lett volna. Egyébként is dicsfényük miatt is- Gyurcsány az összeférhetetlen, a fellazító, a mindent magának követelő, de a hátán mindenki tapodna a bejutásért! Senki nem nyerhet- ezt látni kell, hacsak Orbán önként át nem adja a hatalmat, de azt látni kellene, hogy utána is ő irányít majd, mert törvényeiket és a fércművüket (az alkotmányt) megváltoztatni nem tudja senki, csakis kizárólag ők! Ha viszont nyernek és esetleg nem lesz 2/3 (mert ugye még ez sem kizárt!) - akkor a rendeleti kormányzás biztosítja számukra a további uralmat... a rendeleti – igen, amit meg fognak szavazni a pártok- még az MSZP is – a giliszták csak tekeredni tudnak!

Az MSZP nagy pofonok elé néz... amit láttatnak és láthatnak, az csak a felszín – sajnos hülyeségeiket a választók fogják megfizetni... no- így válasszunk a pártok között. Összefogás - tartalmi értéke náluk értelmezhetetlen üres valami (egy szó csak, ami semmire nem kötelezi őket... csak ők vannak - ők léteznek- hiszik, mert ők a legnagyobbak, a legnépszerűbbek is egyben, ám ezekkel együtt sem szerethetők- inkább aljasok a maguk módján - önös érdekeikért a végsőkig elmennek!

A problémákat megoldani nem tudják, de a hatalom az kell!

Hazugságból nincs nyereség...

Ilyen ellenzékkel bojkottot hirdetni? Minek? Kinek – hiszen nem is értik mire lenne jó! Igaz késő már ezen siránkozni, hogy mi lenne ha... egyébként mint fenn már megfogalmaztam: semmi!

Boldog Új Évet!

Választás lesz... ami már előre lezsírozott. Ebben részes az ellenzék is – változást nem hoz, legfeljebb szinten maradhatunk és futjuk a köröket, mert a pénznyomdák még bírják kapacitással, a fogyasztás még sem pörög fel... megtakarítás nincsen (nem is lehet- akinek van pénze, az külföldön tartja, akinek meg nincsen, jó, ha jut élelemre).

Majd Ázsia segít? - hova kötelezett bennünket a piros petty, és a testvériség...? Vicc! - nem gondolhatják komolyan. Tehát marad minden szinten (legfeljebb és jobb esetben, így is). Orbán harcaival, háborúzásaival csak a szarkeverés utáni szag állandósulhat! Erőszakot vesznek rajtunk (a népen), mert a nyomor a legnagyobb erőszak, mit elkövettek és elkövetnek rajtunk... mert Magyarország jobban teljesít?! Kit értünk Magyarországon, ha nem a népet... csak nem a Fideszt és a fos ellenzékét (a pártokat)? Ahol a gyümölcsöző tehetetlenség, épp egy megnemtámadási szerződésben érlelődik (MSZP-DK között)!

Nem győzhetünk!

Nem és nem – add össze a számokat mindkét oldalon és rájöhetsz, hogy szavazni azért mész, egy: hogy a Fidesz győzzön, kettő: hogy a hazugságokra (mert az ígéret mindig is az volt, a gyakorlat meg megint más) add a szavazatodat… ezért kár az „indulatért”!

Hiba és bűn a Fideszi korszak, a demokráciáért nem tehetsz semmit, mert diktatórikus a vezetés és hivatalaiban sem másként (egy-ablakos se az ami, mert egyik ajtótól a másikig sem tudják, mi van, de ez a jó a hatalomnak, a zavarosban halászni könnyebb dolga…) – no, de maradjunk a választásnál. A Fidesz praktikák sorával, a külföldi szavazatok átláthatatlanságával a Fidesz nyert – akár már választásokra sincs szükség!

Tehát választunk?

Mindenki maga dolga, tegye - ha kedve és indíttatása odavonzza… de hiába! Összefogni, de kivel – a nyomor már egyfajta beletörődés felé vitte el az emberek nagy részét – amúgy sem menne el (nem ingadozik, hanem nem tud értelmet állítani az ösztönöket felszabadító értelmetlenség ellenében)! A választás előre megírt forgatókönyvébe beleszólni nem lehet, „lezsírozott” az egész – sohasem jut el oda (nem is juthat, még ha akarna sem), hogy a humánum is megfelelő erővel védekezzék! Embertelenség, erkölcstelenség ellen, pláne ha hatalmon így – védekezni nem lehet!

S volna itt még egy dolog.

Az összefogás-fétis majdnem olyan veszélyes, mint a krónikus bizalomhiány.

Az összefogás nem maga a megoldás, (ha a „Jobbik” nincs benne, semmis az egész, ha egyedül vívja harcát Vona szar lesz az, nem győzelem... így mindegy is...).

Elsősorban pedig, arról kellene beszélni a megalapozatlan optimizmus, a megalapozott kesergés, meg a mindent elutasítás mellett (persze ezek is szükségesek időnként, megvan a maguk mentálhigiénés funkciója), hogy van-e életképes, megvitatható, felépíthető, közössé tehető elképzelés a Fidesz utáni világról? Akár külön, akár választási szövetségben, akár hagyományos választási harccal, akár bojkottal a történet erről szól.

 

„A jövőnket kell kicsavarni Orbán Viktor kezéből.

Ha ez nem közös érdek, akkor nem tudom mi.” Jó székelyem azt üzeni Orbánnak: „Mit szúrod olyan elé az arrodat… hátrább es megjárhat!”

 

 

 

Szőke Emil:

csaló a rend

 

- kápráztató hazugságain a rend

...zenéje

hamis-dallamot játssz

forgat és zilál

hidegre-melegre lett eleven

idealizmusában fülled el

és a szív az elme csikorgó-

foggal és körömmel is üresen áll

Ó!

- már ölelést vár a csaló

mire kellék lett a sár

s a hang- ok ott - minek

szó lett meze

szavakat

feltöltve - vélhetően

mondattalan -

...hevében immár

tartalmat sem lel

csak fő saját levében –

 

2018. 01. 01.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 106
Tegnapi: 202
Heti: 487
Havi: 4 097
Össz.: 431 546

Látogatottság növelés
Oldal: Bojkott? Vásárhelyi Mária felvetése...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »