RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Orbán másol...

„Magyarország szempontjából nincs jelentősége annak, hogy a baloldal megint akkorát bukott, mint Győzike a matekversenyen. Ennek csak annyiban van jelentősége, hogy Európa fasizálódása tovább zajlik....
Bár az ellenzék mostanában leginkább csak saját magával van elfoglalva, azért csak eljő az a szép fényes nap, amikor széles homlokára csap és azt mondja, hijnye, meg kellene megpróbálni elnyerni a fővárosi önkormányzati választásokon a fontosabb posztokat. És ezen az alapon újratervezni az életet.”

Egyelőre Orbán tervez és végez!

A hatalom fontos dolog, gyakorlására példa több is van...
Az egyik példa minderre az orosz. Hat évvel ezelőtt ugyanis, 2008-ban Putyin elnök hatalmon maradása érdekében szintén átalakíttatta az orosz alkotmányt. (Forrás:orosz alkotmány módosítása) A másik példa a magyar történelemből való, mégpedig 1920-ból, amikor a már sokszor említett Horthy-rendszert kialakították.
Az egész “orbáni terv” négy lépése:
  Átalakítják az alkotmányt olyan módon, hogy a parlament bármikor választani tudjon új köztársasági elnököt, akinek jogköre ezentúl kiterjed a végrehajtó hatalom (azaz a kormány) feletti ellenőrzésre és irányítására, illetve kinevezése 9 év időtartamra szól.
  A parlament megválasztja Orbán Viktort 9 év időtartamra Magyarország köztársasági elnökének.        
  Újabb alkotmánymódosítással tovább bővítik a köztársasági elnök hatás-, és jogkörét (kormányzóhoz hasonló státuszt kialakítva)
   Végül kétkamarássá teszik a parlamentet, melynek létrejövő felsőházába a köztársasági elnök jelöli ki és iktatja be a tagokat. A felsőház egyúttal vétójogot kap a továbbra is választások útján kialakuló alsóház javaslatai felett. (Ezzel megszüntetik a parlamentáris demokrácia rendszerét.)

És így az idő, mintha visszalépett volna kiindulópontja mögé... bár számomra komolytalan- mégis a valósága itt, hogy kialakult és alakulgat a helyzet, feltételei megteremtve csak rá kell bólintani... a viszonyokkal adott minden... a pártok megint magukkal vannak elfoglalva, s már hiába gúnyolják a kísérlet felemásságait- hiába is a tiltakozás (többrészről is), Orbán erőt szívott s a visszafordulás lehetetlenné válik: a kard és csuha szemérmetlen uralma rajtunk!
Ahogy Hegel Bonapartéra mondta ill. megjegyezte valahol, hogy e személy – s így Orbán is – kétszer kerül színre- Orbán immár többször is és elfeledte hozzáfűzni, hogy egyszer mint tragédia, másszor mint bohózat (!) - de lidércnyomásként rajtunk, hogy egy „voltat” újrateremtenének- franc tudja, talán hagyományként!

Nem vagyunk már szabadok – nem is érezhetjük szabadságunkat, hogy félelemben vagyunk az nehezedik most az élők agyára! Feudális alakulatoknak, alapoknak korszerű a környezet... „Habakuk győzedelmeskedett”! Hogy semmi kétség ne legyen feltámadtak a régi dátumok, régi időszámítással a régi nevek – a régi rendeletek is előkerülnek majd a tudálékosság lomtárából, elvégre forradalmat csináltak anno 2010-ben, a fülkékben...
A váltók piacán már leszámítolták a köztársaságot. Lassan minden eltünik, mint a délibáb Hortobágy egéről... a kalandorok már másképp formulázzák az óvatlan órát, hogy az ellenzék magával foglalkozik és megérdemli, hogy tönkre is menjen. „Gyengék” még Orbánék, de erőt hirdetnek, tiszteletet parancsolnak, csak a csodahit, ami segíthet- vagy az sem? - de tétlenül magasztalhatjuk velük a jövőt!

Van egy nagy tény...

...egy olyan tény, amelyet egyetlen párt sem mer tagadni. Egyfelöl olyan ipari és tudományos erők keltek életre, amikről a „zemberi” történelem egyetlen előző korszakának még csak sejtelme sem volt. Másfelől a hanyatlás olyan tünetei mutatkoznak, amelyek túl messzire vihetnek bennünket... napjainkban úgy látszik, hogy minden a maga ellentétét hordja méhében. Nos- Orbán munkássága itt és így igencsak „üditően” hat!
Viszonyok és a tudatlanság hátterében a parancsoló fő vitathatatlan tény, hogy mennyire előrevivő azt látjuk és érezzük... olyan egy előre- kettő meg hátra és hová érünk? Még titok...

Mi lesz? - ne kérdezd.
És holnap? -
nap- napra szeszélyek...
Vigalom semmi? Fukar képlet-
csak nyereségnek ad
érezhető kacajt! --(szőke)

2014. junius 01.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 169
Tegnapi: 187
Heti: 1 568
Havi: 3 728
Össz.: 424 048

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán másol...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »