RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

„Ej, ráérünk arra még”... (?)

Orbán kiszámíthatatlan! Valami van ugyan, de látszatintézkedései mégsem nyugtatnak, viszont jól hatnak az érzelemre, a pszichikumra – így tökéletesíti magát Orbán és kormánya. A semmi felfújva is semmi... filozófiájának speciális iránya - többet tudnak, mint mi- ezzel visszaélnek (2/3 okán és jogán), a hatalmat önmagukért- önmagáért gyakorolja!
A KDNP meg csak úgy van, hogy gombnyomogatók... megélhetési politikusaik, hogy keresztényi hittel alátámasztott júdási mivoltjukban „csontig benyalnak” a hatalomnak. Hiába kívánnánk (ezért is, sok minden más mellett), hogy ne csak régi, elavult, elhalványult és megfakult közhelyeket és semmitmondó szólamokat halljunk... az emberi gyarlóság határai között a hit által szentnek tudják magukat (mégis, így is!). Ez az oka annak, hogy Orbánék reánk ronthattak... észrevették kényelmüket és hogy senki a parlamentben nem törekszik nagyobb műveltségre... pedig milyen bölcsen mondja a magyar közmondás: „A jó pap holtig tanul.”
Ezért is kerülik a külvilágot, a néppel való találkozást, az érintkezést, mert a nyomor látása piszkít (!)- piszkítja őket testben és lélekben, holott bemocskolták már magukat - ezek az álszentek - a hatalomban a hatalommal, az irány, az állásfoglalásuk, a kiállásuk, hitre hivatkozásuk, személyük, hangjuk, szavuk bűnös struccpolitika, és képzelt okok és kifogások mögé rejtőzve nem is érdeklődnek a külvilág nagy és fájdalmas kérdései iránt! A legaljasabb kufár „banda”, amiként is- a gombnyomogatás munkájában (automatizmusában) kimerül vaksi-mibenlétük hasznossága!
Az élettel már elvesztették az összefüggést... ki azért- mert részeg, ki azért- mert vén, vagy egyszerűen megfáradt -elveszett az „igazak” számára!
Ha ezeknek az embereknek majd őszintén el kell számolni a tetteikkel, akkor mit fognak mondani, hogy fogják magukat érezni?
Bárki aki még tud gondolkozni már tisztán láthatja, hogy a rendszer velejéig korrupt és gonosz. Aki önszántából kiszolgálja és támogatja ezt a rendszert gonosz tettekkel, az bűnrészes. A döntést mindenkinek saját magának, egyénileg kell meghozni, hogy melyik oldalra áll. A döntése következményét is mindenki egyénileg maga fogja viselni.

Az ellenzék, "együtt-áll", összefog, izgalmas a játék! Van, de minek? A távolság egyre nagyobb, még ha a látszat mást is mutat... nincs mondandójuk (hacsak a torta szelete nem az, és a ragaszkodás a nagyobb megszerzéséhez) – belőle nincs kiért: vigasztalásul az emberi szíveknek. A szavakból parancs – az érzés bátortalanságukból – kivezető szó nincs, az útra hívó (!) - hiszen maguk sem tudják, mit akarnak! Elvek sincsenek, nincs is mit követnünk...  személyes leszámolás hullámhegyein és völgyein vergődünk. Vérbeforgó-szemekkel a hatalomért mind! Így magyarázó a hang – itt sincs, ki a tudását érzékletesen átadja! Idő még van? Nincs (mondom én) – túl korán kezdték és ezáltal csak szűrkébb lett a világ. Már az enyészeté lett az érzés bennünk és a beletörődésé, hogy nem ismerik fel a matematikát, hogy a logika sem sajátjuk... az egyszeregy sem segít, de a borzalom, hogy a mozdulatlanság mítoszt-álmodó szemeikkel vet borzongató árnyékot ránk, az itt. Összeadható számaikból is kitűnik immár: itt győzelem nem lesz (!) – nincs már kit megszólíthatnak, csak egymástól vehetik el a szavazókat!
Győzelem, a győzelmi-induló a Fidesznél – mint utolsó szó, hang- ami ránk nézve a létbizonytalanságot adja, a kiszámíthatatlanságot, a múltat hozza vissza... a nép hiedelméből a komor emberi sejtelem és hiedelemvilága- a mindenkit érintő szerencsétlenségével így! Választás már eldőlt – nincsenek új eszközök, képzeteket előhívó, sugalmazó erőkkel- a külföldi szavazókkal, a másokra mutogató magatartás hozza az eredményt...
Az ellenzék szinte nem is létezik, nincs egy tökös párt, aki felvállalja a vezetést, mindenik a saját sarában dagonyáz... és várja a csodát!
„S már itt harsog feletted az apokalypszis száraz kő-
                           förgetege...”
A mai társadalom legalsóbb rétege nem egyenesedhet ki anélkül, hogy levegőbe ne röpítse a hivatalos társadalmat alkotó rétegek fölötte emelkedő egész felépítményét - ahogy  (ha nem is szó szerint) Orbán mondotta... és- amivel nem vagyunk megelégedve, az nem leváltani kell, hanem megdönteni (de már látjuk, hogy az ellenzék egy sima fülkeforradalmat is képtelen megszervezni!)! „Érik a gyümölcs”? Steinbecknél talán... a TEK ezért lett életre híva – Orbán tudja a módit és erőt mutat az erővel szemben – ilyetén vagyunk „Édentől keletre”!
Nem magyarázat rá az, hogy ők jót akarnak. Erre van az a közmondásunk, hogy: A pokolba vezető út is jó-szándékkal van kikövezve.
Az egyszerűség kedvéért hivatalnoknak hívok mindenkit aki a rendszert kiszolgálja, hivatalnokot, képviselőt, rendőrt, tűzoltót, katonát, orvost, újságírót, riportert stb. Nem minden hivatalnok dolgozik olyan területen, ahol gonosz dolgokat kell cselekednie. Sokan tényleg jót tesznek. Viszont ha valaki a rendszert szolgálja, jobb minél előbb felismernie, hogy mi jó és mi nem. Attól, hogy valami törvénybe kerül, még nem biztos, hogy jó. Sőt, egyre inkább tendencia, hogy sötét és gonosz törvények születnek. Mondok konkrét példát. Az 1970-es években a Magyarországon épült házak 2/3-a baráti összefogással épült. Rokonok, barátok szomszédok mentek egymásnak segíteni. Ha nem lett volna ez az összefogás, akkor sok embernek ma nem lenne háza. Ma a szüleink, nagyszüleink, tehát azok az emberek akik egymásnak segítettek közönséges bűnözőnek minősülnek. Az összefogást, és egymás segítését kalákának nevezik, és törvény tiltja. Alkalmi munkának minősül, be kell jelenteni, és adót kell fizetni utána. Gyakorlatilag az önzetlen segítséget törvénnyel megtiltották. Ha átmégy a szomszédnak segíteni, és feljelentenek, akkor fekete munkásnak minősülsz és mindkettőtöket megbüntetnek.
Mondok másik példát. Most készül a feljelentő törvény, aminek az a lényege, hogyha feljelented a szomszédodat, ismerősödet, rokonodat, hogy valószínűleg adót csalt, akkor jutalmat kapsz érte. Ez nem vicc! A gonoszság olyan szintet ért el, hogy törvényi támogatást és pénzjutalmat kapsz érte. Persze azt is megmagyarázzák, hogy ez valójában jó cselekedet. Egyébként ez nem újdonság. Ilyen volt a náci Németországban is, hogy jelentsd fel a rendszer ellenségét, a zsidót, vagy aki kritizálni meri Hitlert. Volt ilyen a Sztálini szovjetunióban is. Ne félj, jelentsd fel a kulákot, jelentsd fel a rendszer ellenségét. A feljelentést minden esetben hazafias, kötelességnek, jó tettnek állították be, ugyanúgy mint ahogy most készül.
Nagyon el kellene gondolkodni mindenkinek, és észbe kapni amíg nem késő!
Hát így vagyunk most- Kedveseim magunkban... magunknak. Dübörög a gazdaság... van mézesmadzag és talányok, amik már intézményessé váltak – szédítő az Orbán korszak – valahogy mégis, itt, a balgák paradicsomában a dögvész egyre gyorsuló visszatérte mélyíti a társadalmi ellentéteket (bár kirakatilag minden rendben – belül rohad mégis minden) – az EU-s kötődések felszámolása folytatódik tovább, Horthy-idők kizsákmányoló eszközeit hozza vissza – rafináltabb módszerekkel altatva az ellenfeleket (amit magukban - már és mindig is - ellenségeknek tekintenek)!
Mint már írtam: az ügyes forgolódás bűvészei... főképp, ha a magas állás, fényes kitüntetés, előkelő rang és a nagy vagyon segít eltakarni a belső rothadást! Meggyőződéssel művelik és festik át a maguk színére a keresztényi erkölcsöt is... hivatásuk „magasztos és szent célja”! - elhitetni a világgal, hogy a nép üdvösségét szolgálja mind! És működik a jogállam!?

Bitang egy élet- itt bolond korában
mindent akart, de sokat markolt...
ám marka mégis üresen -
rajta az alkonypír.

Míg  a sors ragyogásában
a nyomor dühítve- divatra-lakkolt
rongyain pihenteti a jelen...
rám illik és ráillik-
tüskéivel a környezet
magyaráz, és magában beszél másról,
áldás reá – így!

Ki fölöttem szennyez, háborgásával
már untat- tudom, hogy bűnös vagyok,
hogy miért is? - másra nem tartozik
rávésve életem falára,
hogy érthető legyen
és megítélhető is
változatlan mennyiségben---(szőke)

2013.12.12.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 173
Tegnapi: 187
Heti: 1 572
Havi: 3 732
Össz.: 424 052

Látogatottság növelés
Oldal: "Ej, ráérünk arra még"... (?)
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »