RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Sej- azok a fényes szelek...

 

„Többszöri szakítás, majd újabb szövetségkötés után szerdán újra szakított egymással az MSZP és a DK. Az önkormányzati választás éjszakáján Tóbiás József pártelnök azt mondta, a szocialisták vezetése úgy döntött, nem kötnek több rossz alkut, nem fogadják el az orbáni hatalmi rendszert, sem azt a Gyurcsány Ferenc által képviselt hatalmi, vezérelvű politikát, amely bezárta a baloldalt az elmúlt négy évben.”

Tóbiás erkölcse- itt és most billegő voltában- ezért nem is értem mi ez a fene-nagy fényezés (oka lenne rá), hiszen az elszámolások, a házvétel ügye, Érd és Nyíregyháza, Budapest ingázásai és költségtérítései vizsgálhatók lehetnének, de homályos, mint az MSZP maga... példának a legújabb ügy: itt az adócsalás miatt feljelentett jelölt, aki az MSZP-pártkasszába is fizethetett. Hatalmi, vezérelvű politika így már nem kenhető Gyurcsányra, hiszen a saját saruk...

Baja Ferenc: véget ért a baloldali pártok közötti összefogás időszaka, a szocialisták elnökségét pedig arra kérik fel, hogy szabadítsa ki a baloldalt abból a csapdából, ahova Gyurcsány kényszerítette...

...atya-gatya meg a „csapda” - erre már tényleg eláll az ember szava!

Azt kell hinnem, hogy az MSZP-sek esze végleg elment, de lehet az is, hogy nem is volt – elegendő biztos nem, a józan megfontoláshoz és az előrelátáshoz!

Ostoba hatalommániások, akik minden erejükkel azon voltak – és vannak – hogy Orbán hatalmát szilárdítsák... 2010 óta folyamatosan játsszák a süketet és a vakot. Van még ebben az országban ember, aki elhiszi (egyáltalán hiheti), hogy az MSZP még valamilyen értéket képvisel? Sajnos, sem régit, sem újat. Semmit!

Az egyetlen valamirevaló ember Gyurcsány volt- aki összefogást sürgetett... az MSZP mindig ellenkezett, kényelmet választották a harc helyett. Így „tangózgattak” a jó meleg langyban... szégyellhetik magukat! Mellesleg (ami nem mellesleg mégsem), Gyurcsánynak köszönheti az MSZP, hogy még nem kerültek a történelem szemétdombjára. Ezért „enyhe” túlzás, azt állítani, hogy a szocialistákat ő verte széjjel... Istenkém! - de ostobák (és ezt minden mondat végére gondolják oda)!

Gyurcsány megpróbálta egyesíteni a baloldalt, mozgást akart látni- ébredésre sarkalta a pártokat, de nem (!) - ők ellenkezni akartak, aminek eredménye az lett, hogy minden választást elvesztettek.

A nép harmada- akkor Gyurcsány pártján volt, mert az emberek változást akartak és kellett egy karizmatikus vezér, aki látva az összefüggéseket, aki a múlt hatásaiból építkezett és úgy, hogy egyben az események jövőbeni hatásaira is figyelt. A baloldali párt és főleg az MSZP, ahol tudott keresztbe tett az összefogásnak! Emlékszünk még Mesterházy kifütyülésére? Ja- hogy félrehallás volt!

Nagyobbat akartak markolni mindig, magukat hitték a legnagyobb és a legnépszerűbb pártnak, és az óta sem tesznek mást – de és még tovább hülyítik az embereket. A gyakorlati bizonyosság itt van az orrunk előtt, ahogy verik szét a baloldalon levőket(s épp az MSZP) - mert vallják kultúrájukat, mert eleget tennének a régi értékeknek? A fenéket- inkább önzők s eszerint eljárva a hasznot remélik maguknak – az lett náluk egy erkölcsi kritérium, s ilyen „megszokás” alapján vonják le következtetéseiket.

Nem hihetek nekik, ha az egyetlen embert, aki a népért akar tenni, ilyen megalázó módon félre állítsák...

Sokat szidtam Gyurcsányt, hogy a szocilista szövetségre alapoz, mert mindent rajta vernek el (ahogy az már a szocialistáknál szokássá lett)- írtam is (nem egyszer) hagyjon fel az MSZP-vel, de nem tette meg... hitte, hogy velük is megy az összefogás- igen mindmáig hitte ezt! Tapasztalat és a tények ellenére is, megpróbálta józan-ésszel szemlélni a tényeket, hogy az egység még segíthet. Egyébként Orbán választási törvényei miatt is, hogy megváltoztatták (ami egy visszaélés volt- a hatalommal) szinte más utat sem hagyva- kényszer vitte az összefogás felé a baloldalt! Sokáig hittem Gyurcsány naivitását, majd gyávának is mondtam, hogy nem meri felvállalni egyedül a felelősséget, ha bukni fognak, de belátom neki volt igaza, kár, hogy nem hallgattak rá... bár tisztábban állna most, ha egyedül – a DK-val - indult volna a választásoknak!

Nem csodálkoznék, ha az MSZP-t éppen Orbán bízta volna meg a baloldal szétverésével... emlékezzünk- dicsérve voltak általuk! Gyurcsánytól féltek egyedül, és most ezt vitatnák el- azt- hogy eredményes lehetett volna, ha nem megszokásból, hanem a gyakorlati bizonyosságból vonták volna le a következtetéseket.

Már mindegy- az orbáni rendszerben kellenek az árulók is (lám- csak mily' fényes szelek fújják lobogójukat!)... meg kell törni minden ellenállást, akiben a nép még bízhat – ugyanakkor magukat erősként és igazságosként kell feltüntetni - a népet is eláruló MSZP-nek is! Ebben a „kollektívában” a gyakorlat elidegenült, az ember itt csupán – mert elszemélytelenítve – a párt által reá kiszabott feladatok végrehajtója (lélek nélkül), amellyel csak passzív viszonyt „élvezhet”! Ebben a közösségben csak magányos az ember!

 

Gyurcsánynál ez másként volt és van (reményeim szerint lesz is), valódi és aktív (közös céllal) a pártja, ahol az ember a történeti folyamat alanya s egy a többi emberrel! Ez a lényege a DK-nak!

Nem tisztem védeni, de az egyetlen- aki e népért akar és tudna is tenni... bár sok a gáncs – talán kedvét mégsem szegi... és sok volt a mellényúlás is- de... látni kell a jót is!

Az MSZP-s üzenetre Gyurcsány pártja közölte, tiszteletben tartják, hogy az MSZP "felmondta az együttműködést". Hozzátették, politikájukat ennek figyelembe vételével alakítják a továbbiakban...”

 

 

Addig is:

 

 

Meseországából menekül a magyar

nem derűvel- szomorúan...

A több még ijedten

vagy mélyen alusznak -

még nem vágtak neki

a lesz- majd- valahogynak-- (szőke)

 

2014. 10.17.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 295
Heti: 1 041
Havi: 4 651
Össz.: 432 100

Látogatottság növelés
Oldal: Sej- azok a fényes szelek...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »