RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

 

 Közmegegyezést!

 

(részlet)

...firtatod a jövőt

 

...érdekel-e még

vagy mosolyogva tűröd

visszaforogva

hogy rád virít a vég? – (szőke)

 

- mert Zugló belerokkan...

(az ország is, hisz mindenhol csak a baj van)

 

Zugló csak egy példa, de így megy az egész országban...

...a Liget Budapest támogatása - 16- 5 arányban, a két nagy frakció szavazataival ment át. Hiába volt minden, a módosítók, az elnapoltatásokra tett kísérletek, a Civilzugló, az LMP, a PM, és a Jobbikos NEM szavazatok. A kerületi Fidesz és az MSZP frakció elszánta magát, jó előre megbeszélt mindent.

Karácsonynak nincs más lehetősége - ha a választóiak tett ígéretének meg akar felelni és a kerület közpénzeinek felelős őrzője kíván maradni - , a határozatokat meg kell vétóznia. Talán épp ezt szándékoznak kiprovokálni, innen már csak egy lépés, hogy a polgármester bizalmi szavazást kérjen, esetleg a teljes testület feloszlatása.

Talán igazuk is van, mert a cinikus hatalmi játszmákba, a pozíció- és pénzszerzési machinációkba, állandó balhékba, demagóg előterjesztésekbe, az egyeztetések elmaradásába, az üres kommunikációs lufikba lassan, de biztosan belerokkan Zugló.

A kerület bénult, az operatív üzemeltetéssel, Zugló napi ügyeinek intézésével a folyamatos osztozkodás-marakodás közben senki nem törődik.

 

A három hatalom, a vereséget nem feledő Papcsák-Szatmári- Rozgonyi vezette kerületi Fidesz, a teljes gazdasági uralomra törekvő Tóth Csaba autoriter vezetése alatt álló zuglói MSZP, és a kettő közt lavírozni, egyiket a másik ellen kijátszani próbáló, a testületi döntéseket nemegyszer negligáló, egyszemélyben irányítani akaró, de leginkább csak a kommunikációval, országos népszerűséggel, bár ma már leginkább csak a túléléssel foglalkozó Karácsony és az általa vezetett hivatal között elvesznek a napi ügyek, a kerület közterületeinek takarítása, intézményeinek felújítása, lakói mindennapos ügyeinek intézése. (forrás: varnai)

De- mert egy működőképes társadalomban szeretnénk élni s emberek vagyunk, jog-egyenlő felek, igen, beleszólunk a dolgok menetébe!

Szólj bele te is, tarts össze most embertársaiddal bátran, emberszeretőn. Mert- hát ténylegesen egy csónakban evezünk...!

Az MSZP színházat játszik, a háttérben a Fidesszel kiegyeznek – és ez folyik kettőezer óta!

Csoda-e, hogy az utcán folyik a politizálás?

- az Összetartás megalkotásán és a változtatási módozatokon fáradozunk s egyre többen, együtt egyszerre magunkért és mindenkiért! - utcákon, a tereken egy-ember „áradat”-ban, felmutatva az alapvető jogos igényeket.

Más szerveződések is vannak- sokszor érthetetlen szavak is... skandálva egy új Közegyezség – hogy a Közmegegyezés megalkotásával lehetséges élhető országot kellene teremteni. - Garanciális demokráciát! Társadalmi szerződést! Ahhoz, ezt az Orbáni diktatúrát le kellene bontani s ez az, ami nem fog menni békésen. Lehet büszkének lenni, lehet emberi méltóságunkat hírdetni de... a társadalmi szerződés (Orbánnál is használt szavak, ami átment nemzetibe...) nem az, ami.

Míg ideológiákat gyártunk és filozófálgatunk az idő megy... mi nem haladunk, mert a Fidesz és az áruló MSZP a háttérben kiegyezve, apránként morzsolja fel az emberibb (a közért harcoló) szervezeteket- legyenek azok önkormányzatok, vagy kis pártok, vagy épp egy szerveződő testület. A „Jobbik” szakad- az LMP a „Jobbikhoz” csatlakozik... a DK soha nem lesz harcos párt - az Orbán-rezsim meg marad, mint hungarikum! Így a demokrácia eszménye soha nem lesz való... soha nem lesz közakarati- sem közjó- sem valamiféle közérdeket általános akarattá alakitó társulás! Hát ennyi... nincs új erő, csak az orbáni, az együttműködés ezer szála seholsem fut össze, szétágazik – de mert az ember gyarló is- ilyetén zsarnoki is- ekként hasztalan a társulás is, mert minden csak szavak létezésével és nem morális „én”-ben jut kifejezésre...

Társadalmi szerződés?

Kifejezése egy közös akaratnak, de a kifejezések mégis összekeverednek vagy felcserélődnek, és lesz egy nagy katyvasz mint a nemzeti is... mert lemondással járna, ilyetén minden párt, szervezet csak a kibúvóit keresi a követelnivalójában (vagy árulóvá lesz)! Pedig a lemondás (a Társadalmi szerződéssel) feltétel nélküli egyezség - a tag lemond önmagáról és minden jogáról az egész közösség javára. Orbánnál megtapasztalhattuk, hogy ez csak megvezetés... az egyenlő körülmény meg hazugság a javából – követelnivaló meg mindig lesz. Így hasztalan az erőlködés – a jelenlegi rezsimet leváltani nem lehet csak elzavarni, majdutána elszámoltatni, hogy ne a lyukas ülepünket mutogassuk...

Vagy marad a vég és kipusztulunk mint nemzet!

Akkor fantáziálunk vagy cselekszünk?

 

bóna

 

...kóbor ebek

...kóbor emberek

és harcod mégis dicsőség?

...kerítenek

...körítenek

iszonyú a rendcsinálás és istenes

barbár vágyaik nyomán

nyájat követnek és elnyelnek mindent

a hozzád-tartozó hiénák

ítélettel rettenthetetlen

a népért és honáért mondva már

s írtja mind- annak apraját- nagyját

gyakorlatán – (szőke)

 

2016. 04. 23.

 

folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 218
Tegnapi: 202
Heti: 599
Havi: 4 209
Össz.: 431 658

Látogatottság növelés
Oldal: Közmegegyezést
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »