RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Keserű játék...

Az áhítat és a keserű irónia, a játék épp itt, mint az extázis: ”Az MSZP kampányüzemmódra kapcsolt – mondta Mesterházy Attila a szocialisták szombati választmányi ülése után, amelyen kiegészítették a pártot kampányidőszakban irányító országos választási bizottságot.”
S szélsőségek egysége, a végletek feszített összepántolása bebogozódik a képbe... és megmentésünkre harcba áll a véletlen!
Meglepetés nem lesz – nem is lehet – álmodnak majd tovább és tovább szunyókálhatják az elkövetkező időszakot is, mint azt tették eddig is... (mert ugye nincs is értelme létüknek a megszokott nélkül).
A csattanó meglehet így is, a fülke-fényében melléhúzott keresztek által... a gyűlölet már ellenük is „zavaros, bölcs és nagy”!
Győz? ki- a gonosz indulatára építette hatalmát- mindig lesz egy plusz boríték és a számbeli fölény megrajzolja formáit az „új” rendszernek, azt nem mondhatom, hogy haladásellenes lesz, mert haladni fog az bizonyos- csak az nem, hogy merre?
Az mszp győzelem csak akkor jöhet, ha Orbán önként átadja a hatalmat – de csak azért, hogy a nép lássa miként bukik el az önhitt párt- akiben már fel sem lelhető a múlt tudata, és benne sem élő, érző ősök tanulsága, ami parancs lehetne számukra a jobbításra – nem, Brüsszel is Orbánnal ért egyet, óriási válság van, de leginkább a fejekben! Az aktualitás önmagában csak részecske a kapcsolatban, sorsközösséget nem lehet alkotni így- hiába az egymásrautaltság... továbbélésünk nincs biztosítva általuk.

„Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, aki a szocialisták meghívására ugyancsak felszólalt a választmányi ülésen, a sajtótájékoztatón azt mondta: elkötelezettek az MSZP-vel kötött egyezség fenntartása és megerősítése mellett, és a tanácskozáson senki sem fogalmazott meg ezzel ellentétes véleményt. Cáfolta, hogy az Együtt-PM az elmúlt napokban a szövetség újranyitását vetette volna föl az MSZP-nek. Azt mondta, ennek nem lett volna értelme, mert ez az a szövetség kínál alternatívát az Orbán-kormánnyal szemben, és éri el a lehető legtöbb – jelenleg 30 százaléknyi – szavazót.”
Meddő vágy... több, mint hiba – csak az ő tudatában zúg, egyébként meg szép álom marad! Kihagyták a többi pártokat, így az esélytelenségüket csak önmagának köszönheti mindkét párt! Gyurcsány nagyobb sikerre számíthat, mert ő az egyedüli, aki képes megszólítani az ingadozókat, de így is sokan lesznek, akik otthon maradnak – pláne három választást legyűrni: a megkülönböztetés mérgével átitatott mozdulatra, már eleve halott „harci” gondolat marad!

Mesterházy megjegyezte: viszont fennáll annak a veszélye, hogy jelöltjeik kiütik egymást, miközben a
"Fidesz röhöghet rajtunk", de ettől "nem kerül be a DK a parlamentbe, ettől nem kerül be az LMP a parlamentbe".
A politikus azt kérte, hogy a demokratikus ellenzéki pártok ne egymás választóinak "elcsaklizására hajtsanak", hanem próbáljanak kinyúlni a bizonytalan szavazók irányába, és onnan bevonni azokat, akikre szükségük van.
Miközben kizárta őket az összefogásból, kéri hagyják nyerni őket- sőt segítsék is a hatalomba... kéri (mi több követeli) azoktól, akiket kizárt! Ez beteg...
A szavazók majd döntenek és tudják kire húzzák az X-t, ha nem akkor mindegy is... Gyurcsány biztos, hogy bekerül a parlamentben, de az mszp igencsak megcsappan a választásokig... a DK -nak nagyobb esélye van, immár – és az mszp, és vezetőjük totyaságát nem kellene mások nyakába varrni. Mesterházy féltékeny Gyurcsányra! Gyurcsány meg vegye észre, hogy ellenfélként kezeli őt Mesterházy!

Az mszp ma kizárólag csak a saját érdekét képviseli- mondják súlyuknak megfelelően helyezik el magukat a választási palettán, miközben három évig csak aludtak (magukkal voltak elfoglalva). Milyen párt az amelyik a választások előtt félévvel mutatja meg magát és kezd el dolgozni! Önző érdekpárt, semmi több. Ezekre szavazni éppúgy nem lehet, mint a Fidesz-KDNP-re. A DK számukra most egy húzó párt... akit csak kihasználnak a maguk érdekének megfelelően a választások alatt, utána úgy elhajítják, mintha nem is lett volna. Egyébként is dicsfényük miatt is- Gyurcsány az összeférhetetlen, a fellazító, a mindent magának követelő, de a hátán mindenki tapodna a bejutásért! Senki nem nyerhet- ezt látni kell, hacsak Orbán önként át nem adja a hatalmat, de azt látni kellene, hogy utána is ő irányít majd, mert törvényeiket és a fércművüket (az alkotmányt) megváltoztatni nem tudja senki, csakis kizárólag ők! Ha viszont nyernek és esetleg nem lesz 2/3 (mert ugye még ez sem kizárt!) - akkor a rendeleti kormányzás biztosítja számukra a további uralmat... a rendeleti – igen, amit meg fognak szavazni a pártok- még az mszp is – a giliszták csak tekeredni tudnak!
Így vagy úgy a Fidesz vezet! Az mszp egy báb-szervezet és begubózik újabb négy évre! Mindig baloldali voltam, de – amit a baloldal most csinál, kiábrándító!
Tehát a Fidesz marad, Orbán tenyeréből eszik az EU- és mert nagy szerencséje, hogy az elején megkapta az elnöki posztot – kiismerte őket (!) - harciassága biztosítja azt a tartást, ami kell egy vezetőnek... hibái ellenére is vezéregyéniség, amit jól ki tud használni maguknak. Ha nemcsak megszorításból kellene élnünk, ha nem hazug statisztikából fényeznék magukat, hanem valóságos- értéket termelő munkát biztosítana – segítené azokat, akik önhibájukon kívül szélre sodródtak, akkor lehetne elfogadni igazán- mert ez az ember a tiszteletet is kiköveteli magának külföldön úgy, mint az EU-ban (bár azt kiérdemelni kellene inkább) – beszélni azt tud, meg tudja szólítani az embereket, mozgósítani is tud... és hisznek is neki, ha az a hülye slepp nem venné körül, akár nagy ember is lehetne a világban. Nem nyal a nagyhatalmaknak, nem dől be a szép szavaknak, csak ő létezik és a központba mindig (!) - amivel annyira rossz, hogy már jó!
A baloldalon egy karizmatikus ember lenne, bármily furcsa az Gyurcsány (!) - de- mert lemondott anno (megszaladt a nehézségek elől)- így bármennyire szerethető lehetne is, nem vezethet többé- és ő ezt tudja  (nem is akar kormányfő lenni- és ezt használja ki Mesterházy, csak mert helyzetet értékel – így konstruktív ő urasága!) - ez az erénye is - hogy kritikus önmagával szemben is!
Az mszp nagy pofonok elé néz... amit láttatnak és láthatnak, az csak a felszín – sajnos hülyeségeiket a választók fogják megfizetni... no- így válasszunk a pártok között. Összefogás  - tartalmi értéke náluk értelmezhetetlen üres valami (egy szó csak, ami semmire nem kötelezi őket, kizárólag másokra vonatkoztatható, csak mert Mesterházy volna a király? Ezer más inkább!) - fel sem fogják annak súlyát, csak ők vannak - ők léteznek- hiszik, mert ők a legnagyobbak, a legnépszerűbbek is egyben, ám ezekkel együtt sem szerethetők- inkább aljasok a maguk módján - önös érdekeikért a végsőkig elmennek! A problémákat megoldani nem tudják, de a hatalom az kell! Hazugságból nincs nyereség...

Még bírom, hogy meddig is?
A lét álváriás bokros- szorongásain
csak épphogy, épp ahogy itt...
„Ó a vénség bohóc-mozdulata
hogy a bohóc nem tudja hogy bohóc”
kutyagumi aludtteje és levese is,
bármily csábító is, így is látom-
                          látnom kell,
hogy legjobb a gazdag kényelmes élet...
Bár receptje adott,
ám most, oly pocsékul bűzölgő lett,
„melyek többé nem ökölbe szorítják
megadásra emelik a kezet”--(szőke)

2013.11.25.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 202
Heti: 508
Havi: 4 118
Össz.: 431 567

Látogatottság növelés
Oldal: Keserű játék...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »