RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

Mi hajt még?

 

Hashajtó, szívhajtó, észhajtó... (?) - „Megrázó ma már semmi nem lehet. Az áramütést is fapofával kell elviselned.”

 

Régen az önkívületnek különböző módozatai és fokozatai voltak, a sámán extázisától a mindennapi élet kisebb-nagyobb önkívületéig. Ilyetén érezték meg az emberek a katasztrófa közeledtét...

A mai látásmód teljesen kioltotta bennünk az extázisra való hajlamot.

Ma már akkor sem látjuk a katasztrófát, ha benne élünk.

Nagy Mágusaink tesznek a hitre, miközben tőlünk elvárnák, hogy higgyünk – nekünk előírják a törvényt, de már ott tartunk, hogy a hatalomnak az Isten sem írhat elő semmit! Keresztényi alap Európában – alapvetően hibás - visszás megoldásaiban a kormányzás. Mintha egyes részek nagy pontossággal lennének kidolgozva (ahol a pálya feléjük lejt és az érdekük aszerint megkívánja) – erkölcsileg és politikailag is hamisan.

A nagy Vezető harciasnak látszik, hatalmát vegyíti akaratával – az elme benne fertőződik magának, nincs szolgálat csak romlottság van. A hatalom aljas csalásra mindig készen, eladja így túlkapásait... ami nyers és erőszakos, akár szabadság-rendjüket nézve, akár egyeduralkodói érzésre apellálva, már nincs józan fék (ellensúly) – zsarnokság van. Orbán sikeresen felépítette diktatúráját!

Bár nincs tiszta demokrácia, de ez már úgy sok (ami helyette van), hogy sokkol. Nincs ellenzék- Gyurcsány az egyedüli, aki akar valamit- de víziói (jók-e avagy rosszak), hogy legyen demokrata párt és így együtt félremagyarázva, melyben csak méltósága sérül- és máris kikezdett lett- szétcincálva, így a rosszindulat van csak a hatalom magyarázói felől is...

MSZP-nek meg súlytalan lett vezetése, súlytalan és szánandó képtelensége már-már nevetséges – erős megosztottság uralja a közösséget.

Nem vagyok mindentudó, de a bukás végleges és lesz még lejjebb is, hibáikban tobzódó, nyughatatlan magatartásukban csak a tehetetlenségük láthatók, ezzel végleg felőrlik magukat.

Egy dolog felé elvitt a párt, kultúrát hirdet, de a képesség alulmaradt- fordítottan csinálni mindent csak Orbánnál jött be, aki utálja a nyugalmat és megvan a képessége a nemtörődömségre is (nem számol a következményekkel- harc a lételeme), így vezeti a politikusait, amikor „munkához” fognak, hogy pótolják a rombolással okozottakat... csak a hibáikat nem tárják fel, de csalóka reménykedést adnak- míg másokat gyalázva (hibáikat áttestálva) tág teret adnak a képzelődésnek, ilyetén nem vagy alig kell ellenszegüléssel számolniuk...

Űzve az ellen' - már a nép is kasztokra bontva. „Falanszter”-szerűen, ami olyan végeredményt hozott a válogatásban, hogy mindenki belenyugodott a megváltoztathatatlanba, szinte kívánja a vakságot- megelégszik a részeredményekkel, mára csak a félelemtől kell félned (Jobb, ha nem is tudsz róla, hogy veszélyben vagy) – minden lépésünk ellenőrzött, azt az összerendeződés sínylette meg.

Látható az ellenzéknél, mire is megy azzal, hogy együtt és mégis széjjel!

A nyomorgók, a hajléktalanok, a kisemmizettek legalul, majd jönnek a szegények, az éppen lecsúszók, a „dolgozók” éhbérért (ami semmire sem elég) és a kis-nyugdíjasok...

A közép sem közép- csak van még a széleken, de itt a hibák legalább kiszámíthatók, az eltérések könnyebben felfedhetők- van valamiféle érdekképviselet is, de árgus szemek figyelik, hogy kiugrásuk ne legyen – segítség hiánya mindenütt (ha van valami csak szavakkal, érdemi nincs), mert a hatalom csak magának osztja a vagyont... érzelmek, képességek, ki nem domboríthatók. Félremagyarázva minden törekvés, a jobbítás szándékával is csak mellémagyarázva- kibontakozás nincs, mert beteg a „test”- a hatalom, az új úri hatalom. Ami van az- az úri-muri!

Ezért is a hit, a keresztényi magyarázat rá s a „tisztánlátás” együgyűsége benne- bár sok esetben tanulságos, de a vakbuzgóság inkább az erkölcsi érzék esendőségére ad ma magyarázatot (!) Ami ma dívik benne, az odium theologicum - a más hiten levők gyűlölete.

Szabadság és egyenlőség nem létezik már, aki rossz helyre született, az ott is marad, elérhetetlen minden cél számára... ilyetén a nép kiskorúvá lett (hitében is meggyalázva maradt), mert azzá hagyta tenni magát! Felteszem a kérdést, a hatalmat ma milyen jobbítás vezérli? Csak egy létezik: a nép de jure felelősséggel tartozik a hatalomnak (fordítva már nem igaz), és az is a választásig tart, utána:

„Magyarország útja vissza a múltba...” ez van! - de jó lenne, ha ráébrednénk a magyar valóságra (!)

 

A hit nagy-dolog,

bár néha naiv…

Emberével lélekben,

csak cérna meg folt.

Testbe fércel, majd felderít,

jóféle érzéssel melegít s feszeng,

ha ott-

az ember,

összezavar valamit.

Mikor magába evődik,

tűnődésre késztet,

ráköti magát a nyűgnek,

mint aki ügyesen táncol,

Szívre kalimpál s ritmust jár,

torkot szorít

és forraszt hangot…

Így vagyunk mi ketten,

ami már állapot —(szőke)

 

2014. 08. 28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 202
Heti: 497
Havi: 4 107
Össz.: 431 556

Látogatottság növelés
Oldal: Mi hajt még?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »