RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Isteni komédiák...


E század próbatételei oly áttetszően kerülnek képbe, hogy már fáj – teljes hangerővel indul mindig és jobbról- szinte belefeledkezve és öntudatlanul a „próbákon”, teljes erőbedobással, amelyből feledhetetlen konklúzióként a negatív jelleg jön le! Szoboravatás- és ki ellene szól, mint falat kenyérnek örülhetett, hogy elterelhető a szó, immár (és itt hiába, hogy történelemhamisítás is tetten-érhető) másról beszélhet az „ellen”! Bűn- és bűnökkel teli lelkek szapulják fennen a mai ellenzéket és – ha azok szólni mernek, hogy érthetőbb legyen a benne rejlő tett - és menjünk a történésekben az egyszerűtől a bonyolult felé... tovább bonyolítják azokat - ízlésre ugrasztja a vágy és az önérdek- tudat!  Hatalom a látomás evidenciájával szól! Értékel- és ígéri a befejezés sikerét!
Jaj! Mondanám – hogy győzelmet emel fel jelvényként és követi azt a trendet, amit maga sem ért... nem is értheti, hiszen szelektív írók műveiből tanultak és tanulnak- ezekből tanítanak most... amit a pusztulás látványa eléjük tárt, azt vakon szemlélik, amit a még élők mondanak, arra süketek és süket fülekkel vannak...
Nem értem, mert nem érthetem, hiszen a valóságban minden változás egyszerre sok-minden elmúlása és sok-minden keletkezése, vagyis az összegezés szempontjából együtt pozitív és negatív jelenség. Az észlelő tudatától függ, hogy optimizmussal vagy pesszimizmussal vegye azokat tudomásul. Ennek okán a mellébeszélés is adott dilemma, az addig bizakodó most bánatos érzelem kérdéséé, tudat a szubjektív helyzeté. Méltatások és a történelmi körülmények a helyzetekből fakadó tettek az egyén testi-lelki adottságaiból adódóan hajlik jobbra- balra! Tehát a szoboravatás, Horthy szellemisége, a forradalom méltatása tette köztudott „ténnyé” az akkori (rég-volt) eseményeket. Éppen ezért is (ezért sem) lehet az emberi érzésvilágot általánosítani... a hatalomnak meg kötelessége közé tartozik, hogy nagy célokat lássanak bele az emberek- az elmúlásban a szükségszerű változást hozza... és érzékeltesse a továbbvezető utat!
Remélem Orbán, mint anno a Debrecent fővárosnak-jelölő- akaratában is, most Horthyságában is, elgyávul és letesz minden akciózásról! A gondolat is egy bomlástermék lenne, ha az ellenkezőjeként gyakorlattá lépne elő tartalma!
A parlamentben az élet úgy dereng fel a vaksötétből, mintha a világ keletkezésének színjátékát szerepre osztanák- egyeseknél túlteng a mámor, másokban a valószínűtlenség ad köpönyeget, és megint másokban: csupa riasztó képzetet támasztó jelző és kifejezés halmozódik fel! Egy hangulatfestős művészettel feszegetik az érzés határait... maszatolnak kicsiben és nagyban (a hajsza vaksága szemeiken) egységet ábrázolva... mégis- így is és újra fáj az élet, pedig itt minden remekmű: „Magyarország jobban teljesít”, de miért csak szavakban? Finomságuk hangulatából miért érzem a halál fújtatóját? Mert- aki magyarázó értelmet állít az értelmetlenség ellenében az menthetetlen, mert alulmarad... valahogy az érzés: egymásból élnek – az erősebb „megöli” a gyengébbet és lám, látleletszerűen elidegenedés van, csikorgó akarat és a vágy gyáva remegése a pénzért (arra a marok mindig felfelé néz) életérzése benne.
A szoboravatás margójára...
Ifj. Hegedűs Loránt a gyülekezet nevében rágalmazásért és becsületsértésért feljelenti Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselőt is, mert miközben - álláspontja szerint - megemlékeztek a vészkorszak áldozatairól is, aközben a szocialista politikus "antiszemitának bélyegezte Krisztus Földi Testének szerves részét, a Budapest Szabadság téri Szent Eklézsiát".
A református lelkész szintén feljelenti Rétvári Bencét (KDNP), a közigazgatási tárca parlamenti államtitkárát jó hírnév megsértéséért, mivel az államtitkár az ünnepi úrnapi istentisztelet meghirdetését a széles nyilvánosság előtt provokációnak nevezte.
A lelkész emellett a személyét és családját érő fenyegetések miatt az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul, tekintettel arra, hogy felesége országgyűlési képviselő és az Országgyűlés jegyzője. A lelkipásztor közleményében arra kérte a magyar református egyházi vezetést, határozott állásfoglalásával védje meg a nemtelen támadásoktól a templomot és a gyülekezetet.
Válasz-reakció...
„A vizsgálat lefolytatásáig csak megütközésemet tudom kifejezni, hogy egyházunk közfelfogását és korábbi megnyilatkozásait semmibe véve, a keresztyéni közösséget lejáratva a Szabadság téri református templomban provokatív politikai akciót szerveztek, amelynek politikai hasznát máris ki-ki maga láthatja, ám egyházunk tisztességének és a lelkipásztori szolgálat becsületének okozott kára beláthatatlan.”
Dr. Szabó István
püspök

Teremtő! - mivé tettél? Vallomás zeng tolul,
mint a fény győzelmi-kórusából a sugár,
sikoltva- lélekből zeng másnemű anyagára
                                       visszavonhatatlanul-
A túl innen, s át- vég-kép bőrömre dolga
csonkán tudott változatából már fonákra fújt...
Akarva-akaratlan a fondorkodás, életemet hibernálja,
kitől a jog, hogy rendjéből kitúrt--(szőke)

2013.11.05.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 245
Tegnapi: 286
Heti: 912
Havi: 4 522
Össz.: 431 971

Látogatottság növelés
Oldal: Isteni komédiák...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »