RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

„Október” üzenete...

 

Furcsa az igazság... a távolság a történéseket egyre szebbnek láttatja. Volt valaha valami, kimentek az utcára és szajkózva ott is, akkor is „Ruszkik haza”! Aztán jöttek is vissza, hívták vagy csak úgy – ki honnan nézi... de bebizonyosodott, hogy a hatalom nemcsak nagy erő, hanem veszélyt is rejt magába- mind a párt, mind az „egyes” szempontjából.

Az önteltség és az elbizakodottság igen nagy veszélyt jelenthet a hatalom kivívása után egy párt számára (mint most a Fidesznél is)... azt hihetem, túlzás nélkül mondhatom – hogy számunkra ez az egyik legnagyobb tanulság (legalábbis kellene, hogy legyen), ami az októberi események során tűnt ki.

A hatalom meghódítása után ugyanis a vezető posztokon lévőknél, de az alsóbb szinteken is – olyan hamis illúzió kerekedett felül (mint most is), hogy a hatalom minden eszköze: rendőrség, ügyészség, a bíróság, a hadsereg és most itt a TEK is (!) stb... tehát, úgymond, az „ellenséggel” el lehet bánni, a tömegek megnyerése már nem olyan fontos (érezzük a párhuzamot?) - bizony mint akkor és most is. Ahogy a tömegnek elég, ha a Vezér azt mondja, hogy ne azt figyeljétek, amit mondok, azt nézzétek amit csinálok (!) Hát! - hümmöghetek már nagyokat. A hibák gyökere már megvan... de ráadásnak és plusz teherként rajtunk, ahogy a fél-ország nyomora is...

Ugye emlékszünk egy régi mondásra még? „Ha valakit meg akarsz ismerni, adj hatalmat a kezébe”!

És akkor most visszatér Horthy „igazsága”? Megyünk száz-évet vissza? Nem számít már 56 októbere, csak a hitvallásban, hogy leírva... be semmi sem tartva?

Rosszul jár az a hatalom, aki csak olyanokkal veteti magát körbe, akik dicsérik őket! „Ha valaki nap nap után azt olvassa az újságokban és könyvekben, hogy zseniális és tévedhetetlen – végül maga is elhiszi.”

A Fidesz sem másként, sem az elején már: hogy kezdeti rendezvényeiken úgy viselkedtek, mint valami rossz katolikus egy-házban... valahogy összegyűltek, aztán felállt a sámlira a „főpapszerű” és elmondta, amit mondani kellett- meghallgatták figyelemmel, majd hazamentek. Volt valami bája is (még akkor) – ne lopj, ne légy gazember sem karrierista, de dolgozzál tisztességgel, tiszteld népedet... szüleidet (ez csak gyenge- elcsukló hangocska volt) stb. amiként mára már minden huncutság meglett és a gazemberség sem elvetett, lettek- éppen a fordítottja annak, amiről beszéltek!

Imigyen váltak forradalmárokká? - akik az alapokig bontottak mindent, maguknak! Szóval minden bűnt elkövetnek... máig, de mert a szintekre feljutottak és rájuk „gyütt” a keresztényi érzület, talán gyónnak is (húsvétkor), majd újjászületve- ilyetén megnyugodva (hétfőről- keddre) kezdik az egészet elölről.

No, ez így nem megy... 56 szelleme nem ezt súgja! Óvakodjunk a „szektásodástól”

- az ügyért áldozatra-késznek is lenni kell – ne illendőségből látszatra... mert sok lesz az ingadozók tábora, mint „októberben” is. Valóban legyetek szerényebbek, ha tudtok, ha nem- le lehet mondani – most még békésen – nem kell belénk kalapálni: hogy „a felelősséget vállaljuk”! - mert a levét úgy is mi isszuk meg, mi a nép! Az az ember, aki úgy viselkedik, mintha uralkodna a nép felett, vagy felette állna, nem jó ember... következtében rossz vezér is egyben. „Október” másik nagy tanulsága!

Hol nincsenek a néppel együtt jóban és rosszban, ott nincs tisztelet, sem megbecsülés, mert a csak rossz jó nélkül a semmit jelenti, a régi mindig ránehezedik az újra, a múlt a jelenre... nézd történelmünket az események sorában. Orbánnak a nép elé állni most nem bátorság, de vakmerőség... a saját kizárólagos érdeke nem a haladás érdeke – ilyetén nem igazságos - csak látszatra ad valamit...

A nép nem azért van, hogy az élettől elvonatkoztatott, jól vagy rosszul összetákolt elméleteket próbáljanak ki rajtuk. Van konklúzió is, harmadik tanulsága „októbernek”: ha kísérletnek vetik alá a népet, ha megvezetik – előfordulhat, hogy az elmélet megállja helyét, de ez ritkaság, a „páciensek” többnyire belehalnak, és végül az emberek agyonütik a tétel kiagyalóit.

Ebben nagy szerepet játszottak azok a bűnök is, amelyek a törvényesség megsértése terén mutatkoztak!

A nép nem lehet ellenzékben, de nem is ellenség- és mégannyira kiszolgáltatottja sem lehet egy mániákus hatalomnak, sorsbizonytalanság adja már, hogy senki sem szereti, ha lökdösik valami ajtó felé... az államközi viszonyok megromlottak, itt már gyakorlatuk a rossz, a konfliktus keresés – ami a mi bőrünkre megy – és elbújva egy érzület mögé, mit hívnak keresztényinek, ám lelkiismeretükkel még véletlenül sem kerülnek konfliktusba... pedig az ok már megvolna rá. Ismeretes a régi gyakorlat, amely minden helyi kezdeményezést megbénított, mindent centralizált... akkor mégis miért megint, hogy a hatásköröket csorbítják, hogy zsarolnak: ha nem velünk, úgy pénzed sem lesz! Most megint valamiféle „demokratikus centralizmus” útjára tévedtek, persze hogy kifordítva – mint szokás az Orbánnál . Nincs alulról jövő vélemény- kíváncsiság sem rá, de van fölülről utasítás, hogy csináld... a mit és miértjét ilyenformán! A fiatalok ideálokat keresnek és jól akarnak élni, ezért elhagyják e hazát... nincs példakép idehaza, a kormánytagok nem azok, hacsak nem negatívan nézzük. Sohase istenítsünk senkit – még Orbánt sem – és ne rajzoljunk ideális képet a „szarról”, amiben most vagyunk, mert ez a reális tény!

Érzelmi alapon akarják „bolondítani” a fiatalságot... és az önkényt adnák el demokráciának, a nagy-politika piacán is. Csak kufárok ők, semmi más... a nemzeti egység a korrupcióval csak szétverve lesz, itt minden „ál”. Hazugság, hazug statisztika, áldemokrácia- annak kirakata nem lehet a „legesleg” - nagy-szavak vannak, de a tartalom még az alsófokú jelzőknek sem felel meg!

Íme „október” következő üzenete számomra: hogy a közéletre legyen az is jellemző, hogy a szavak újra visszanyerjék értelmüket!

 

 

Tüzet fogott szívem,

szétnyúló ágain

türelmetlenségét rajzolja lélek-falára.

 

A lét farkasfogai között nyugszik

a messze csalt- kínos képzelet napja!

 

…egy-tekintettel ott az idő,

mégis hamisan most,

hogy így visszadobban ág-bogára?— (szőke)

 

 

2014.10. 22.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 162
Tegnapi: 187
Heti: 1 561
Havi: 3 721
Össz.: 424 041

Látogatottság növelés
Oldal: "Október" üzenete...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »