RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

„Sziszi-fuszi”...

Mit is mondott Orbán Viktor október 23-án? “Közeledünk a valódi felszabadulás, a mindennapi szabadságunk felé”, “felszabadíthatjuk és felszabadítjuk a saját életünket”. “Mi rendezzük be, mi döntünk róla önállóan, mások beleszólása nélkül és a saját felelősségünkre”, “a nemzet határokon átívelő újraegyesítésével világnemzet lettünk”. És, ami a legfőbb: “Nincs okunk kapkodni, de lassan és biztosan be kell indítanunk a gépezetünket, hadrendbe kell állítani csapatainkat, éppen úgy, ahogyan 2010-ben tettük. Készülődjetek, most befejezhetjük azt, amit ’56-ban elkezdtünk. Mindenkire szükség lesz”

A szentségit! Ez még csak mindig a kezdet, igaz- rendkívül fontos volt akkor és azóta is minden évben, hogy újra és újra belekezdünk egy fideszi-forradalomba... elhatározzuk, hogy óriásit lépünk és befejezzük most... legyűrjük a különösen szívós passzív ellenállást, le kell küzdeni a szocialista maradványokkal összefüggő átkos-szokásainkat... a baj, hogy így is gondolja, hogy a társadalmi javak rendelkezésükre álló részét lenyúlják és ezzel befejezett forradalma a sajátos történelmi rendszerében, és... (?) Tudjuk, már kezdjük megszokni a forradalmi hangvételt és az utána a következőket: nekünk semmit, nekik mindent! - a baloldal csapatai elleni küzdelemben a „háborút”, amit folytat Orbán, amelyet a Fidesz visel - nem jogos, nem is igazságos, igazán nem is forradalmi, az elnyomók háborúja az elnyomottak ellen... négy millió szegény és hajléktalan ellen, a lecsúszók és a mély-szegények ellen – mert ugye nem gondolják komolyan, hogy 56-ban ezt akartam volna? A rezsicsökkentés csak morzsa a bolti árakhoz képest! Álljuk a sarat- csak még nem tudom kiért és miért teszem... befejezzük? Akkor valóban hadrendbe kell állnunk – nekünk szegényeknek – pártoktól függetlenül, mert szabadságunk és munkán elveszett, csak néhányunknak adódik az, és az is megalázón- közmunkában... csak azok az emberek (közösség, tömeg és itt nem a polgári békemenetre gondolok – ott a haszonért mindent, elv érvényesül!) tudják elviselni a nehézségeket, megpróbáltatásokat, viszontagságokat, a nagy áldozatot, amelyeket 56 ráró most is, aki szakít a múlttal (Orbánékkal is – mert kevesek ahhoz, hogy az ünnepet is kisajátítsák maguknak) – és merészen tör utat a jövő felé, az új jövő felé! Mert az éhség korbácsa által megtartott fegyelem nem alkothatja a társadalom alapját... ennek kell véget vetni és végleg! Kit szabadított fel, és ki az a „mi”? Önállóan (ha a markát tartja az EU-ban a pénzért?). Felelősséget meg a népre testálja azzal, hogy háta mögé bújva védi! Erre és egyáltalán... kitől a felhatalmazás, hogy Fidesz nagygyűléseket és békemenetet szervezzenek közpénzből?
56 a demokráciáról szólt (általában), egységről- a munkademokrácia egységéről és nem a megaláztatásról... a munka embereinek egyenlőségéről – nem frázisokban mérik szabadságunkat és nem Horthy-s érzelmekről... úgy – hogy elég a dumából a tolvajlásokból, az oligarchákból és a mutyikból... eltompultságból és a maradiságból. A múlt emlékezésre való és a történelemkönyvben a helye... valóságában és nem a mindenkori hatalom szájízére átfestve (!) A múlttal nem lehet jövőt építeni... csak hivatkozási alap lehet legfeljebb! Nem éhségkonyhák kígyózó sorából akarom szemlélni a jövőt!

Bajnai véleménye Orbán felé írt nyílt levélben: "Nem pusztán egy demokratikus párt vezetőjeként, hanem a Magyar Köztársaság volt miniszterelnökeként is felhívom a figyelmét arra, hogy hazánk egyetlen közjogi méltósága sem keverheti össze a pártnagygyűlést a nemzet egészének szóló, közpénzből rendezett állami ünnepséggel. A kormánypárt hívei nem egyenlők a nemzettel, Orbánország pedig nem egyenlő Magyarországgal" - olvasható a levélben.
Egyetértek vele... amit Orbán csinál, az nem az ország egészének szól csak a Fidesznek! De miért közpénzből... (?) Miközben az MNB tartaléka fogy... csak senki nem akarja észrevenni! Szóvá tenni meg majd, ha nem lesz? Matolcsy minden kiszivárogtatást befagyasztott...

„Kunhalmi Ágnes – aki egyébként biztos a kormányváltásban – úgy véli: az október 23-ai tüntetés bebizonyította, hogy akik a feszültséget gerjesztették, életveszélyesek egy olyan kormányzásra nézve, amire az MSZP és az Együtt-PM szövetség készül. Kunhalmi szerint egyébként akik a rendezvényen az összefogást sürgették, valójában csak saját maguknak szeretnének listás helyet a parlamentben.” És beíratná Gyurcsányt az erkölcstanra csak mert kimondta az igazságot? Jaj! Hiába- mit tesz egy kis ígéret, hogy miniszter lehet valakiből és máris milyen magabiztos a kis hölgy... szomorú- hogy mindösszesen ennyi rálátása van magára és pártjára. Vége- senkit nem fog leváltani az MSZP! Mert valóban nem az összefogás az induló alap, csak a sajtból a nagyobb szelet érdekes immár... álságos és eléggé ostoba nyilatkozatok sora  (Gúr, Szanyi, Kunhalmi stb.) Mesterházy védelmében. És- ki az a Mesterházy – csak, mert nem volt még miniszterelnök, ezért nem tudjuk mit és hogyan tenne a nagy „sziszi-fuszi” munkában... szeretném, ha semmit (mert nem kísérleti nyulak vagyunk) – és nem is fog, mert a Józsi bácsinak a szomszédból (is) nagyobb rálátása van dolgainkra, mint ennek a hiú és magamutogató embernek! Aki ráadásul politikailag süket is meg vak is! Ilyen ember ne akarjon vezetni... Kunhalmi őt írassa be valamilyen tanfolyamra és ne Gyurcsányt. Szóval az MSZP gyúrhat a bejutásra... és 2018-ra! Hamis a baba kislány!

Könnyezem... megállok és nézek,
                                                  hogy miért nem látok?
Bizalomra már a hűség is veszett –
vagy fordítva egy mesét sző
                                     a képzelet -
Csak ne lenne hazugság - csak ne könnyeznék -
csak ne szednék adóját – csak kép ez (!) - álmos, minő
                                     a való...
gondolatom már az öreg temetőben foszlatja idejét
még bú nélkül -
örök-álom velem,
hogy világodból ki,
lehetne számításból hasznom könnyült-éjjelem--(szőke)

2013.10.25.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 222
Tegnapi: 202
Heti: 603
Havi: 4 213
Össz.: 431 662

Látogatottság növelés
Oldal: "Sziszi-fuszi"...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »