RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Hajnali gondolatok...

Mesterházyval már végeztem, ő számomra semmi, nincs bizakodó akarat benne és – ami van is csak sekélyesen jelenik meg. Isten őrizzen, hogy egy ilyen ember vezesse az országot... csak különcséget láttat! Pártját sajnálom, benne- sok megbecsülésre érdemes embert - akik tudatában a központban a nép és ügye áll- s nem a maga álláspontját tartja elsődlegesnek (s nem is a pártérdeknek alárendelve azt), és a tények tudatában kompromisszumot is kötnének- viszont az elvárt pártfegyelem keresztül húz mindent, és így a mérlegelés (a fontossági sorrend tekintetében is) egy erkölcsi élménnyé nem is válhat! Ahol minden ötlet elsikkad, érzelmi tartalma vigasztalan s a tompa egyhangúság értelmetlenségében elveszik embersége így (s egy tucatember kábító és fojtogató „egyhangúságában” - cselekvő nélküli cselekvésben élheti ki magát!) - gombnyomogatással tölti el idejét (azt is karmesteri bekiabálással – igen, nem – parancsszóra!).
Ugyan ezért nem nézem semmibe a Fidesz 2/3-át sem – politikusnak hiszik magukat, miközben egyik sem több egy báb-figuránál! Már csak az affektáltság hiányzik, bár egyeseknél az is megvan...

Bajnai sem tud elvonatkoztatni a „fájni fog” kijelentésétől (megszabadulni sem akar tőle) – mondják: mert őszinte. Csakhogy, ha valaki tudja honnan fog átcsoportosítani a „kötelezőkre”, akkor minek hangoztatni, hogy fájhat...(!?)
Reális jelzőkkel illethetném, de minek?
Adyt olvasva mindenre választ kapok, mert tanít- örök érvénnyel tanítja minden kor emberének: csak a holnapért érdemes élni, s aki a holnapért él, azt gúny nem rettenti, azt a tegnap álmai nem béklyózzák le - az olyan bátran vág neki a jövendőnek, mint ahogy ma az űrhajósok a föld légköréből kitörnek, „mint ahogy az emberiség a nyomor és háború világából húszéves tervekkel tör ki a békés és boldog jövendő felé”... magabiztos merészséggel!

Mert- ha van merészség ott az akarat, akkor van az- az erő, ami megrendíti a maradiság bástyáit, mert a jólét miatt csatlakoztunk Európához és álltunk kapitalistának (!) - kurva nehezen megy a gyakorlat (azt már érezzük) - de haladni kell!
Csak előre és nem hátra – a történelem kerekét senki ne akarja visszaforgatni.
Megjegyzem: nem is tudja, mert a nép a holnapban hisz! Tennünk kell, mert az „új”- új gondolatokat is szül, de az látomás és érzés és forma teljes egységén kell „zengjen” és ez még nincs így. Nincs összefogás, nincs teljes egység sem, így az új-idők eljövetelére még várhatunk. Pláne, ha Horthy-időket- idéző átalakulásain még a középkor érzetét is adja a politika...

Másként nem lehet- nem is menne?
„mint amikor a nyáj
torpan s megáll
s vár míg nem hangzik a
pásztor szava”...
Bot végei adják irányát
így veszik szívekből a hit-
A kerge menne perre
méltót kívánva-
ám semmit sem veszít el
türelmét csupán...
már így- a kórság csigázza végveszélybe
hogy dáridózik benne a bosszúság-- (szőke)

2013.11.21.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 236
Tegnapi: 139
Heti: 737
Havi: 2 897
Össz.: 423 217

Látogatottság növelés
Oldal: Hajnali gondolatok...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »