RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Ma mi dől el?

Az önkormányzati választás még előttünk... a Fidesz máris átírja a játékszabályokat (Kósa magyarázata rá kissé zavaros, de lelke rajta – valami megártott), ja- hogy alkotmányellenesnek tűnik? Vagy az is! - mit sem számít, átírják megint, mint már annyiszor. Folt hátán folt, megfér nagyon!
Ez a világ „nyílt” - nem hunynak és nem is hunyhatnak szemet a nehézségek fölött... papoljon más- papoljanak mások békéről, igazságról, ők nyíltan cselekednek az egész nép színe előtt! Szóval fellélegezhetünk, mert helyettünk dolgozik Orbán és csapata – az idő meg rövid... a baloldali gyerekességet így kell kijátszani!

Választ az MSZP.

Kit is és miért pont azt akit? Válasz még várat magára, hogy világosan láttak-e elválik utólag... éles a fordulat, lehet kisodródnak a kanyarban? Vagy a frázisok időszaka jön el, ahol a kétségbeesés nő fejükre, míg összedől, szétmállik a régi és az új, a keserű valóság elől a szép, elbűvölő frázis árnyékában keresnek menedéket (megint)? Megújúlni nem fognak, az már bizonyos. Nem is úgy indulnak neki, hogy a nép érdekéből nézzék és szabják át az utat... vagy csak az út marad a cél? Meglátjuk! Győzelmes diadalmenet nem lesz... szabadság és önálló életük sem, igaz nem is volt, az új típus sem nem lesz demokratikus (mondani sok-mindent fognak). Ki hiszi el, ha a vereséget teljes mélységig fel nem tárják, a szakadékot, amibe beleestek...
A régi baloldal már nem létezik- talán kellene egy elvi irány is – nem ártana taglalni az új történelmi helyzetet is – álmos- és alvó valójukból fel kell ébredniük!
A kapitalizmus most sokkal magasabbra emelte a kultúrát általában s a tömegek kultúráját különösen. Hallatlan borzalmakat él át a nép (elég a fél ország nyomorát nézni) – a szenvedés már felserkentette a népet, de nincs húzó párt! Lesz-e mozdony az MSZP? Sajnos nem! Presztizsharc lett a végső és leírhatók lesznek!
Nemzetközi színterek sem az övék már, a szocialisták – mint olyanok – helyüket nem találják... beállnak a sorba vagy kiesnek végleg. Irányítás kiesett kezükből. Ellensúly nem lehet már az MSZP! A dolgozók demokratikus szerve nem lehet- politikai pártként (ha meg akarnak maradni) kénytelenek fejet hajtani a hatalom előtt, mint volt ez eddig is - és eltangózgatnak az időben... a gyakorlati körülmények igazságtalansága révén nincs is más út!
A személy (az új vezető), ha nem autokratikus személyiség- összetartani nem fogja tudni ezt a pártot... demokratikus módszer(ek), hacsak nem testületi irányításban gondolkodnak, semmi- még érzetben is a leghiányosabb valami – képlékenysége folytán is csak gyengécske kisérlet csupán (egy puszta utánzásra).
Valahogy nem is értik az átmeneteket, hajlonganak és hírdetik a demokráciát, ami régtől csak szó csupán – lényege elveszett – hiába van megint szegény és „proletár” - csak elnevezés az is, a polgári demokrácia többet mondana, de az orbáni diktatúra átír mindent: erő=erőszak! Hatalmasság, megerősített minisztériummal és... itt a megszokottság majd, ami le sem lesz küzdhető! Mert vagy megszoksz- vagy megszöksz!
Orbán „elvtársias” figyelmét nem lehet kijátszani, megszilárdította az emberek fegyelmét (rendőri létszámmal, ahol a saját lakás – már ahol még van – sem jelent védelmet, no- és ott a TEK!), az új fegyelmet- a társadalmi kapcsolat új alapját – egy középkori feudális mintára – az éhség-korbácsa által egy „szabad” bérrabszolgasággal szilárdítva!
Most alakulgat valami hűbéri rend!

Az MSZP már olyan kevés (a változtatáshoz), mint a mackósajtban a brummogás! Tehát, ahol nincsenek osztályok- nincs képviselet, ott a baloldal csak puszta szó! A rabszolgatartók élveznek minden jogot, a rabszolga itt már a törvény értelmében is, megint csak tárgy- ha veszik is, leírható veszteség lettünk!
Az orbáni állam nem demokratikus, ezt tudjuk, látjuk és érezzük is! Az állam arra szolgál, hogy a hatalom engedelmességre bírja az alattvalókat... itt az MSZP csak rész az egészben, hogy fenntarthassa magát- be kell hajolnia Orbánnak!
Alkotmány, választójog változtatások... mind- mind arra a következtetésre utalnak, hogy ma itt minden hazugság – a Fidesz űzi játékait – így semmi nem egyenlő... hogy is lehetne?- az éhes a jólakottal mikor volt az?
Ezért is állok itt persszimistán, a keserűség érzetével- éhinség, csapások közepette, milliók között és elmélkedek, hogy pártjaink gyengeségből vagy haszonlesésből lettek-e árulóink?

Az MSZP komolytalan lett...

...„baloldali” kötelesség volna bebizonyítani, hogy most miért nem hiba többé az akkori vitathatatlan (előd) hibájuk...
A párt saját hibáihoz való viszonya egyik legfontosabb és legbiztosabb ismérve a párt komolyságának...
A hibát nyiltan beismerni, okait feltárni, elemezni azt a helyzetet, amely a hibát szülte, gondosan megvitatni, hogy milyen eszközökkel lehet a hibákat kijavítani – ez lenne kötelességük...


Mit tagadjak el vagy meg?
Ismerem a történelmet...
Két században éltem,
hol háborút jártam,
hol már nem lelhetem békém el -
Az idő siettet!
Hideg kő van szívem helyén,
s lábam már vad talajt bolygat fel...
A táj fölött unott szelek,
alant kísérnek bitang tekintetek,
s e földön nagy egyetértésben
a gyűlölet,
hamis időn rajtam- könyörtelen --(szőke)2014. május 31.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 202
Heti: 498
Havi: 4 108
Össz.: 431 557

Látogatottság növelés
Oldal: "Élni vagy nem élni"...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »