RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

A lét összevisszái...

Baja kapcsán: szavazó aszerint omlik össze, avagy a Fidesz karjaiba, hogy hány listán van megfigyelve.

Az LMP nélkül, de együtt ünnepel a baloldal október 23-án. Schiffer András azt mondta a Hír24-nek, hogy „annyi esélye van annak, hogy Gyurcsánnyal és Bajnaival álljon egy színpadon, mint hogy Obamával és Putyinnal szerepeljen együtt.”
Semmi baj, majd ünnepel Orbánnal, arrafelé tolakszik, hiszen a frakcióalakítást meg kell köszönni valahogy – és majd – mint a KDMP anno, a Fidesz hátán belovagol a parlamentbe az LMP is!

Szobordöntés és a késői ébredés kapcsán,, az „okosok” golyóznak – finnyázva az eseményeken és aláírásukkal bocsánatkérésre „köteleznék” Bajnait?!
"A magyar társadalom józan többségét - politikai beállítottságtól függetlenül - sokkolta az, ami 2013. szeptember 29-én a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM és a Magyar Szolidaritás Mozgalom közös politikai rendezvényén történt (...) Ehhez hasonló barbárságnak nincs helye a magyar közéletben" - olvasható a szombati lapokban megjelent nyílt levélben.
Nem értem őket 2006-ban miért nem ágáltak, Gyurcsány koporsós „megindulására”, miért nem firkáltak aláírást? Az akasztófák árnyékában tudálékos önmagukat miért nem satírozták ki?
Igen engem is sokkolt, de a tüntetésben – mint az előzők is  - belefért! A rákfenéje, a szellemi-csikarások következményeként már a gondtalan- gondolatok ömlengése-kép bennem is hagyott nyomot, de a jó munkához idő kell, hát még ehhez...
Hiba volt, de bűn mégis az ok- és nem az okozat (!) - hogy Fidesz-képpel a hiteltelenek hitegetnek, immár három és fél éve, hát a reakció sem lehetett más, mikor a sors ellen kiabálnak. A firkászok írnak... helyes- téma van! De- hogy  a csalók csalogatnak, az élők meg kapaszkodnak és sározódnak, azért az mégsem, ha „égi-jel” kíséretében jön el, biztos rátalálunk magunk is, s akkor tudni fogom magam is, hogy jó úton járunk... de addig csak sározódunk bármi által a variációk készségén! Aláírva (talán a „józan” többség által?)? - magány szülte unalomban, ahogy felkerültek rendkívüliségében köznapira adva egy érzésüket, hogy kit sokkolt a barbár tett... miszerint a szerző- tollára adta a tényt és újszerűvé varázsolta a seggnyalást az olvasók tudatában, oly művészin - a politikai iskolázottságot is kielégítőleg - hogy a nesze semmi, fogd meg Komám (!) -amiként a lét felsőfokán, a lármafán szedi érett gyümölcseit magának (politikai beállítottságtól függetlenül) a „sokkolt-értelmiség”!
A szótag kiszámolva narancsos-szín- árnyalatain... s az aláírások kölcsönhatásain bírva mutatja „emberarcait” - bírt a körkörösben kitágítolva  aláírásra s erre az egy-célra a remény is- hogy bocsánatot követelnek, ahogy a „reakció” tapsol nekik! - hol a szépség és a lotyóság  így keveredik, miért mégis, hogy ily finnyásan az érzet most bennük? Az élet még száz csalódását mérik ránk... és mégis – így is „józanul”, de nem, már nem birkaként vagyunk... bár a szobordöntést magam sem néztem jó szemmel (inkább az azt követő magyarázkodást ítélném el mégis, ha már ítélnem kell!) Diktátorra nincs szüksége ennek az országnak – e nép többet és jobbat érdemel, mint ez az önfényező reklámszöveg művészeinktől és politikusainktól... avagy egy érzés, hangulat, briliáns megjelenítése volna sajátos módon, ötvözve a parabola, groteszk, önirónia megannyi lehetőségét (?) - a visszatérés szándékával a jelenbe, mert levitézlettek a jövő számára? Ó! - az a józan többség! Juj!

Száz szónak is egy a vége, felsértett léttel,
hol létszámfölöttiként magamba-fordulván
színről-színre ugrálok,
                                       s visszájáról- visszájára még
átcsempészem magamat időzónákon, a többit már feledem, ám
a gondolat is- így is – kis rugóra jár,
                                       amelyből mindig egy új születik,
de- mert a kín nyújtóz át teréből - poklot ád...
                                       elém toppant részigazságaikkal
a varázs – idejében - ürügyén szabadsága,
                                       hogy mindhalálig titok legyen...
„Zsarnokok zsarnokot koronázni készek.
Imbolyog a világ – nem a hajó részeg.
Mi meg varázsolunk.” Vagy választunk tán'?
Utcasarok posztolt – zárójelében már másra vadász más,
csak fuvola-dallama erjed e világi vészkijáratán,
szabadságból szabják adósság-leplét üreg-éjében
értelmes ősi- igéző tekintettel.
Nem a szót vonják el- csak a szavak lelkét bennem...
Szétnéztem- még egyszer - nehogy tévedjek -
véletlenül, aztán hátrahagyom „ezt a világot is
                                       mint a többit,
hogy többé vissza ne térjek”--(szőke)

2013.10.12.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 198
Tegnapi: 202
Heti: 579
Havi: 4 189
Össz.: 431 638

Látogatottság növelés
Oldal: A lét összevisszái...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »