RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Kérdés özön... Abszurdisztánban.

Milyen ország az, ahol az alkotmányba foglalják politikai okokból a rezsicsökkentést? Ahol százmilliárdok jutnak a miniszterelnök kedvenc hobbijára? Ahol két kézzel szórják a közpénzeket haveroknak, miközben gyerek (és felnőttek) éheznek vagy legalábbis küzdenek a mindennapi megélhetésért? Ahol a kormánypárt embere milliós luxus wc-t épített magának közpénzen? Ahol a cimboráknak százmilliók jutnak, de képtelenek egy világhírű, beteg gyerekekkel foglalkozó intézményt kisegíteni?

Brutális választási kampányra számít Gyurcsány Ferenc, bár meggyőződése, hogy Orbán Viktort le lehet győzni. A lapnak adott interjúban elmondta: nemigen van ugyanis olyan társadalmi csoport, amelyet Orbán ne sértett volna meg. A fő kérdés ennél fogva: vele vagy nélküle? Az ellenzék többi pártjáról a DK elnöke úgy véli, hogy azok nem a Demokratikus Koalíciótól, hanem tőle félnek. És jó pár tömörülésnél az a tét, ki lesz 2014 után az ellenzék arca, ezért nem szeretnének vele konkurálni. Ám ha ellenzékben maradnak, akkor Gyurcsány frakcióvezetőként megmutatja majd, miként lehet Orbán ellen harcolni. Győzelem esetén azonban nem fogja zavarni az új miniszterelnök köreit, akkor nem is veszi át a parlamenti csoport irányítását.
Az új kormány teendőit illetően a legfontosabbnak Gyurcsány a növekedés beindítását gondolja. Ehhez vissza kell állítani a gazdasági és politikai bizalmat az ország iránt. Azon kívül vissza kell csinálni az oktatás és az egészségügy központosítását, illetve államosítását. Radikálisan el kell választani az államot és az egyházat, és nem utolsósorban tenni kell a rettenetes szegénység visszaszorítására.

A politikus szerint a Fidesz által jóváhagyott választási törvény több ezer lehetőséget kínál a manipulációra, még a csalás sem kizárt, ideértve a legelesettebbek szavazatainak megvásárlását. Ugyanakkor az eddigi tapasztalatok alapján nem számít arra, hogy a nemzetközi megfigyelők tisztességtelennek minősítenék a választásokat, ha csak kisebb befolyásolásokat regisztrálnak. Orbánt egyébként sem kívülről győzik le, idehaza kell jobbnak lenni nála. A Jobbik megerősödését, akárcsak a szélsőjobb felemelkedését más államokban, annak a nagy kiábrándulásnak tulajdonítja, ami a társadalom egy részénél mutatkozik. Ami azután a bűnbakok és egyszerű megoldások kereséséhez vezet. A Jobbik azonban szerinte nem tud újabb támogatókat szerezni, részben mert a Fidesz jelentős részben megfelel a radikális jobboldali tábor igényeinek. Ily módon arra számít, hogy a szélsőséges párt hosszú távon marginális jelenség lesz a magyar politikában. A DK számára Gyurcsány 7-10 %-os eredményt vár. Viszont ha nem sikerül bejutniuk a Parlamentbe, az alighanem a párt végét jelenti, és akkor feltehetőleg ő is búcsúzik a közélettől. Viszont kitart az őszödi beszéd mellett, azt olyan morális igazodási pontnak tekinti... (der Standart)

Orbán műve... ezért honnan kap kitüntetést?
„Új alkotmányt és több, mint 350 törvényt gyorsított eljárásban, a szükséges társadalmi viták lefolytatása nélkül hajtottak keresztül a parlamenten. Az orbanizálás további, dicstelen példáihoz tartozik a sajtószabadságnak az új médiatörvénnyel való korlátozása és a választási rendszer megváltoztatása. Orbán ráadásul megbontotta az erők egyensúlyát, amikor a hatóságok kulcspozícióiba és az igazságszolgáltatásba a Fidesz embereit helyezte. Támogatjuk az ellenzéki erők összefogását. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely tiszteletben tartja a demokrácia, a jogállamiság európai normáit, nem pedig lábbal tapossa azokat” – hangzik az SPD állásfoglalása (mint látjuk- elismerést sem kaphat!).
Zeitung szerint: továbbra is okot látnak arra, hogy bírálják a magyarországi politikai fejleményeket, például az új, a hajléktalanokat kriminalizáló törvényért, vagy azért, mert elzárták romák elől a vizet. A magyarországi németséget nem éri ugyan olyan megkülönböztetés, mint a romákat, de őket is sújtja, hogy kisebb támogatást kapnak a kormánytól, az önkormányzatoktól. „Ez az irányzat nem illik ahhoz az Európához, amely a béke, a tolerancia, a kölcsönös tisztelet elvén nyugszik”! Hupsz!

A fent leírtak igazsága mellett a baj, hogy nincs önbecsülés, nincs önérzet... Gyurcsány az E-PM és az MSZP- vel együtt ünnepel (ez helyes volna, ha...).
Ami önmagában nem lenne baj, de- mert kiutálták már párszor maguk közül és mégis- visszamegy... bocs' de nem tudom javára írni, még akkor sem, hogy egy-cél vezérelt az indíték. Orbán leváltására az összefogás, félretéve az egyéni ambíciókat és sértődést  - helyes, de mert a Milla anno, mint utcai tüntetésre szerveződött „egység”, már párszor a becsületébe gázolt, nem másként az MSZP is - élén Mesterházyval – sok jó ebből nem sülhet ki! Az MSZP viselkedése, amúgy is megalázó: kié a nagyobb szelet? - kié a sajt? - ki vezethet? - ki a legnépszerűbb? És – mert a legnagyobb ellenzéki párt- ezekhez tartja is magát, igen sajátosan magyarázva! Az elején (a legelején) volt- a velük együtt- összefogásban ráció, mára már nincs... Mesterházy egy öntelt „majomként” és hiúságában magátszerető „puhatestű” pártelnök, aki csak önmagáért harcol és nem a népért! Mindent, amit lehetőségként megkapott a sorstól- az mellett szalonkodva elsasszézott! 2010 óta- és most sem másként, csak magával és magukkal volt- van elfoglalva!
Érdekesség hogy most sikítoznak a választási csalásról, de 2010-ben se az MSZP sem Bajnai nem vette észre, hogy megvezette őket a Fidesz és Orbán. Ma már hiába mondják (ezerrel) a magukét(!) - a kizárólagos hatalom már Orbáné és a 2/3-d miatt, ami már 2010-ben is látszott bármit megtehetnek (mindent leszavaztak)! Erre, még mindig demokráciáról beszélnek (demokrácia, mint olyan- csak érzet - és  most rossz az érzet), ha a 2/3-d nem diktatúra, akkor mi lenne az? Nem dél-Afrikában és dél-Amerikában kell gondolkodni diktatúra ügyekben , hanem az eltérő érzetek hozta lehetőségek meglétével vagy nem-léte okán - magyarázatával, itt és most – napjainkban Magyarországon! Orbán tettei mindent megmagyaráznak – részletezni felesleges!
Visszatérve Gyurcsányra- nehéz az élet! - de legalább mérette volna – méresse (ami úgyis úgy lesz) meg magát- és egyedül pártját a választáskor... tisztán fog látni, de félek addig az MSZP-hez tartozással (együttműködés ragaszkodásával) elrontja a róluk kialakult képet! De ő tudja. És mert durva lesz a választás, és- mert a csalás nem feltételezve, de valóságában mégis csak gyakorlata lesz a Fidesznek (mint volt is), hát semmi értelme Gyurcsánynak összefogni a kocsonya-emberekkel (MSZP-t értem alatta) - hazug és képmutató Vezérével! Elhiteti magával, hogy így lehet csak 10%-ka, ami nem igaz... pont így nem lesz!
Orbán a jobbik radikalizmusával, mint jelenséggel foglalkozott Angliában és nem a jobbikkal, illetve a benne szereplő személyekkel. Vona, mielőtt kritizál- tanuljon meg értelmezni... azzal hogy Orbán 16 %-ot említ – százalékkal, a radikalizmus nagyságát határozta meg, nem személyeket jelölt és nem nézett le senkit- pláne nem a jobbik választóit. Az optimizmus meg nála, Orbánnál van- ez az ország pesszimista és éppen irányában, de – mert a világban mindenhol csak hazugsággal fényezi magát, hát (!)- már levonhatná a konzekvenciát... és lemondhatna – nem kellene hitelességüket úgy emelni, hogy pincemélyre zuhantatja elébb az érzetet, majd magyarázkodások hamis árnyalataival, felmelegített változatában, a népre hivatkozva – már más színt ad a valóságnak, ami épp munkája során lett az ami... (ő benne, mint laborált tehetség már génmódosítva).

Zilált léttel, s fel-nem- érhető-ésszel
széllelbélelt világ-rendben
a módi söpri a szegénység kalyibáját...
                -kínba bukva lehetne ékszer-
                mégis máglyára vádaskodva,
Krisztus fölött harangszóra göröngyöt zúdít véggel -
lett széllelbélelt – felette az ég-kékje-örökében
                kővé meredt- „kedvelt”!
Hiába, na – a nyomor útja szívig itt
                hűvös közönnyel éledt--(szőke)


2013.10.10.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 142
Tegnapi: 187
Heti: 1 541
Havi: 3 701
Össz.: 424 021

Látogatottság növelés
Oldal: Kérdésözön Abszurdisztánban...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »