RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

„Ízes-bukta”...

Ez egy beteg társadalom, beteg vezetőkkel – itt az egyén és az emberiség viszonya és meddő vágyak sora... és senki nem tudja már, mi hozhat teremtő békét a jelenre. A múlt, hogy felértékelődött egy- más szemekben, már béklyója – gondolati következtetésre történelmi tanulsága mégsem változtat szemléletet... nincs szabad élet, viszont van nyűgje ezer, szóban és tettben megtagadva a jog és megtagadó európaiságával megalkuvás sincsen, értelem és erkölcs vándorútra kelt. Újfent a megrontó erő került fölébünk  -  aljas és nyomorult politikával egyre szélsőbb megnyilvánulásban...
Bajnai: „...az embereknek a kormányzás fáj: a magas áfa, a nem emelkedő családi pótlék és az, hogy az ország idén kevesebbet költött szociális ellátásokra, mint 2009-ben. Hozzáfűzte: ma másfél millió ember nyomorog, és négymillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, és a versenyszférában 50 ezer munkahely szűnt meg – írja az MTI.”

Szarügy (!) – látszatok mellett a mai politika igazságtalansága húzódik meg... hálót fon a jobb és a bal sem másként. Kinek higgyünk és mit? Ezerszer feltehetjük magunknak a kérdést és választ még sem kapunk. Napi bosszúság mellett a lélektani kórlelet: immár „Sírásra görbült szájjal, lelógó karokkal” - egyedül a sötétben, a szorongás fojtásában, egyforma lesz végünk... igen, ám kezdődhet a munka- közmunka: ami „a torok felhangolt húrjaira” megfogalmazott valamit – a bajok tömkelegéből a kivezető útra hívó szót... de miért ilyen megalázó módon? Mert a bér oly kevés, hogy abból megélni képtelenség – és- amit érezhetünk az a parancs, hogy nincs más vagy megdöglesz paraszt!? Érzése összetorlódik bennünk, és a latolgatásra sincs kedvünk, ezért is „gyönyörködhetünk” az arányokon, a benne feszülő drámai gondolatokkal, a kierőszakolt látszat-harmónia képtelenségén, tarthatatlanságát adva kínra! Most mi legyen?

„Nagyjából azonban mindenki sejtheti, mire készül az MSZP - folytatta -, hiszen a pártban és "az egész bukott baloldalon ugyanazok vannak újra együtt, akik egyszer már az országot tönkretették", akik zuhanórepülésbe vitték a gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, és akik eljátszották a fiatalok jövőjét.”

És mennyivel különb a Fidesz? Semmivel, gazdag van és szegény – olyan fele-fele arányban és maguknak minden, másnak semmi alapon politizálva a jelen...  a tönkretételt folytatták még nagyobb elánnal... Kövér hozza formáját- létszámban szűkíti a parlamentet, de jóval drágább lesz a fenntartásuk, mint eddig! És jön a rendeleti kormányzás. Miről szól a választás? - hogy demokratikus eszközzel igazolva lássuk Orbán diktatúráját! Ezt akarjuk? Nem! Akkor bojkott (!) - Emberek! Ébresztő!
Sem a jobb, sem a bal nem hozhat változást! A „Jobbik” sem...


Nevetséges az igyekezet,
kinél mi dereng? - kérdésre kötelez-
Könnyed rejtélyein érdem-
               és köteles részem.
Feleletre is fölösleges...
„szépek” kálváriája. Csöndre felvert
képzelgések csúf- ideje,
és félve meg-nem rendítően "ünepélyessége"-
                megörökítésemre szégyenem:
„felbomlott egy öröknek hitt szövetség” bennem--(szőke)

„A Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet miskolci csoportja, ahogyan a honlapjukon írják, „az erkölcsi fertő nevében” tartott könyvégetést. A honlapjukon bőségesen illusztrált akciót megtisztulásnak hívják. Vagyis, ahogyan fogalmaznak, a könyvégetéssel egyfajta tisztító rítust akartak végrehajtani magukon. A beszámoló szerint, az ok nagyon egyszerű. Azt írják:
"Amikor a Mozgalomnak szenteltük életünket, akkor önként vállaltuk, hogy Krisztus Urunkhoz méltó életet fogunk élni, és törekszünk önmagunk megjobbítására, számos emberi hibánk elhagyására."
...és mi a hiba, az olvasás talán? Szégyen Magyarországra, hogy a XXI. században ilyen előfordulhat még! A történelem ismét kereket fordított (a köpönyeg mellett), nincs új a nap alatt... 1933-ban a hitleri Németországban már előfordult, de a körülmények azért mások voltak, mint most... ám a sötétsége adott!
A jog halála ismét (!) – sem olvasás, sem értelmezés nincs – szankcionálni kellene ezt a félelmetes tettet („jutalmazni” több évekkel talán, hogy értelmet nyerjen a „megtisztulás”!). A hit , a vallás lejáratása sem másodlagos, hogy ilyen emberek még szájukra merik venni Krisztus nevét- sőt nevében cselekednek – megtisztulásuk jegyében – embertelenséget mutatva!
Miért pont Radnóti? - (és egyáltalán, az egész vad jelen borzalmas napja itt, amely – ahogy írják: egy törekvés, az emberi hibák elhagyására és önmaguk jobbítására!) - Minden jóérzésű embert felháborító tett volt! Radnóti, a klasszikus rend harmóniáját áhította kora szellemi zűrzavarában – és inkább aktualitása megint, mint a fölötte mondott ítélet- művei égetése kapcsán... az antikvitás tisztább humánumát, természethez közelebb álló erkölcsét- annak megronthatatlan szépségét gyalázták meg! Riasztó a látvány – sivár-lelkűek társasága nem érzékeli (vagy vágyja?), hogy a történelem hibáit nézze, az átélt szenvedéseket, a megalázó helyzeteket? Ha ennyi a szabadság (hogy a demokráciába ez is belefér), akkor ez nem megtisztulás, hanem bemocskolása mindennek, ami emberi! És ez már egy igazi diktatúra, mert csak egy diktatúra engedheti meg magának, hogy ilyetén módon fordul múltja felé – ezért kell Horthy? - „...mert ami volt, annak más távlatot ád a halál már.”!

Kíváncsi leszek az ellenzék megszólalására úgy, mint a hatalom gyakorlóinak véleményére is...
A költő tragikus pusztulása még borzasztóbbá teszi e „Mozgalom” tettét (hogy ilyetén most művei is pusztulásnak adva) – borzongatóbb még, hogy – amit ezek az évek (amelyek egy ilyen diktatúra építésével teltek el az orbáni éra alatt) - az élőkön romboltak, és idáig juthattak  - s az ilyen emléket idéző tettek, felidézik, hogy e „rend” egy pillanatra sem hozza (hozta) meg a béke harmóniáját: minden szépséget bevéreznek (lélekben már bizonyosan) a múlt rémségei és a jelen aggodalmai! Nem kell Horthy és nem kellenek ilyen Mozgalmak sem! Mikor jön el a kijózanodás?

Radnóti, mindazokért szólt, akik ártatlanul pusztultak el (sorsa néki is ez lett) - „akiket a háború kikergetett otthonukból, legmeghittebb menedékükből, amely sziget és barlang volt nékik az ellenükre szervezkedő és fegyverkező társadalomban.”
Minél vadabbul hajszolták őt a biztos halál felé, „annál nyugodtabb tekintettel néz vissza egy tisztultabb holnap ígérete felől az őrjöngő jelenre”! Cinikus és mocskos ez a jelen, és- hogy még Krisztusra hivatkozva egy megtisztulási rituáléra is felhasználják (?) - enyhén szólva is riasztó látványt nyújt embertelensége... eszközként e mozgalom, netán áldozatként (?) lélektani és morális szempontból az egyén ostobaságán túlmutató, valamiféle értékrend talán, a romlás, romlottság talaján, az akarati-szövevények útján – egy ellenséges társadalom fenyegetései okán, ami ilyetén érzelmi- és értelmi-káoszába torkollott. Így ébresztgetni most az „aluvó szabadságot” morbid – ez a romlottság szolgálati szabályzata!

2013.11.17.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 295
Heti: 1 074
Havi: 4 684
Össz.: 432 133

Látogatottság növelés
Oldal: "Ízes-bukta"...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »