RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Kan-táta...

 

 

Látom, ahogy ülnek az érdek páholyában
Egyetlen-szó- alakzatban...
Lesz jel-írás is – ám szándék ellenére

Kihunyt az érzelem, itt valami nem stimmel -
Eltökélt vélelemmel mennyi korlátlan
Tova el bőgve – most épp hűsölve?

Lesznek e új rendcsinálók s újabbak
Egy-emberként
itt, annak ki értünk élne?

Nem költöttek rá sovány gyanút se! – (szőke)

 

"nagyon nehéz, sőt lehetetlen érdemben reagálni általánosságokban megfogalmazott, tényekkel alá nem támasztott vádakra". Ha úgy találták, hogy szabálytalanságok történtek, akkor le kellett volna írni: ki, mit követett el milyen összegben...”

A civilek szervezetei ellen miért alkalmazzák ugyanazt Orbánék, amiért ugyanúgy ágálnak mint ők? Hiszen az amerikaiakkal szemben (barátságból), immár ők is mondják, hogy tények nélkül nincs bizonyosság. Ja- hogy nekik lehet, a civilnek meg véleménye sem? Rossz szembesülniük az általuk már gyakorlattá lett valósággal – az igaznak vélt vagy valós igazsággal, ha feléjük alkalmazzák? Nem kellemes- biztosan nem az. Lehet, még mindig nem értik Orbánék?

Csakhogy az egyikben minden igaz- a kitiltás okaira utalva, amit felvetettek, csak tükörbe kell nézniük s önkritikával, míg a másiknál, a civileknél- pusztán csak feltételezésekre alapoztak, és a megfélemlítés eszközével léptek fel nagy-nagy elánnal!

 

„Móra Veronika a dokumentumot nem is nevezné jelentésnek. Egy érdemi vizsgálati jelentésben konkrétumok vannak és nem szerepelnek olyanok, hogy "előfordult az is", "megtörtént az is", illetve "volt olyan eset is" - jegyezte meg.

Közölte, az egész Kehi-eljárás jogszerűségét a kezdetektől fogva vitatták, "soha nem kaptak érdemi magyarázatot" arra, hogy milyen jogi alapon vizsgálódnak.”

Norvég és Amerika joggal tekintenek ferde-szemmel az államra, mint szövetségesre, aki ellenségesen ténykedik – ahol nincs egyenlő elbírálás, de van diszkriminálás- így replikálnia nevetséges a kormánynak. Akiért ma Brüsszelben a „harangok szólnak”: az Navracsics Orbán Viktor előző kormányának igazságügyi minisztere (volt), és e minőségében "visszaszorította a bírók szabadságjogait, vizsgálatokat indított a civil szervezetek ellen, elsősorban azok ellen, akik külföldi támogatást élveznek, részt vett az Alkotmánybíróság megzabolázásában, és nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a törvényhozói munka a kulturális és nyilvános szabadságjogok visszaszorításáról szóljon".

Be kell látniuk, nem jó, ha kényszerek hatására egy nép csak ösztöneire hallgathat, mert az állam által való nyomorban-tartás előbb-utóbb zabolátlansághoz vezet el! A „közjó” csak duma egy lózung a nép hülyítésére, nincs tartalmi értéke az orbáni érában. Nem szent és nem is sérthetetlen senki... közérdek és közakarat nélkül nincs közjó... mindig vissza kell menni valamilyen eredeti megállapodásig. A zsarnokot nem kell védelmezni, pláne- hacsak urakat és bérrabszolgákat látok! Ami ma van- az nem a többség óhaja... választások részvételi-számait tekintve, a valamennyi egyén egyesülésének egységét (közös énjét) nem látom- csak egy negyedrész határoz az egész fölött, a hatalom, jobb esetben legfeljebb egyharmadot nevezhet elfogadónak, akik Orbánék kezébe tették sorsukat, a kétharmad nem tartozik a lényeghez, talán- ezért az éhség korbácsa, mivel a kényszer, az orbáni kényszer a „jobb” belátás bírására van kitalálva. Aki ma, ezzel a hatalommal szövetkezik, az összesség rovására teszi, ami nem közérdek csak magánérdek! Közakarattá nem lett, bár a megtévesztéssel él a hatalom, de épp az egyenlőtlenség az- mi a korrupciók melegágya, ilyetén a fogalmak is összekeverhetők, mert amit közjónak mondanak, az immár a köz-rossz lett! A hatalom és szekértolóik a magánérdek következtében lett fösvény, kishitű, gyáva is, mert a szabadság helyett jobban szeretik a nyugalmat. Aki viszont pénzt ad, hamarosan láncokat kap... belép a nyerészkedés és a kényelem, a kötelesség elmarad „közben”- boldog... a kormányzat visszaélései miatt (nevezhetjük korrupciónak) minden veszett. Föld csak barátoknak, trafikolás is ilyen mód nemzeti, s arcátlanságukat hívják erkölcsösnek. Valódi hatásai a nép szenvedésében keresendők... és még megkérdezik Amerikát, hogy mi ellen védekezzenek? Talán az önvédelem jogán, ha mások visszaütnek? Hitvány és aljas csalás a mai magyar politika! -"három tekintélyelvű és nacionalista rendszer, a kínai, az orosz és a török iránti csodálatát fejezte ki", és nem titkolta az uniós értékek, a jogállam, a hatalmi ágak szigorú szétválasztása és a szabadságjogok tisztelete iránti mély megvetését. "Mindezek helyett Orbán Viktor nemzetdicsőítő politikát folytat, amely földbe tapossa a szellemiségét és a betűjét is Magyarországon az Európai Uniónak az európai befektetésekre és a külföldi civil szerveztek tevékenységére vonatkozó védelmének".

...a jogállamiság és a emberi jogok magyarországi helyzete miatt folyik a vita, hogy "a nemzetközi politika ismét Orbánra tekint", aminek kiváltó oka a kormányfő "nyíltan antidemokratikus tevékenysége". A beutazási tilalomról a kelet-európai országok körét tekintve "példátlan" a washingtoni lépés "válasz a növekedő állami korrupcióra". És Orbán vidámabb mégis a kelleténél, mintha fel sem fogná, hogy mekkora szart kavar... erre mondják, hogy már orvosi eset?

 

Kuruc, labanc és a mirtuszág

Ural jövőt! - mi jobb mint tükröd? -
Remény ráadásnak- akár
Vagy még ölni is rontó felelős időd?
Ah! De bosszúság játékszereként a vágy...

Virtussal átnéz- átmegy a gáncs fölött
Immár gyávaság szerint az áldás
Levitézlett pukedlin ki- még több -
Ártón látó most szemet-hunyva szájat tát
Gőggel ég a mindenféle bűn között...

Leplezi magát rég - ki- már keresi a jobb hazát
Erős hévvel átkozza a bolond-időt...
Tanúiból építkezett – így van vége- s ne tovább!
Tudna-e magasat taszítani mélyre- nem nagyra törőt?-- (szőke)

2014. 10. 24.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 295
Heti: 1 006
Havi: 4 616
Össz.: 432 065

Látogatottság növelés
Oldal: Kan-táta...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »