RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Államtudomány, ami nálunk áltudomány...

 

„Az amerikai nagykövetségen, a külügyminisztériumban, a kongresszusban és a Fehér Házban is azt gondolják, hogy a magyar kormány megfélemlíti a civileket. És ezt Orbán Viktorral is megbeszélik.”

Majd felénk másként lesz tálalva, szabadságharcol és megvédi népét mindenhol... a demokrácia is csak egy szó (jó vagy rossz mindegy is)- liberalizmus helyet jöhet az illiberalizmus, erről meggyőzi Obamát is... mert Amerika nekünk ugyanúgy nem parancsol, mint Brüsszel, önálló és szuverén állam vagyunk! Mintha a fülembe húznák a nótáját: amiben sok-mindenkit meghágtak... cseng-bong a szó dallamával, ó mily hamisan!

„Az amerikai kormány nem ismeri elég jól a magyar viszonyokat, valójában nincs alapja az kormányt ért kritikáknak. Ezzel védekeznek a fideszes politikusok, többek között Orbán Viktor miniszterelnök is, ha a sajtó arról kérdezi őket, hogy mit szólnak ahhoz, hogy Barack Obama, amerikai elnök, a szabadságjogokat tekintve, Oroszországhoz, Kínához és Venezuelához hasonlította Magyarországot.

André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője viszont azt mondta Rédli Balázsnak, hogy Washingtonban nagyon is tisztában vannak a magyarországi viszonyokkal.”

Az egész orbáni politika a megfélemlítésen alapszik... ha elfogulatlanként vallhatnám (ami a tudatomban már kiverte a biztosítékot) - akkor mondhatnám: „ami ésszerű, az valóságos: s ami valóságos, az ésszerű”! De amikor a fideszi eszme csak amolyan eszme – képzet egy vélekedésben – belátást nem nyújthat... éppen ezért az eszme így nem is valóságos! A sokféle viszonyban a lényeg beléjük világít és láttatja azokat a dolgaikat is, aminek a valósághoz semmi köze nincs náluk, nem is ésszerű.

Az orbáni ultrabölcsességet már a világ nem veszi be, a jobbantudás hiúságát csak itthon és Erdély egyes részein díjazzák még... de a megfestett arckép így is torzult – mert az olyan gyűlölet, amelyben tetszeleg a kicsinyesség, csak általa jut önérzethez...

 

Oldás és kötés és ámítás a tág világban,

vitákkal- hol mindig másnak van igaza...

magamban hágy hidegen

(mint magányos szigeten) – magammal

tébolyra fogva baja, és gond halmazatban

szétterjedő haragban szerteszéjjel -

hol lerogyni is gyáva-

érzet takar fényt

hol már riadalmával a vágy itt... mit szűrt a ripacs

bárgyú-szerepében kóborolva a tejútnyi csillagokkal--(szőke)

 

2014. 09. 27.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 222
Tegnapi: 202
Heti: 603
Havi: 4 213
Össz.: 431 662

Látogatottság növelés
Oldal: Államtudomány, ami áltudomány nálunk...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »