RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Mindenek előtt is: 2018 – ra „Mindenkinek Boldog, Tiszta, Korrupciómentes, Szabad, Igaz, Egészséges és Gazdag Új Évet Kívánok!”

 

Januári Jeles Napok 2018!

“Nem a halál az, amitől az embernek félnie kellene, hanem az, hogy soha nem kezd el élni.” (Marcus Aurelius)

Január az év első hónapja. Ősi magyar nevén Fergeteg hava, illetve mai népi elnevezése Boldogasszony hava. Nevét Janus isten után nyerte, akit a szerencsés kezdet, illetve a kapuk és átjárók isteneként is tiszteltek az ókori Rómában. A január és a február volt az utolsó két hónap, amit utólag hozzáadtak a római naptárhoz, mivel az ókori rómaiaknál ez a téli időszak eredetileg nem kapott hónapot. Bár egy ideig még március volt az év első hónapja, hamarosan a január vette át ezt a helyet, azelőtt a tizenegyedik hónapnak számított.

Az éghajlati statisztikák szerint a jellemző minimum hőmérséklet -5 / -2 °C, míg a jellemző maximum hőmérséklet 0 / 3 °C, 19-38 mm csapadék hullik és a napsütéses órák száma 50-68 óra körül van összesen a hónap folyamán. Már hosszabbodnak a nappalok és ez látható a napsütéses órák számában is, igaz, gyakran fordul elő még a decemberre is oly jellemző párás, szürke, ködfelhős idő és a napi középhőmérséklet ebben a hónapban a legalacsonyabb.

1.: Újév napja. Újév reggelén a férfiak köszönteni mentek a rokonokhoz, de az asszonyok ekkor nem léphettek ki a házból, mert január 1-jén asszonnyal találkozni szerencsétlen esztendőt jelent.

Azt is jól meg kell gondolni, hogy mit teszünk először újév napján, mert jó eséllyel gyakran tesszük majd ugyanezt egész évben. Sokan ezért elsején le sem fekszenek napközben, nehogy a betegség, ágyhoz kötöttség nyűgjét vonják magukra.

3.: 2006-ban jelentős havazás volt Németországban. A lehullott hó súlya alatt beszakadt egy jégpálya teteje. 11 ember halt meg a katasztrófában. Utólag kiderült, hogy a tető műszaki állapota sem volt megfelelő.

3-4.: A Quadrantida meteorraj maximuma. Ez a raj rövid ideig aktív, sok hullócsillagot csak 3-ról 4-re virradó éjszaka lehet megfigyelni belőle (ha az időjárás is megengedi). A meteorok sikeres észleléséhez sötét, zavaró fényektől mentes helyszín szükséges. Megpillantásukhoz nem kell távcső, de a meleg ruházat nélkülözhetetlen.

4.: A Föld a Nap körüli pályáján e napon éri el a Naphoz legközelebb eső pontot (perihélium), azaz ekkor halad el a Föld a legközelebb a Naphoz. Érdekes, hogy ennek ellenére a napsugarak ereje ilyenkor a leggyengébb. Ez a Föld tengelyének dőlése, illetve az ebből következően igen kis szögben, ferdén beeső napsugaraknak és a rövid nappaloknak köszönhető.

6.: Vízkereszt napja. Ráerősítő a téljóslásban: ha ezen a napon az eresz csurog (olvad), akkor hosszú lesz a tél, ám, ha a hó esik, akkor korán kitavaszodik. Sokára jön viszont el a tavasz, ha Vízkeresztkor fagy. E nap száraz időjárása azt ígéri: zivataros lesz a nyár. Az eső ellenben azt jelzi: csapadékos lesz a tavasz is. Régen leginkább annak örültek, ha Vízkereszt napján fújt a szél, az jó termőidőt, szerencsés évet jövendölt.

17.: 1783-ban, Eszéken több napja tartó esőzések, zivatarok és jégeső miatt, január 17-én viharoszlatási célból ágyúkkal lőtték az égboltot. Akkoriban úgy vélték, hogy a mozsárszerű ágyú elsütésekor keletkező levegőhullámok a képződő viharfelhőre oszlatólag hatnak. Természetesen a viharfelhő képződés energiamennyiségéhez a viharágyú által kifejtett energia az elenyészőnél is kevesebb. (Réthly Antal gyűjteménye)

17.: TÉLI SZENT ANTAL napja. A beteg emberek, állatok védőszentje volt.

18.: Negyvenes időjósló nap a népi időjóslásban. A mondás szerint „Piroska napján, ha fagy, negyven napig el nem hagy” (a fagy).

20.: Fábián és Sebestyén napja. A hagyomány szerint ez az első tavaszébresztő nap. Ekkortájt kezdenek a fák mézgásodni, nedvet szívni.

21.: Ágnes napja. A régiek megfigyelése szerint, ha ezen a napon derült az idő, akkor jó termés lesz az évben. E napon böjtölve, és néhány egyéb előírást követve a lányok megálmodhatják jövendőbelijüket. (Szent Ágnes)

22.: A szőlősgazdák egyik védőszentjének napja. „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince” illetve „Hogyha fénylik Vince, megtelik a pince” – ha meg nem csepereg, nem lesz elég bor. A hagyomány szerint ezen a napon “Vince-vesszőt” metszenek, és nótaszóval vonulnak haza a dombról. A szőlővesszőket a meleg szobába öblös szájú üvegbe helyezik. Ha ezek kihajtanak, akkor nem fognak elfagyni a szőlőszemek. Vince időjárását mindenütt figyelemmel kísérték a szőlősgazdák.

25.: PÁLFORDULÓ napja. Negyvenes napnak számít. Azt tartják, az aznapihoz hasonló időjárás lesz a következő negyven napig. Ha az ember meglátja az árnyékát, hosszú télre kell számítani. Az állatok is jelezték e napon az időt. A medve ugyanis, ha e napon kijön a barlangjából, jó idő lesz. Általános hiedelem szerint Pál fordulásakor a tél ellenkezőjére fordul, vagy jégtörő, vagy jégcsináló lesz.

A raj a múlt század elején a csillagképek közötti “rendcsinálásnak” áldozatul esett Quadrans Muralis csillagról kapta nevét – radiánsának területe a jelenlegi Hercules és Bootes közé esik.

 

“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled!

Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.” (Steve Jobs)

 

2018. 01. 01.

------------------------------------------------------------------------ 

Orbán érzelmes részletein...

 

...a szépséget adja fénytörésnek

mit az időn rothadó puha sárrá tapod – (szőke)

 

Orbán Viktor miniszterelnök, aki az MTI tudósítása szerint a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén figyelmeztetett: ha „elfogadjuk azt, amit diktálnak, szabad nemzetből ismét alávetett nemzetté válunk, és elfogadjuk, hogy bennünket mások olyan bevándorlóországgá fognak átalakítani, amely a nemzeti kultúrájára és a keresztény hagyományaira nem épít”. (M.I.)

Ez persze, így egy hazugság!

Alávetett nemzetté lettünk általa... orosz és kínai igazgat már, mert eladósította az országot ezer évre... Ha már oroszokhoz húzunk megint Lev Tolsztojtól egy idézet: „Önmagában véve a vallás csalás terméke. Nemes cél érdekében kitalált hazugság.”

Ebből, hogy fogunk kimászni, ha mindig attól fél, ahová tartoztunk mindig is?

Kiindulni abból, hogy "A Fidesz egy demokratikus párt, tehát mindenki azt csinálja, amit mondanak neki" - mondta Kövér – egyszerűen blődség, bár igaz...! Ilyetén is áll hozzá, miként mára már a „spirituális” szempontok kerültek előtérbe. A miniszterelnök nemcsak arról beszélt, a külvilág milyen hatással bír Magyarországra, hanem azt elemezte, a tavaszi magyar voksolás milyen hatással lehet a nyugati világra.

Mi vagyunk többségben, sőt elsöprő többségben vagyunk. Csak idő kérdése, és nemcsak Magyarországon, de egész Európában, sőt az egész nyugati világban győzni fogunk” – mondta Orbán... (válasz.hu)

Pláne, ha a rendkívüli helyzetet állapottá megerősíti, törölheti Orbán, akár a választást is!

- csak szólnia kell az Elnöknek!

- a köztársasági elnök jogköre a rendkívüli állapot kihirdetése, és az, hogy parancsot adjon a hadseregnek a rend helyreállítására. A jogszabálytervezet az országgyűlés akadályoztatása esetén – és ilyen helyzet éppen rendkívüli események kapcsán könnyen előállhat – szabad kezet ad az államfőnek, és utólagos parlamenti felelősségre-vonását sem teszi lehetővé. Az elnök így – a törvényben nem korlátozott ideig – diktátori hatalmat gyakorolhat!

Szőke Emil:

feledéssel

 

...jámbor dolgaimban is

didereg a lélek

bennük észrevétlenül rejtőznek

a semmiségek -

...hogy már

a kórság legelész rajtam?

- s köntösét tépné a hit mellemen?

Van akit érdekelhet

mert

feledéssel veszélyekbe masíroz a kedv

szomszédol- míg - e létben

lassan-lassan szemért szemet vesz

a figyelem

ott- gyalogmenetben ég minden szerv

...ami sebesen- csak bensőmben terjed

fájdalom gyanánt- a többi résznek -

...hát így vagyok

hogy

félek

- így a rend...

...már gyenge vagyok és tehetetlen

változásra nem hív engem semmilyen

tarka-sereg

- sem a törvénytisztelet -

...így jön a vég el értem

vajh' legalább becsületben? – 

 

u.i: Kiderült: „magyar fegyverekkel öltek az Iszlám Állam tömeggyilkosai...”

- és mi fog még kiderülni itt? Jobb rá nem is gondolni!

Magyarország volt az Iszlám Állam negyedik legnagyobb fegyverszállítója – derül ki egy nemrégiben elkészült EU-s jelentésből.

Többnyire a FÉG-ben készültek azok a magyar fegyverek... többet csak Oroszország, Románia és Kína szállított a terrorállamnak – idézi az Index a Conflict Armament Research „Az Iszlám Állam fegyverei” című jelentését.

Minden hazugság Orbán szájából... az ok is, a kerítés is (annak miértje is) – és a keresztényi kultúra! Választásról mit hihetnék, majd el? - amit eddig is... csalnak és csalni fognak a Fideszesek, a hatalomért...

„A csalás tényéről beszéddel a legkönnyebb elterelni a figyelmet: nem szabad abbahagyni, addig kell szövegelni, míg már senki sem emlékszik rá, miről is volt szó eredetileg.”

(Mark Lawrence)

 2017. 12. 29.

 -------------------------------------------------------------------------

 Áldott a szó?

...az áldás nem azért van, mert ez a nép „megfogta az Isten lábát.”

Azért van mindez, a szövetség, az áldás, hogy megtudja minden nép, hogy az

Úr az Isten! - és azt nem Orbánnak hívják!

Az áldásról talán azt gondoljuk sokszor egyébként, hogy az valamilyen garancia, amit Isten ad és ami kötelezi Őt arra, hogy velünk legyen és gondtalan jólétet, egészséget és békét biztosítson a számunkra… a helyzet ennél árnyaltabb...

Csak az áldhat, akinek hatalma van. Csak az áldhat, aki teremtő erővel rendelkezik. Csak az Isten áldhat...

 

gyámoltalan jeleneden már téboly

az szorozva- osztva bírja

valahány mozdulásod

hol a jámborság lelt-hiányod

- a kegynek kiszámított irányát mutatva

azt földszínig tolod... (szőke)

Orbán karácsony alkalmából azt írta:

"mi, európaiak - bevallva, bevallatlanul, tudottan vagy tudatlanul - Krisztus tanítása szerint berendezett kultúrában élünk.

Ideidézem Antall József néhai miniszterelnökünk ismert mondását: Európában még az ateista is keresztény".

Hozzátette: a magyarok is joggal tekinthetik magukat keresztény nemzetnek, "keresztény mivoltunk, élő hitünk megtartott ezer esztendőn át Európa közepén".

Orbán Viktor az írásban felidézte, hogy manapság sokan akarják szemükre hányni, hogy bár kereszténynek vallják magukat, mégsem engedik a más földrészről érkezők betelepítését Európába. Szerinte ugyanakkor a "szeresd felebarátodat, mint magadat" krisztusi parancs azt is jelenti, hogy "vállaljuk és óvjuk mindazt, amink és akik vagyunk".

EKKÉNT EGY MÁRAI IDÉZET, AMI SAJNOS EGYRE AKTUÁLISABB:

(részlet)

Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert “keresztény magyar úriember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem “keresztény magyar” vagy “úriember”, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában.

Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme.

S ez a fajta nem tanul.

Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen.

Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva:bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg.”

Márai Sándor naplója (1945)

 

Szőke Emil:

jelen-célokért feltételül

 

már fölötted- és legyűr

a nagy idő-viharzás...

vedd Catónak büszke halálát akár

de lehet más is

 

mert

nincs új dal csak fújod a régit

s történelmi

létedben a boldog időket űzve itt

hasznát is tudod venni: dűl

belőlük most a jó tanítás...

 

Nos- azt is fújhatod - már

van ki faggathat - kifaggatja álmaidat is

a múltakról mond imát értünk

a jó Sámán

és van hogy erővel űzi a a jót is- néha sikerül -

 

...ám néked a tiszta igazságot mondanám

ha be nem fonna a hínár megint

a jelen-célokért feltételül

rá himnuszát már zengeti a galád hogy tűrd

eltűrd

a gúnyt is- mivel illet oly jelesül

minek zajain a röhögés

jelöl ki szállást

most

 

hogy

élni-halni szárnyalással méltó ünnepünk

bírja a rend szagra-vett igazságait

a nagyok birodalma - s nyoma itt

hiénákkal bűzlik dögre

...már ahogy

ami emlékre

hamis-szájjal adott

annak nem lehet őszintesége –

 

2017. 12. 25..

---------------------------------------------------------------------- 

Magány érzetében:

Szenteste délután, ahogy lemegy a Nap, minden elcsendesedik, sorra gyúlnak a színes fények az ablakok mögött, olyankor érezzük igazán, ki mennyire magányos. Nincs még egy ilyen, család nélkül már-már elviselhetetlen ünnep az univerzumban. (Czipper Ágota)

A karácsony csak egy hatalmas üzleti fogás, amit a kapitalista társadalom termel ki.

(Sue Thomas - FBI c. film)

 

Szőke Emil:

kibicsaklott szakrális ujjongásom

 

ravaszul tettető a múlt rá kimondatlan a jelen

kísérő szövege

könnyed évtizedek megunt érzelmek - bölcs elfogadásának keresése

kérdésében körbeforgolódok ahogy emlékképeszéthull

fényre – hőre elbűvölve lelt

ahogy felrajzolja isteni vonásait - fel a jövőnek

mára már a késztetés rá - hogy üresség áramlatain tükörképét nézzem

az magam valóságában már komikussá lett –

 

2017. 12. 24.

------------------------------------------------------------------------ 

Lehet-e méltóságteljes a reménytelenség?

 

máris csicsergi a súlyos szókat „bohóc-ügyén”

daloltatja társait is védelmére

s libegve cicázik is érte – (szőke)

 

„A DK-val kötött megállapodás felhajtó erő, és a növekedésben nagy szerepe lehet Karácsony Gergelynek, aki a legnépszerűbb politikus az ellenzéki oldalon. Erről beszélt Závecz Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.”

...nyelves játék az egész! - küzdelem valójában már elveszett... erő dönt (az Orbán oldalán van), a gyengékre nincs szükség, csak annyira, hogy a demokrácia szabályaira hivatkozhasson az önkény -

mert az erős uralkodik a többi fölött (a fasiszta elmélet szerint, amit át is vett a hatalom!) A jó-ízlésről fölösleges beszélnünk, az élet ettől már alpáribb... a pénz beszél, a karaván halad, a kutya meg ugat! Keserűen reménytelen itt már minden... Orbán elszállt magától és az ország menthetetlen... csakis radikális megoldás létezhet már... (!)

Konrád György a civilek miatt írt a miniszterelnöknek: „Hogy most az ön propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját az 1933-as náci jelszóhoz (a zsidók a mi szerencsétlenségünk) hasonlóan, gyászosan emlékeztet az undorító példára.

Ha csak egyszer-egyszer utalt volna Sorosra, az még kaphatna egy elnéző magyarázatot, de hogy folyamatosan suhogtatott bunkót fabrikált annak az embernek a nevéből, aki több jót adott a magyar és máshonnan jövő tanulni vágyó fiataloknak, mint ön és baráti köre együtt véve, engem arról győzött meg, hogy ön a hatalmának önkényes meghosszabbítása érdekében a ravasz és képmutató politikai antiszemitizmus szólamtárából két marokkal merít.”

Teszem hozzá: lassan, vagy gyorsan, de valamire elérkezik az idő. Ezt az őrült gyűlölködést biztosan tettek fogják követni.

Tovább a választásról:

„...a DK tábora konstans volt egész évben, a támogatók elkötelezettek a párt vezetője és a párt iránt. Közeledve a választásokhoz most sokkal nagyobb biztonsággal állítható, hogy parlamenti párt lesz az LMP, mint amennyire ezt négy éve gondolták, mert akkor 4 százalék volt a támogatottsága, most pedig 7 százalék. A Jobbik esetében a támogatás csökkenésének a sorozatos támadások a magyarázata, ami elbizonytalaníthatja a nem elkötelezett szavazókat.”

...bravúr volna?

- inkább csak emberi... az egyik egyéni arculatú (DK), a másik közösségi (LMP), a harmadik meg kétszínű („Jobbik”), ahogy a szél fúj, úgy mutatja bölcselő arcát, de mindenképp a szemlélőből csak szubjektív oldal jön le. Értelemtisztelő magatartást hiába várna el itt bárki is,... a világ külső rendszerét sem ismerőktől, mert a gondolkodás az emberi dolgok megítélésében nem ismer erkölcsi megalkuvást, keresné az etikai normákat, az emberi együttélésből következő és az együtt élő emberekre legkedvezőbb törvényi irányt, s amit erkölcsi szabálynak ismer fel a közösség és benne az egyes”, ahhoz méltóságteljesen ragaszkodik is. A DK-nál és az LMP-nél a racionalista és moralista szempont állít értelmet, az ösztönöket felszabadító értelmetlenség ellenében... ami a „Jobbik” összekuszált lételemeiből fakad, a 'méltóság ott már értelmét vesztette.

Egy bizonyos: az összes párt a parlamenti helyekért szállt a ringbe, mert a váltást már el nem érhetik, hiszen összefogásra képtelenek!

Talán mert tudják, hogy aki magyarázó értelmet állít és erkölcsi szabályokra hivatkozik egy bunkóval szemben, az menthetetlenül alul marad!

--------

„Az MSZP ezzel szemben lekopott a bázisig, azokig, akik tűzön-vízen át kitartanak a párt mellett. Ez 6-800 ezer szavazót jelent. Hozzátette, hogy a baloldali választók háromnegyede szeretett volna valamilyen megállapodást.”

„Az új felállás megadja az esélyt annak, hogy a bizonytalanok is csapódhatnak a baloldalhoz.” (?!)

Lehet, bár ez csak feltételezés , még semmi nem mozdult meg irányban felfelé – én inkább a vélemények pörölycsapásait érzékelem. Teszetosza az MSZP vezetése, lényeglátásuk nincs, Karácsony egy népszerű személy, de nem megváltó, mert az ellenzék jelöltjeként nevezi meg magát inkább, és nem az MSZP kormányfő jelöltjeként! Az adott helyzetekből a tapasztalat végkövetkeztetéséből és a tények adekvátjaként, az MSZP inkább le mint fel mozgolódhat.

Nincs „témája” amivel tömegeket tudna megszólítani, a szavak nem súlyosak, inkább elcsépelt valójukban adnak számot egy-egy menthetetlen helyzetről, amit a jelenlegi hatalom könnyűszerrel megcáfol! A „civilek” bántalmazása - a polgárok elleni harc nagyobb súllyal nyomasztja az embereket, persze, ha a magyarázatokban a gondolat „örök szeme” nyitva van! Mert ez olyan dolga lett most a társadalomban, mint az oktatás: persze nem úgy, hogy tanítok én, csak gyerek ne lenne! Az MSZP elébb határozza meg önmagát és helyezze új formáját ismertté (ha tudja – de tíz éve nem tudják, még, ezt az egyszerű kérdést sem megoldani!)! Felismerhetetlenek és magukból kifelé is illúziótlanul konok és keserű képet mutatnak magukról. Nem érzékelnék (?) - ó dehogynem, hisz a DK-val való egyezkedésük is csak önzésüket mutatta meg érzelmi menetében, hogy még mindig ők a legnagyobbak és csak ők lehetnek az irányítók. Valahogy hitelességüket veszítették!

 

Szőke Emil:

én sem értem

 

nem értem – már magamat sem értem

megnyílt-lelkem fantáziája csábít el...

ihletett mestere az érzéseknek benne keserűségem –

kétségbeesésem anyagom lelt teljességében

ahogy telíti a színeket

ígér valamit mit megfogalmazni itt nehéz

- nem is lehet...

 

immár hódítást kedvelő az emlékezet rég

most hogy összeolvadt csendben a jelennel -

már követeli magának a teret és pórázt rá – elidegenedéssel

(így fenyít meg)

...mit leírni itt felesleges – mit tudni is lehet - részvéttel

lett az teljes elesettségem –

 

u.i: „De hol a cél? Mi a cél? Csak élni? Nap nap után? Megélni ezt és amazt, múlttá változtatni a jelent, jelenné a jövőt, és baktatni, baktatni a napok hátán, amíg egyszer csak elfogynak és... és a semmi, vagy az Isten, vagy akármi egy nagy fekete szivaccsal mindent letöröl, ami volt, s ami történt?” (Wass Albert)

 

2017. 12. 23.

 -----------------------------------------------------------------------------

MSZP-DK egyezség? Nesze semmi...

(Mesterházy Attila az M1 kedd esti műsorában arról beszélt: ő maga jobban örülne annak, ha a párton belülről jött volna egy jelölt, mivel az erősebb kötődést jelent a párt és a jelölt között.

Ki mit magyaráz bele, az volna lényege? Mesterházynak akkor kellett volna örömködnie, amikor még vezette az MSZP-t!

Az MSZP-nél épp ezeket nehezményezem, hogy Mesterházyval elvesztette harcos arculatát a párt anno, mikor vezette – személyével akkor kapott egy diplomatikus „lekvárt” – akinek irányítása miatt a szűk, egyetlen irányban haladó gondolkodási és reprodukálási módjával, hiányzik a jelenségek különböző oldalainak és összefüggéseinek észlelése, ami a lényeges körülmények figyelmen kívül hagyásához és a cselekvés, kiáltó hibáihoz vezetett! Lásd a történelmi lehetőséget, mit kihasználhattak volna az elején (a Fidesz leváltásának lehetőségéről beszélek már 2010-ben!), de mert magukkal voltak elfoglalva, kihagytak! Ők számomra leszerepeltek!)

Az MSZP elnöke Molnár Gyula, megfogalmazta a választási mestertervet is: „a következő időszak szerinte arról fog szólni, hogyan tudják az emberek figyelmét felhívni az oktatás és az egészségügy problémáira.”

Nagyot fog szólni? Semmit nem fog szólni! Mestertervét elbukta az MSZP! Hűség a néphez? - még maguk felé sincs...itt csak sírni lehet! A bizonytalan szavazókat nem szólíthatják meg... így nem!

„...nem várható a Jobbikkal semmilyen együttműködés, vagy a koordinációról szóló megállapodás.” (MSZP elnök)

Így győzelem már nem lesz! Húzhattok a picsába... ostobák!

 

Ekként

a lényeg amivé mutatva lett:

szilárd és rendíthetetlen

de már kerge-szókkal a hűség – (szőke)

„Sok módja van annak, hogyan terítsen az ember vörös szőnyeget csődbe ment üzlete elé.” (Dorthe Nors)

Az „Együttnek” van igaza: Orbán már pezsgőt bonthat!

„Jobban őrizkedj a barát irigységétől, mint az ellenség ármányaitól.” /...(?)/

Gyurcsány csak oknak kell (!?)

Rossznak vallva eddig is – sötétre festve - épp általuk, most a hangulat kívánalmainak tesznek eleget (gyakorolnak kegyet), és fogadják a nehéz pillanatban (okkal).

Felfoghatatlan, hogy ő is belemasírozik a csapdába! Persze a maga magasztalása sem releváns!

Sorsát jellemzi a hangulati tartalom itt, bár áttétel differenciálja egy-látomásban és kimondva: „Földnek fekete göröngye felszállottam mélységes éjszakámból sápadt arccal, fel a nap elé, a fény alá... S himnuszaimat zengettem feléd! - és harsogtam s rajtad feledtem szomorú szemeimet: vigasztalan örökkévalóság!”

Érzékelés egyértelmű, vonzás és taszítás keveredik benne (!) - sajátos megjelenési formája... önkényes megállapítással: drámai!

„Arra a kérdésre, hogy a DK miért utasítja el a közös listát, Gyurcsány Ferenc azt mondta, azt gondolják, hogy az önálló lista több szavazót hoz.

Arra a kérdésre, hogy vannak-e miniszterelnök-jelölti ambíciói, Gyurcsány Ferenc közölte,

"lehet még ilyen szituáció, végtelenül fiatal ember vagyok, aki jól tartja magát". Nem szeretné – folytatta –, ha a jobboldal idejekorán megszabadulhatna attól a kockázattól, hogy a személyében kihívóra lel.”

Gyurcsánynak sikerült megnevettetnie!

- ez jól esett, de most épp butasága került felszínre! Merthogy nem értünk egyet!

Aki már egyszer először ugrott ki a süllyedő hajóból, az ne akarjon többé kapitány lenni!!!

Az, ami volt, mindig összefügg azzal, ami lesz.

A történések az ok és okozat törvényén alapulnak.

Amit mi véletlennek nevezünk, az nem más, mint valamely rejtett ismeretlen ok kifejeződése. Soha semmi nem történik ok nélkül.

„Amit akarunk, azt természetesen meg tudjuk tenni, vagy éppen nem tudjuk megtenni, de nem tudjuk „akarni, amit akarunk", ugyanis akarásunknak is van oka, amely a környezeti hatások, vélemények, tapasztalatok és körülmények következménye, melyek mindegyikének külön-külön megvan a maga oka. „

Ám életünk minden pillanatában lehetőségünk van arra, hogy ezt a láncot megszakítsuk, egy következményt megváltoztassunk vagy új okot teremtsünk.... hát higgyük azt, de ne rakjuk kirakatba!

De e törvény alól nincs kivétel, és semmi nem történhet e törvény ellenében.

 

Szőke Emil:

a lét káosza bennem

 

megáll az ész!

...alkony-kígyóival sziszeg rá most a gondolat - parázsló angyala

von egyenleget rajta

s nem a vigasz hódítja el terét

ám szomorúságra víg hajlama – ott a vágyak trónja -

hogy rajzó-szavakra ég – pír indulatokat még

 

guruló-emlékezet pazar fénye hangulat keltezésére

már állandósult fájdalom az emberi szemeknek

ahogy ámuló pillantással pillanatára réved

valóságosan immár a meztelen elragadtatásban

hol rímmel a csata

és ritmussal a megfoghatatlan zenét-rejtő mozdulat

megrázó válsága rá már önzésre éledt – pátosztalan –

 

u.i: „Az élet majdnem érdekes, mikor megtanultad az emberek hazugságait, s élvezni és figyelni kezded, amint mindig mást mondanak, mint amit gondolnak és igazán akarnak…” (Márai S.)

2017. 12. 20.

 --------------------------------------------------------------------------

 Rohadtul szép a TEK-kel karácsonyozni!

Harckocsik és állig felfegyverzett emberek közt... rohadtul szép.

Orbán megvéd bennünket... ünnepeinket... a keresztényi kultúránkat... ha kell gumibottal is, a szögesdrótos határ után - de visszavezeti népét a társdalomba, mert az ünnep, az ünnep és rendnek kell lenni!

Kitől félünk? Csak nem magunktól? A Határ biztosítva van, vagy mégsem (?) - itt csak a pénzért befogadott robbanthat (néhány petárdát talán) - vagy ez a kivonulás egy erőfitogtatás lenne? 

Be jó volna, ha lenne rejtve!

Karácsony van... és a kis Jézus születése... de fegyverek között?

A Nagy Heródes jutott eszembe... és az aprószentek!

Parancsra félelmet generálva (akarva-akaratlan, de teszik) lehet-e szép - lehetne-e szebb az ünnep? Tankok helyére inkább Betlehem... és jászol és barikák még - és... béke - békesség emberek!

 

Szőke Emil:

...miért kellene moralizálnom?

 

Fantáziálok- az más... színe szaga kontúrjai

s a hömpölygő szavak hullámai visznek egy másik világba

- honnan áztam fáztam elébb mert minden kozmetikázva -

...végül annak igazában fölragyog az ami más -

...másként mi agresszív volt és a lehetetlen mára

hol magát körbeszállja a falánk idő

- békés-világa képességein húzogatva így nyújtja idejét

rám-rögzül képességeivel a félelmek-

és a lábdobogások zaján át

midőn mi ránő

máris elragad az erő... el a kétség

de nem zavar a horizont - látókör sem hírből még-utána a talán

sem -

 

...ám- szunnyad rá az anyag - csak értékelésem képtelenségén

szokatlan -

mert valami- végre-lett kényszerét magamra igazítani

kész is vagyok magamban

.mármint sorsomat derűvel látni

ott okait

magamba nagyon mélyre temetni

- ez az ami történik bennem ahogy indulataimat- vágyaimat kihajtva

törik meg létem felszínét - hogy újra élni tudjak?

...hát „így történt ámen bevégeztetett” és sokáig így történik még

hogy fantáziálok

miként belém-kapaszkodok lényegemet érteni –

 

2017. 12. 18.

-----------------------------------------------------------------------------------------

 „Jobbik” tüntetéséről... és sok másról.

 

hol puszta szél s erdő is ijesztget

aki most csak álmot lát

és tudja is- itt minden megeshet – (szőke)

 

Hol vannak a hívek?

Szabadságról regél Vona... a pénzügyi ellenőrzés, bár jogot megnyirbáló tett volt, azért annak igazsága, hogy nem minden fehér a pártkasszája körül megkérdőjelezhetetlen, de így van ez minden pártnál is – álljon az akár baloldalon... Ám a szolidaritást kifejthette/kifejezhette mindenki már jó előtte szavakban, az utca itt- hiábavalósága egy olyan pártnak, pláne úgy- miként évekig Orbánnal parolázott Vona, majd ahogy néppártosodni kezdett, kiütné a hasonlót (a Fideszt) a nyeregből, csak mert két dudás egy csárdában nem fér meg. Orbán nem alkalmazott mást ellenük, mint amit ők is megtettek volna, ha...

Sajnos, egy nagy hibát azért Orbán elkövetett a „Jobbikkal”, visszakényszeríti őket a szélső-jobb szerepbe, és mert tömegbázist ott lelhetnek, Vonának nincs- nem is lehet más választása mint az eredeti politikát felvenni és folytatni... erőt, csak így képes felmutatni megint! De szavazói is ezt akarják.

Az meg nevetséges, hogy a „Jobbik” a legnagyobb és legerősebb váltópárt, olyan mint amikor az MSZP is magát a legnagyobb pártnak titulálja a baloldalon... minden csak volt... már egyik sem az ami!

Pufogtatás meg minek ide? Gyengeségüket mutatják ki, az üres fecsegéssel...

A „Jobbik” a flepnit (neonáci), mely szerint szélsőséges, magáról levakarni nem tudja, ez a folt mindig is rajta marad, sőt a valóság, hogy az is maradt! Jogállamiság és szabadságféltés kicsit álságos...

MSZP meg feleslegesen szab utat a baloldalnak, hajtogatja ugyan európaiságát, de mint szocialista magát meghatározni sem tudja, igen, magát a szót sem értik már e jelenben. Népet képviselni nem tud, de látszik is az, az egyre fogyatkozó tömegbázisán – a párt még van, ám - az érzett felelősség csak riadalom lett!

Aki azt hiszi, hogy összefogás nélkül leváltható Orbán, az bolond – soha nem tudják már leváltani – (sajnos már összefogással sem) - csak akkor, ha ő maga is úgy akarja, de nem akarja!

Pedig betegsége egyre jobban elhatalmasodik rajta (egyre többet néz a háta mögé – ez pedig félelmét mutatja) – megérjük hamarosan, hogy elfelejti egy-egy nagyívű beszédnél, hogy elfelejti mit is akart mondani... ez tény, de társai titkolják, no- meg ki is használják a maguk javára. Orbán magát is nehezen kontrollálja, nem hogy miniszterei mit beszélnek, hogy nyilatkoznak...

Mindig annak van igaza aki vakmerőbben hazudik.” Ez van, ez működik, újjá teremtett törvényei között hangsúlyozottan.

Nem nyerhetünk és nem nyerhet az ellenzék Orbán ellenében, és ez már nem csak a kavargó érzéseknek és a bátortalan kifejezéseknek eredménye, inkább hogy nincs kivezető út, nem látják, nem találják azt az ellenzéki pártok! Majd egyszer 2022-ben talán, ha képesek rendezni soraikat, akkor talán... most épp tanúi vagyunk ennek a várakozásnak – kritika ide nem elég, ennél több kell, bár mérni kívánja az érzés (minden emberben) a valóságot, országos váltó-hangulatot nem hoz, latolgatunk, lamellálunk és tapsikolunk a színpadra lépőknek!

- és mert Orbánék tudják: „Minden hatalomnak az a titka, hogy tudjuk: a többiek még nálunk is gyávábbak”. (L.Börne)

Ennyi az egész... (!) - hiába cáfol és állít a nép - bizonyítva a hatalom hazugságából ráerőszakolt látszat-harmónia képtelenségét és tarthatatlanságát, mégis az igazságok oldaláról csak szitokváltozataival éreztetik a hamis harmónia látszatszépsége alatt húzódó hazugságokat az ellenzéki pártok is. Valahogy nem látszik a demokratikus igény ebben a disszonáns állapotban – valamiképp már tettekre sarkaló indulat sincs. Ilyetén nincs munka, nincs „alkotás” – tehát, ahogy Orbán mondja, úgy lesz: „FOLYTATJUK”! - mert nincs belső logika sem, ámbár ezek fölfejtésével, magyarázatával nem is tudnánk mit kezdeni!

„Vannak dolgok, melyeket csak az érez, kinek esze, s vannak olyanok, melyeket csak az ért, kinek szíve van.” (Eötvös József)

 

Szőke Emil:

a szeszélyek vonalain

 

Őrző isteneknek tettével hited

tömjént ide és bort meg lantmuzsikát

áldozatul jó-étket áldozok én

hogy megláthassam ki kivel ha köntöst is cserél

Európa figyelj! - alja embered esküszegő érzelmén

miként vele

majd hamar árvul el

mert aki tudta szavaknak árjait rá egyre apadnak

csak árnyai még mi rajtunk makacsulnak

van róla bizonyosság ahogy áll a déli-kerítés

színváltóbb borzalmas határán

ott is csak fondorlat hűti hevét

a szeszélyek vonalain

ha átkelni kell kacaj nyílik szája szélein

máris csicsergi a súlyos szókat „bohóc-ügyén”

daloltatja társait is védelmére

s libegve cicázik érte

hogy van igazsága bár vándormadárnak is kevés...

rá mégis kibontja hatalmát

és sietteti azt ki élni azt aki halni készülődik” –

 

2017. 12. 18.

---------------------------------------------------------------------- 

Kövér László beszéde...

 

De- hogy ne szóljanak meg érte

azt mondom majd rád:

zseni vagy – (szőke)

 

Emlékeztetett arra, hogy a német szociáldemokraták elnöke, Martin Schulz – aki „mint a részeg és a gyerek, őszintén beszél” – elmondta, hogy 2025-re létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat. Ezekben a küzdelmekben ugyanúgy helyt kell állni, mintha valami sorsdöntő csatában vennénk részt, ami ismét eldönti az európai civilizáció sorsát, ahogy a török háborúk idején. „Hogy mi a fészkes fenének áldoztuk fel magunkat, azt nem egészen értem, nyugodtan átengedhettük volna Bécsig a törököket, úgy sem lennénk rosszabb helyzetben” – jegyezte meg.”

 ----------

...nekem , ilyenkor (ilyen beszédeknél) Kövér „akasztásos beszéde” jön a képbe, amit Békéscsabán mondott el – tud az „ürge”- kifejti szókapcsolataival a lényeget és megsemmisítő tartalommal tarolja le a védtelent, ahogy ráuszul a lényegre.

lásd hát, mit már annyiszor idéztek megint, hogy megértsd: "Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat. Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat."

Majd hozzátette: "Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként cipeljük őket a hátunkon." (nyugat 2002-ben)

Persze, hogy letagadták, ilyen beszéd nem is volt, ezt egy MSZP-s (T.K.) találta ki: "- Nem igaz, hogy Kövér László egy békéscsabai fórumon öngyilkosságot javasolt azoknak, akik "nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek" - tájékoztatták az Indexet a Fidesz sajtóosztályán.

De térjünk vissza a mához:

Kövér László kiemelte, hogy Magyarország ma lélekszámánál, gazdasági teljesítményénél nagyobb befolyással bír a nemzetközi politikában, és ennek szerepe van abban, hogy Európa megőrzi-e keresztény karakterét. Emiatt nagyobb hévvel támadják és vitatják azt, amit Magyarország képvisel - mutatott rá Kövér László, aki a küzdelem felei között a magyar kormányt és a mögötte álló többséget, valamint az unió bizonyos intézményeit és bürokratáit nevesítette, jelezve: utóbbiak jelentős részben Soros György zsebében vannak.”

----------

Soros zsebe mindent kibír – ki bizony, hisz kibírta őket is anno!

Valahogy nem látom az őszinteséget Kövér beszédében – de legalább nem riaszt meg senkit, mert egyre kevesebben hallgatják... hallgatózni meg minek is – kiszínezik így is a mondandót, így lesz az szájából a humanizmus varázsa, ámbár képes-képtelensége a mindenre képes moráltalanságát domborítja... de értik nyelvezetét legalább a hallgatók!

Nekem, nem keresztényien jött le, erőt sem sugárzott, inkább egy- egy európaiságát megtagadó elszántsága itt, amely a valóság tényeit egybefőzi egy kondérban és mikor már megkeverte, megpróbálja szétválasztani az esetlegest a törvényszerűtől, a látszatot az igazságtól, ám ennél mélyebb megismerésre még magában sem jut el... hiszen veti a fény hatalmát és valamiféle szellemi sötétséget táplál az agyakba, mintha Európa egy ellenség lenne Sorossal együtt.

Kicsit elfogódottan teszi mindezt és tompára élezve, ezzel a széttéphetetlen viszonyt, miként a törzsi valóságában egy sámándobos igénnyel szemlélteti az embertelen demagógiát, benne egy vértelen vérszerződést, immár fesztelen indulásával – persze csak szavakban... így nem kerül az semmibe! Olcsó János ő, miként eszméiben forr, hogy úgy tagad, hogy meg-nem tagad, tudását értelemnek mondja és megnyirbáló erőszakot taglalja rá határos lehetőséggel. Lényeg, hogy gazdaságunk dübörög.... és irigyek a többiek! Tehát Kövér nem hazudik csak soha nem mond igazat!

------------

A Fidesz politikusa egyúttal sokak aktív szerepvállalását sürgette, jelezve: jelenleg nem érzi, hogy egy olyan, nem politizáló, de közéleti szerepet vállaló keresztény értelmiség sorakozna fel a hátuk mögött "kivont kardokkal és előreszegezett dárdákkal", mint amilyenre szükség van a társadalmi küzdelmekben.”

-----------

Erre már tényleg idézni kell... mégpedig a Szombathelyen elhangzott beszédéből, amiként az ugyancsak hajaz a Békéscsabai mondandóra...

Monológját egy Kövér-csattanóval zárja: "Kétfajta Magyarország létezik."

Vannak azok, akik hazaárulók és a nép bukását akarják, és vannak ők, többen, akik a jó oldalon, a felemelkedésért harcolnak.

Akik a nép halálát akarják, azoknak pedig csak ennyit üzen:

"Járjanak elő jó példával, és kössék fel magukat ők!" (2002 március 14. Nyugat)

Lehetne persze más beszédekből is idézni, de bennem ez ragadt meg... no- meg ezekkel a szavakkal

úgy tagadja meg az európaiságot, hogy nem tagadja meg (ezt már tanítani kéne) - de harcba invitál egy más titkos útra – már-már sírósan, bár lehet, ez csak bajsza állása...

Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat...” (Kövér 2002)

Aláírom, az évekkel változhat és változik is egy ember, harcra fel a legújabb (?) „kivont kardokkal és előreszegezett dárdákkal” – így keresztényien!

Szabó Lőrinces képpel képedek el, a kövéri léttörvény fölött. Félelmetes a kapcsolatokban, a kapcsolatokra – ez a lét személy-ellenes, rideg, abszolút törvény mely büntet – mára beteges harc, benne a lét idegensége az állandó összeesküvésekben, amelyekben nincs értelem csak szavak és ezekből kovácsol fegyvert magának, már minden Fideszes...

Jó lenne ezt a mondást magukévá tenni!

Ha valaki elindul a hazugság útján, mindig azt hiszi, hogy az út rövid és könnyű lesz. A kezdeti akadályokat könnyedén, sőt bizonyos élvezettel küzdi le, de az erdő csakhamar sűrűbbé válik, az út homályába vész, és mocsarakba torkolló ösvényekké ágazik.” (Maurice Druon)

 

Szőke Emil:

nincs vigasztalás...a nappalok egymásba kapaszkodnak

lopóznak az éjszakába

és fortyog a harag

a magába-roskadókkal a bűntudat

így várna feloldozásra?

...hol a szívnek már nincsen hatalma?

...hol nincs már szánalom sem

mert hazugság van ?

...nincs vigasztalás

hol egység sincs

mert csak hatalom van

- de áldás sincs

- de remény sincs

csak vád van és tajtékfutás -

s a hatalomban

kegyetlen képzetek

- és tenyészeteik

álmaimban...

- és a nyomorúság

a szégyen a keservek

jajgatások és mind- mind hiába? –

 

2017. 12. 17.

 -------------------------------------------

 

Most, jól figyelj rám Vezérem...(!)

 

én füstölögve és zsibongva

az idegpályák veszélyes játékaiba

sodródva még – (szőke)

 

A hatalom birtokában szörnyen nehéz megőrizni az arányérzéket, a mérsékletességet, na és persze az emberi méltóságot. Ugyanis a hatalom akkor sem a tied, ha úgy véled, megszerezted, mert mindig is ő tart a markában téged.... ugye érted?

...mivel jó az emberismeretem, ezért is Karácsony Benő szavait idézem elébed (ha nem is szó-szerint):

...a sorsnak (...) nyilván káröröme telik benne, hogy megajándékozhat bennünket ilyen „Vitézjancsikkal és Vakondlikakkal”.

Próbára akarja tenni a türelmünket.

Ha az ember körülnéz egy kicsit, bőven talál ilyen jellemtörpéket (mindjárt itt vagy Te egynek!)

Amikor az állam rájuk varr valami címet, a zsiráf sem hordhatná magasabban a fejét... pont mint ti most.

De nézd meg, hogy összeomlik a sok „vitézjancsi” - ha a nép visszaveszi tőlük kölcsönadott tekintélyét. Léket kaptok, és kimegy belőletek a levegő, mint a marhahólyagból.

Olyan szánalmasan, hogy az ember elfelejt belétek rúgni majd.

------

2018 (!) - ne feledd, közeleg! - és azt is tudom, ha maradsz uralmon, bosszúd-kardja halomra kaszabol bennünket – mégis, így is, elébb csak figyelmezz...!

 

 Szőke Emil:

erény és gyávaság...

 

Mert látnod kellene miként szerencséd

mivé egyszervolt személyeddel

fontolva enyész most

miért is nincs nem lehet különbség

eltemetett erény

s gyávaság közt

ítéleted volt – más - most is -

más

mint a jövőben is

vakmerő szívvel erőd ott... erővel -

kíméletre a bűn sokasága ellen

önfejűen

- szívtől megalkuvást ne várj

üteme hullámain évtizedek áldásait élvezheted

fogadd azt bölcsen inkább - továbbá

...az egész békésen zümmögő harmóniának

nincs semmi de semmi szüksége rá”

mert ki- örök harcra termett – koronát így nevel magán -

a lélek nyughatatlan őre

Elágazik s megy hegyre-völgybe

kövéredő sötétbe – ködbe” –

ám - a remény lelkemnek súgja estelente:

de holnap lesz és így tovább

s jön közelebb a messze”

majd ahol

egyszer mosolyos hajnali fény pirul

s jelt kíván a vágy – tárt kaput

bizony – bizony --

 

u.i: „Mindenben, ami bánatot okoz neked, jusson eszedbe a következő alapelv: nemcsak hogy nem szerencsétlenség, ami történt, hanem olyasmi, amit derekasan elviselni egyenesen szerencse.”

(Marcus Aurelius)

 

2017. 12. 14.

------------------------------------------------------------------ 

 

 Hülyeségek ideje...

 

 

Ó! - már ölelést vár a csaló mire kellék lett a sár

s a hang- ok ott – minek szó lett meze

szavakat feltöltve – vélhetően mondattalan -

...hevében immár

tartalmat sem lel csak fő saját levében – (szőke)

 

 

Fidesz beszél csak beszélnek, leginkább lyukat a hasba, de értelme nincsen... Soros-tervet szajkóznak – ami nincsen – nem is volt csak vélemény egy embertől, aki persze így is több és jobb - segítő készebb, mint lehetnek a Fideszben egyesek valaha.

Véleményeznek... pénz dolgaiban rögvest mozdulnak – fogadni azt, arra készek, segítségnek pillanatnyi érzetében még csak szavakkal sem léteznek, annyira tapinthatóan, oly tiszta világossággal alighanem sosem éltek... így mellé-beszédekkel élnek/élvezkednek csak!

Anyagi haszonért húszezres a migráns-létszám, hát ilyen hatalommal a sajátos nyelvi cizelláltság/játék mára már betegség... hazugságok sorával szó-téglái alapozzák meg a felépítményt, így máris repedezik a fal... ahol a szint Német Szilárd és „baj-társai” „szakmai” tudása, pláne! Ez csak hergelés!!! Kampányfogás... vele a választók lebecsülése.

Győzködhetnek, ahogy akarnak igazságuk nem lesz.

A szó más – a tartalma is más, önkéntes a befogadás - NEM KÖTELEZŐ! - ezért kár pofázniuk másról. Nem is érti őket senki, de még ők sem magukat – aprólékos hazugságokkal az emelkedettség, mikroszkopikus a realitás, nyögvenyelős a hatás... gondterhelt az idő, amiből (mert megszokták – ahogy szokták) loptak egy órát megmagyarázni a semmit! Ami nincs, az nem lesz akkor sem, amikor már a kicsengésre heverész rá egy- egysíkú szolgai rögzülés – berögzülést – értéket nem nyerhet, így nincs is értéke a tartalomnak! De mondják, hogy megvédenek és köszönik a népszavazást, amit meg sem nyertek (elvesztették azt). Eredménytelen volt, akárcsak a győzködés most. De ismerve a Fidesz Vezért, mert kinn mindent aláír (csak itthon nagy a szája), majd bosszúból befogad valamennyit (riogatásként), hogy elmondhassa ti akartátok ellenzék, hát itt van.... fájó tett lenne nekik, mert pénzel nem járna! Én már Orbánt mindenre képesnek tartom, annyit hazudik, hogy kiválogatni is lehetetlen, melyik szó lenne benne igaz!

Úgy dolgozik ő törpesége ( Európa prostituáltja, aki csak széltében nagy), hogyha megajándékozod bizalmaddal, azt rövid időn belül fegyverként használja ellened!ki az ki rám számíthat?

...kígyóival a jelen nem!

Ki most táncban

füle nincs hallásra szeme sincs látásra

de elkapta a ritmust s járja mint szajkómadár szája

...és jönnek még sokfélék

lelt ott vonal - szín és forma rajtuk hozzávalókkal

semmitől sem tartva

vétkek és sebek szentté avató mozdulata

köszvényes ártalmára hivatkozva – (szőke)

 

2017. 12. 13.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 202
Heti: 499
Havi: 4 109
Össz.: 431 558

Látogatottság növelés
Oldal: Januári Jeles Napok...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »