RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Imára...

Vigyázz, nagyon vigyázz, hogy mit mondasz, netán mit hazudhatsz...
"Erősített a DK. Nemcsak Gyurcsány Ferencet erősítette meg elnöki posztján, hanem megnövelte az alelnöki kar súlyát is" – íme Surján is beszállt a nők alázásába... elvégre KDNP és nagy- keresztyén az „Ürge”! És Vadairól máris mellékelt egy fényképet! Hát! - úriembernek nem nevezhető- vagy csak nyelvbotlással ugyebár? Pusztító hatása klinikai eset – náluk – hiába no- a tapasztalat ,mely a gyakorlati tudást tartalmazza, az elméleti mellett- nem a szégyen... sokkal inkább gyűlölet-vezérelt!
Surján László úgy magyarázkodott, hogy ez a fotó valóban nem volt gáláns, "ám az a sok gúnykép, amit a miniszterelnökről kitesznek egyesek, feldühíti az embert." - ajjaj! Egyre rosszabb... tekintélyét kockáztatva felkavarta az állóvizet és a seggnyalást hozta előre, segélyt nyújtva a hit éhezőinek, mert kifogyva a tényekből, de törve nem- az illúziókban élő polgárokat arra akarta rádöbbenteni, hogy honnan lehet még sápot húzni, mert közeledik a választás!
Ennyit és többet nem is érdemel e Keresztény, immár Fidesz színekben... „Együtt épp elég tehernek/ Gonoszság és hatalom”!(B.B)
Müller Péter szerint jön a nőuralom: az átalakulás nem lesz gyors, mivel "a férfivilág meg van győződve róla, hogy felsőbbrendűsége örökérvényű, adott dolog - és nem könnyen mond le róla." Hupsz! - akkor mégsem jön... (!)
Ha a boldogság és az öröm netalán még az emlékeinktől és reményeinktől is távol tartja magát, akkor jelenünk nincs... mit akar Orbán?
„Manapság Magyarországon a független értelmiségiként való létezés lassan egyet jelent a hazaárulással, más szemszögből, ami talán még rosszabb, az elkárhozással. A kritikai gondolkodás, a kérdezés, a figyelem a társadalom állapotára, a történelmünkkel való elkerülhetetlen szembenézés, vállalása önmagunknak – mindez keresztényietlen, gyáva, perverz, dekadens, provokáló művészi és értelmiségi, sőt állampolgári viselkedésnek minősül, és ezért inkább csak eltűrhető, de nem elfogadott” – állítja Alföldi.
És- ha mégis kritikával él valaki- legyen az politikus, vagy színházi direktor, akkor vagy kövér és ronda, vagy – nemes egyszerűséggel buzi! Gratulálok a Fidesznek, mert bár úriemberként öltöznek (most már, előtte nem voltak ilyen finnyásak) – és „kulturáltan” oktatnak (kioktatás itt helyesebb szó), mégis lerí róluk (persze itt is van kivétel – elvétve) az analfabetizmus és a kurva-rossz  „reklámszöveg”, az új értelmezési keretben inkább számít iróniának, minthogy figyelemfelkeltő lehetne, de a megoldás itt, mint másutt (is) az orbáni erőből való cselekvés...
Sötét idők – lám! - visszatértek! A mai magyar politika Fidesz politikája – kizárólagos és sajátos (bár lehetne inkább nagyon összetett és komplex kérdés) -egyszerűségében nyelv-csapott... ezért, hogy- nehogy megbántsak valakit, esetleg mással tévesen párhuzamba hoznék, inkább tartózkodom a vélemény megformálásától! „Elégtelen” minősítéssel mégis átütő sikerüket bizonyítja, ha baráti társaságban felolvasást tartok „aranyköpéseikből, egyhangú sikerük! Imigyen szólva hatásosak is...
Persze történnek jó dolgok is: „Bilincsben vitték el a vidékfejlesztési hivatal embereit (!)”... gondolom nem Budainak köszönhetően - ő csak a szocialistákkal szemben Nagy-Arc bár súlyos milliókért a semmit nyújtotta ott is... (a milliók felvétele a semmiért önmagában is bűn.)! Ebből mindenütt csak egyetlen módon lehet kigyógyulni: ha egyesítik erőfeszítéseiket mindazok, akik eltökéltek, hogy megtörik Orbán uralmát, megszüntetik a nyomort (a szellemit is!) - és a hazugságot, s eltorzított életünket értelemmel teli (kollektív) sorssá alakítják át! Megjegyzésként még: a Fides(z)izmus propagandája által „eldologiasult”- megrontott, legyöngített ember képtelen eljutni a világos felismeréshez – ehhez a felismeréshez kellenek a pártok (ellenzékiek)- a Vadaik és Alföldik, hogy – majd tudomásul vételéhez és értelmi viszonyaikba való befogadáshoz a kellő segítség meglegyen! Az orbáni-politika egy komédia... de- mert bőrünkre megy tragédiává aljasult és mélységes csodálkozásomnak adok hangot, akkor- amikor felemlítem, hogy hazugságaikat a valószerűtlenség szövi át, ezért is a függőségről szól és nem a szolidaritásról! Amint látjuk és érezzük az olyan államnak, amelyik kerüli az állásfoglalást, és- ha van is szembe megy minden logikával, amely nem képes színt vallani (vagy, ha vall is, másnapig tart az időben), a marcangoló realitásokat meg tagadja, eltagadja! Valóban nincs nemzetközi léte, Európa ki fogja taszítani magából az ilyen felforgatókat, mint Orbán (ő már nem vicces, de veszélyes!)! Orbánnak tévedésen alapul politikája! Már túl kell lépnünk a vitán... hogy eljussunk a realitásnak egy jelentősebb szintjére: az oligarcha és a sógor- koma viszonyok és a látható kormány önértelmezésének szintjére!
Utána, már nincs kibúvó... mert rájöhetünk, hogy kijátssza a népet: ugyanis a Fidesz jobboldal demagóg módon, hatékonyan leplezi az állam negatív hatásait az emberekre. Itt már a puszta nemtetszés nem elég!


A történelem fintora, hogy nehezedik a „hagyaték”
ezer-újként ágaz-bogaz
                           valamiképp a világkép
a hátrahagyott fellelhetők között szánalomra végképp.
Szégyen bennem és még sok kelhető már másképp-
érzetre ellene (amíg lehet) –
                           kellékeivel mégis
botrányaiban áramlik,
                           lüktet, zúg a ferdeség...
míg ránk nyugszik megaláztatásra  - az „alló mars innét!”
Káoszában intelemmel igazsága:
                           még „vevő” a rész,
felhízó feketeségében időn és terén kiről- kire éget érzést!
Fullasztóan nehéz a lét- a semmi-fény is homályba itt vész--(szőke)

2013.10.14.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 198
Tegnapi: 202
Heti: 579
Havi: 4 189
Össz.: 431 638

Látogatottság növelés
Oldal: Imára...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »