RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Szar, ami szar...?

Egy színjáték lezárult megint, lement a függöny és más lett az arc mögötte, mint volt előtte. De hát ezért vagyunk felelősek, ugyanis vannak olyan dolgok, amelyek alakítása, formálása, hatalmunkban van. Ám az élet itt olyan helyzetet produkált, amely már nincsen hatalmunkban...
Van, aki felismerte, ebben a „káoszban”, hogy mi az, mit belemagyarázhat és azt eredménnyel meg is tette. Fidesz: „Győztünk!” „Nagyon Győztünk!” Ja! Mennek „védeni a Hazát”! - és kikövetelni a tiszteletet! :)
Jobbik: ...akik nem mentek szavazni, azok az EU kilépés mellett döntenének (vagy döntöttek, már nem tudom, de nem is érdekel)” Hát?! - ha kérhetném, helyettem ne magyarázzák, mit és miért nem tettem, vagy tettem, mert hazugság.
A többi pártról nem beszélek – aki nem vette még tudomásul, akkor vegye tudomásul, Orbánt és hatalmát leváltani nem lehet! Van egy biztos mag, és van biztos tartaléka (Békemenet és a kettős-állampolgárok külföldről), akiket bármikor mozgósíthat!
Nem mentem választani és már soha nem is fogok – színház a világ – és benne mind magáért (!) - lehet a jóra való restség vétkét vettem magamra? Nem hinném, mert soha nem teszem föl magamban azt a kérdést, hogy mi lett volna ha...? - így nem is kínoz a lehetősége annak, amit kihagytam!
Tudom – és a fentiek okán – hogy minden marad a régiben (ennek változtatásához kevés vagyok), ha egy szegény voksol, az ma a szegénységére – annak megmaradására adta szavazatát, minden más mese...
Egyoldalúvá torzult életünk, amiből kimászni semmiképp nem tudunk – a politika nem erről szól! Akik művelik, maguknakvalók mind. A filozófus azt mondja: „minden dolognak van egy vihető oldala, s vannak olyan oldalai, ahol nem  megragadhatók”!
A pillanat szégyenét éljék át a vesztes pártok, már egyikhez sem tartozom. A jelen (itt lenn, ahol stagnál az állapot)így marad – de jövőnk olyan lesz, mint múltunk, erről gondoskodnak most „nagyjaink”! Depresszív volna ez a hangulat? - hm... lehet, a pillanat megfosztottságát mi „élvezzük” (velünk élveztetik talán helyesebb), a szegények, a betegek, az egyik napról a másikra élők, a hajléktalanok, a nyomorúltak, a mélyszegénységben élők! Az orbáni négyév padlóra küldött. Nekem már nincs erőm (már koromnál fogva sem) felállni, de ha akarnék se tudnék, hiszen a lehetőség kapuját is bezárták a pártok!
Kiben lehet még hinni, bizalmat is szavazni? Lakonikus tömörséggel mondom: senkiben! Szelektálnunk és választanunk kell az elvárások között? Szelektáltunk és választottunk! Ez jött ki és így is marad, benne van a lelkiismeret, benne a meggyőződés - ameddig Orbán akarja járhatunk az úton, de elébb fel kell kelnünk, ám ehhez akarat kell! - és ösztönző is, ami nem lehet az éhség korbácsa!

Forgasd „tollad” - pávatáncon ritmusra
úgy járja aki jobbra- balra...
ott fordulok valahonnét valahová dalolva
hová sírva várják már a szegényt
és hol „az udvar népe összegyűlt:
farkas, róka, sakál, hiéna...”
mérleg-szavaik még szemérmes mámorát adva
élvezetre jutva élvezheti a reményt
hogy versenydíját jussul kapja-
a zord-bosszún- cudarult barbár vágyakra--(szőke)

Végül: maradjunk tisztességesek, mert őrizni és védeni is kell (kellene) az emberi élet értékeit, önmagunkban úgy, mind másokban is – ennyit jelent a tisztesség.
Nehéz? - ha nem megyek választani bűnös lennék (kiknek szemében?)?
Akik vesztettek (MSZP)? Akik billegnek (LMP)? Akik „harcosak” és „ádáz ellenfelei az orbáni hatalomnak” (DK)? Vagy akik örömmámorban úsznak (Jobbik)? Vagy az önimádat miatt- mire nem vagyok tekintettel (Fidesz)? Sok volt már a csalódásból... és bizonytalanná tettek mind!
No- és nem tudom követni már a változó erkölcsi divatot, az érdekeket stb.
Mindig és mindenkor csakis saját lelkiismeretünknek tartozunk számadással és nem a pártoknak! Pláne, ha nem is várhatok tőlük semmit...
Előfordulnak, hogy az utak szétágaznak, mint most is!

2014. május 26.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 295
Heti: 1 042
Havi: 4 652
Össz.: 432 101

Látogatottság növelés
Oldal: Szar, ami szar...?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »