RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Felkiáltó-jeles- videó...

Kemény dolgai vannak a Fidesznek... olyan a dolog, hogy megegyeztek előre (ez jön le), hogy csak a beavatottak ismerik föl egymást – de miért emelte fel a hangját az az ember, amikor Fidesz-pártiságára kérdezett Olga (?) - és keményen „vallotta” magát „mindig-baloldalinak”!A hírműsorban Kőrös Gusztáv azt mondta, Király György felhívta őket az irodájába, hogy "készítsünk egy oktató jellegű filmet". Majd: "nagyon átvertek minket, kihasználtak minket".
Ez az „ünnepi” póz, amelybe beleállította magát a delikvens – az a polgár, aki társadalmi adottságainak keretén belül igyekezett megoldani egy több-pártot is bemocskoló felvételre vonatkozó, magyarázatából adódott helyzetet – kicsinyt hamis „vót”, ahogy lelki-habitusáról lejött a kép... ahogy lét-feladatából színjátszásra vallomás-halmaza ott, amivel hősünket egészen „megközelítettük” – rám komikusan hatott. Nyomatékos tömörsége és prózai egyszerűsége okán... képösszetételein hangulatot és képzettársításokat "ringatott", ahogy a figyelő értelemhez beszélt - a képzeletet is megmozgatva, a lélekben is visszhangot vert! Nem bántani akarom, de olyan vád-alku ízű volt-  jellemvonásaiból kitüntetőleg ható- egy-egy mondat ölelésében viszont összefogott-tartományain bucskázó s rejtelmesen csendülő a  hang. Egy idő után már nehéz volt eldönteni, hogy a jelenlévő életet mondja dicsérő ujjongással- vagy egy siratónak adja elő szomorúsága miatt lemondó megragadottsággal az előre betanult tartalmat. De a „bomba” robbant!
Mély-értelmű játékban vágott cezúrát a mesekezdések „hol volt, hol nem voltjában”. A pillanat megérlelte a nem épp szerény kalászát... és a végén a halvány-furcsa mosoly őszinteségében gyönyörködhettünk... egy-szem-fordulatban (oldalra pislantva)!
Ennek ellenére- mégis – sok a furcsa mozzanat, amire nem készülhetett senki... az ember tehetetlenül néz. Az egyéniség csodája ott megnyilatkozott- ahogy képzelőerejével, szenvedélyével szorgalmazni kívánt egy igényt (a valóság igazságát megmutatni), ahogy unikum jellegével a nézőkre hat, ahogy a különc magány (és még sok tetszés-szerinti jelzővel illetve) lette-volt tettében mégis titokzatos! Lám mit meg nem tesz a „másság”, ha szorul a hurok... mert valahol szorít de nagyon...
Lényeg: a szar felkeverve szagít - rendesen- egy halhatatlan matériában az esetlegessel szemben és már ott a törvényszerű...
És mit tesz a Fidesz (?) – hogy tisztán a vártán, a napi politikához igazítja a btk-t.
Szuper! Nem értem- valahogy ezért lett más az alkotmány is, ezért olyan „ázott”! Van rá lehetőség így is, most is, hogy eljárjanak a jogban... akkor miért a „fényezés”?
Valaki hazudik...
Hogy a megsebzett visszanyerje arculatát (MSZP) – harcra tör – szempillája sem rebben... bizalmas körökben még így (talán) tovább világíthat az értelem fénye? Feljelent, mert végső soron áldozattá vált- most kényes gonddal a fájdalom is feltört – ahogy a téma nagyságát hangsúlyozva, még rejtett indítékát sem bírja (?) - érleli, kerekíti egésszé a nyers tények valóságát. Íme az MSZP... tragikus pártharcává vált ez-ügy kapcsán a vallomás (az ATV-ben)- már földönjáró érvekkel - feladja a kivívott nyugalmát... ami tehát a szenzációt ígérte (már megjelenése előtt híre járt) nem annyira váratlanságának, inkább a mondanivaló bátorságának, s mert egy országos hangulatot is kifejezett, a benne feszülő atmoszférának szól. Íme a latolgatás kérdése és kínzó érzése bennünk – kinek érdekében mi állt? Igazság könyörtelen lesz, ha kiderül... a nép akarata felől az igazságérzetbe szőtt bizonyításhalmaz juttathat hírértéket – de a meztelenre vetkezett indulat itt, hogy lesz hatásos, az még kérdéses! Valaki hazudik (több-valaki is lehet) válaszútján (mert válaszút lesz) - személyes a leszámolás... amit a való sötétre festett, most visszahull? Ebből senki nem fog jól kijönni!

Tovább játszhatnék a gondolattal- magamban persze, hogy a „szegénység” pénzért akart helyzetet teremteni (ezért önhatalmúlag)- elkészített egy 'csalásra utaló videót, az MSZP vizsgálni kezdte (de- vagy azért, mert rájött, hogy csőbe húzták, vagy csak a rendőrségnek azért adott munkát, hogy derüljön fény egy csalásra – így a megrendelés sem megrendelés és nem is oktató, de kioktatólag ható (?) – ki tudja, majd kitalálják!). A „szegénység” hoppon maradt, a rendőrség vizsgálódni kezdett Fidesz felszólításra – és ha már van az ügy, akkor a „szegénységnek” alkut ajánl egy „őszinte”- vallomásért, amit az ATV-n keresztül tud meg a világ... vád ellene megszűnik? Meglátjuk. A Fidesz erkölcsi magaslatára emelte a Btk-t (mint anno- az Alkotmányt is- módosítva többszörösen - hozzáigazítja a napi politikához) és büntetőtételeit emelve, bebiztosította magát, hogy felvétel róla ne legyen (a választások kapcsán se), így semmit bizonyítani senki nem tud. „Dejó”! - és így gondolom tovább... tényközlésre játékosan - persze csakis magamban.

Ó! - mily lazán
művelik a struccpolitikát,
hogy legyek, ami látszatvilág...
akár lélekben is
                    tatárdúlás immár-
rejtve így bizonyosság,
ahol hekkelve a hőkölés ál...
s áll javára teljességében már
kizárólagos voltán
önérdek és kapkodás:
szégyenre lótás-futás
                    módra rang- ám-
a csatasorból egy mosollyal
                    fölébe száll
magának a szélrózsa-szabadság,
és érzetre mondja illemszabályát--(szőke)

2010.10.30.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 187
Heti: 1 506
Havi: 3 666
Össz.: 423 986

Látogatottság növelés
Oldal: Felkiáltó-jeles- videó...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »