RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

Az észre téríthető...

 

...a képmutatást művelő, a mindent tagadó... (?!) - majd a világtörténelem gördít egy-egy könnycseppet értünk. Mit is akarunk mi? - hiszen minden megszólalás a nép nevében van.

A népét védi Orbán! Ugyebár? A konzervativizmus nem más, mint a fontolva haladás és a megőrzés álláspontját képviseli... (mintha hallanám Orbánt) – ebből következően a modern politikai ideológiának szükségszerű alapja a sajátos politikai értékrend. Akkor Amerika csak foglalkozzon magával – a sikló kibújik a szorító marokból és felénk a bosszúja marad, hogy mar, ahol tud.

 

„A HRF közvetlenül Barack Obamához fordult, hogy kezdeményezzen olyan lépéseket, melyek megfordítják a magyarországi demokrácia süllyedésének folyamatát, elősegítik a jog, a demokratikus intézmények és az emberi jogok érvényesülését, átláthatóbbá teszik a döntéshozatalt. Azt is javasolják, hogy jöjjenek Budapestre a két nagy amerikai párt ismert politikusai és világosítsák fel a magyar politikusokat néhány körülményről – például hogy a liberális demokrácia értékeinek feladása politikai, gazdasági és stratégiai elszigetelődéshez vezet.”

Az EU még hallgat, ők még Putyintól tartanak és nem Orbántól... de kérem- szépen, azért nem ártana utalniuk az EU-s irányzatok közös elméleti-politikai problematikájára, erre az általános „problémaközösségre”!

 

Itthon elemezgetnek ugyan az ellenzéknél és- de leginkább magukban- képtelenségük képes felével álarcot mutatnak felénk így. Kérdés, hogy minek vannak?

Demokráciát vagy diktatúrát támogatnak? Hogy társadalomelméleti vonatkozásban hogyan foglalnak állást, azt láttuk eddig is, kedves a tangótánc a parlamentben (különösen az MSZP-nél), így viszonyulnak a hatalom újsütetű- demokrácia-modelljéhez, ami egyeduralmi, és semmi köze az emberi jogok védelmének alapértékeihez, hasonlítgatva egy-máshoz a viszonyokat értékek és intézmények között, esetleg az elmélet különbözőségét a gyakorlattól (vagy fordítva), esetleg szövegeik axiológiai, értékelméleti és demokráciaelméleti vonatkozásaikban az irányokat is, de a róka természetéhez tartja magát mind... lehet nem is vagyok érthető?

Káosz van mindenütt, ami van, azzal nehéz mit kezdeni – mondhatják, az nem is az én feladatom, mert csak egy állampolgár vagyok... hát! - pont azért!

Egyszóval a nép nyomorog ezalatt és pusztul, míg ők a természetüket cserélgetik a dolgokban, de nem az idő és a dolgok változásának megfelelően. Ilyetén a szerencse sincs velük!

 

Valahogy az érzet is manipulált...

 

Igen- „manipulációt látok én itt, derék úri véreim, nem mást, mesterien kitervelt, többágú manipulációt, aminek a célja a közvélemény egésze feletti uralom megszerzése. Ugyanis ez a bizonyos „liberális értelmiség” igazából olyan, mint az angolna. Nem fér bele egyik pártba, egyik skatulyába sem, de mozgékony, állandóan gondolkodik, jár az agya, véleménye van, azt mondja, írja is. Hát ezért kell vagy megsemmisíteni, vagy manipulálni. Leszalámizni, szolgasorba dönteni, akit lehet. Ősi fideszes trükk ez. Egyszóval: korbácsot és kalácsot látok a hírekben, ügyesen kitervelt, mesteri cselvetést, ami az értelmiség további, vérre menő belvitáit okozza majd...”

 

A választás sem – mint általában a vélemények - nem lesz egyhangú, s alávetjük magunkat a többség óhajának – mert ha 100 ember azt akarja, hogy valaki uralkodjék fölötte, honnan vennék a jogot, hogy döntsenek tíz másik helyett, aki nem akar „uralkodót”?

Átírva, megváltoztatva a szabály, ami mindig a hatalom felé lejt... így csak az engedelmesség maradhat. Bojkottra mindig gyáva volt az ellenzék és az „értelmiség” is (a pártokról nem is beszélve), istenem ha ez egy alkalommal tennénk valamit másként is (!) De vegyük észre, hogy a hatalom „köz”- határozatai minden alattvalóra kötelezettséget rónak... ilyetén feltétlen az engedelmesség, szembeszegülni nem lehet. Így lenne? - nem választok megint- csak, mert nincs senki, ki- érdembe tudna bármit is tenni, ellenemre meg ne tegyen!

Anno- „abban az időben mindenki ismerte a hasonlatot a tojásrántottáról, miszerint könnyű a tojásból rántottát csinálni, csak kérdés, hogy a rántottából hogyan lesz tojás.”

Mindenki tudta és tudja, hogy minden rendkívül bonyolult, de végső soron mégiscsak technikai problémákat vet fel. „Az igazi kérdés az ország mentális átalakulása.”

 

Sóvárogtunk,

kívántuk, hogy valami legyen,

de van ünnepem,

lengve loptuk be a holnapot e kegyen -

 

Hol élettel „telek”,

ott fellelhetem a múlt-éveket...

Ez ám a szabadság, sehol szebben!

Hogy vidéki vagyok? – annyi baj legyen-- (szőke)

 

2014. 08. 16.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 196
Tegnapi: 139
Heti: 697
Havi: 2 857
Össz.: 423 177

Látogatottság növelés
Oldal: Az észre téríthető...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »