RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Udvartartás...

 

Ahogy Szabó Tímea látja:„Ha nem történik rendszerváltás a politikai osztály fejében, akkor ennek az országnak rövid időn belül vége van: Mindenki mindenki ellensége lesz. A szegénypolitikát új alapokra kell helyezni és félre kell tenni az eddigi beidegződéseket. Ez mindannyiunk érdeke. Ez Magyarország érdeke."

 

Valóban, mi történik itt?

 

A hatalom a maguk gyönyörködésében már lefoghatatlan állapotban, miközben az ország fele e jelen sötét tónusai közt ténfereg, vagyis ott az „öröm” olyan, aminek sem ritmikája, sem élhetősége nem elfogadható – csak a hatalom zengzeteiben...

A léthelyzetek orbáni valója lett olyan, ahol semminek örvendezni nem lehet- még akkor sem, ha elhazudják a valót, s ezzel szépítik a statisztikákat... (amire már nekik sincs pénzük!)

Kegyetlen motívumaikkal lett didergővé a jelenlét s tovább-vezető mozzanatában a hangulat, immár a tegnapok után- e jelenben, holnapi-borzongással záródik embertelenné. Már mindenki mindenki ellen...

Az „udvari bolondok” magukhoz ragadták a jobb pozíciókat... lásd Kósát, Szíjjártót akár, de mondhatnám Lázárt is – mindenik cselekedeteit az motiválja, hogy a szociktól milyen romokat vettek át, fecsegnek- szájalnak (ennyire nem számít a kormányfő szava, hogy az országot rendben vette át?- megnyilatkozásaik ötödik-évében...). Vad frázisok kíséretében lehetetlenségeket ígérve, beígérve, ha kell fenyegetve, de ujjongó lelkesedéssel mondják válságaik magyarázatát, s a szart felkenik másokra – ők „tiszták” – az ő „erejüktől” és „bölcsességüktől” függ az ország sorsa... csoda-e, hogy a félország így van szarban? Immár látható – nagy vonalakban – hogy a gerinctelenség, milyen jól kifizetődik – csak a lényeget kell szem előtt tartsák, hogy úgy kell úszni, hogy az ellenzék fuldokoljon... talán kalapot emelnek így is kritikusaik.

És megint egy talányos „talán”: „Talán most elindulhat Magyarországon egy pozitív elmozdulás, amely első helyre emeli a nemzetgazdaság felzárkózását, a munkahelyteremtést, és a transzparenciát” - tulajdonképpen még semmi nincs, de a „talán” már ott lebeg, mint lehetőség, a lényeg, hogy az EU-tól a pénz jöjjön! Viccesek a fiúk... mert míg saját-magukról jó véleménnyel vannak, mégis másoknál csak a gonosz érzületet tételezik fel (véletlenül sem tételezik fel a szakmai véleményt és annak jó szándékát). Aki nincs velük az ellenük van... és maguk hozzák létre (így magukra) a bajt, melyet megjövendölnek, mikor szidják az ellenzéket. Mit sem számít - Kósa még rájátszik a „bolond” szerepre- Lázár már egy árnyalattal ugyan, de hangot váltott... Szíjjártó még „mosakszik”, és az ellenzékkel kölcsönösen mondják egymásra az ítéletet! No- és a forró témákat jegelgeti...

 

Orbán szerepe nagyban változik (majd)... „jóságos és igazságos Kormányzóként” lesz első számú, afféle részletezésekben, csak érintőleg van nyoma már most is – afféle ultrabölcsességgel „világít”, valójában, ahogy a külsőség egzisztenciájába lép... a formák, jelenségek és alakulatok végtelen gazdagságában adja a magyarázatot s osztogatja jó-tanácsait, hogy ki- kivel, és az miért jó nekünk.

Urat játssz, amellyel a jobban-tudás hiúsága viseltetik sok körülmény és intézmény iránt. Bár kicsinyességét feladni így sem tudja, mégis a tetszelgő magatartás (a határozottságot mutató) vélekedéseiben, amivel bölcsebbnek tudhatja magát másoknál (lásd, ahogy kiosztja a nagy-hatalmakat is). Az időleges és múló látszatok mellett felismerte az örökkévalót, az örök érvényű kereszténységet, melynek érzületével eltakarható a gyatra valósága... így a vallás palástjával is takarva hallgathat a belső hangjaira, amik elviszik, azok „szintjeire”!

Az elvontság „bilincse” már ránk rakva béklyózza a társadalmat. Más önfejűséget mutat immár felemássága, ahogy „forradalmi” valóját átmentette a vallásba. Ideális a reálissal szemben! Megöregedett? Ennyire? Szürkén a szürkébbe, s ha jő az alkony, akkor kezdi röptét a szintekre?

Mert ez még becsületére válhat? Megvilágosodhat...

De így? - hogy „nem kiszámítható a jogalkotás, egyik pillanatról a másikra születnek jogszabályok, melyeket nem egyeztetnek a gazdasági szereplőkkel”?

Hiányzik még a „kormányzat nyitottsága, a párbeszédek kezdeményezése, illetve a potenciális befektetők kezdeményező, célzott megkeresése”!

Mert „Magyarország jól teljesít”! - írom ezt, nem a kormány megbízásából...

És ha a nép még ezek-után sem ébredt öntudatra, akkor marad egy gondolati dolognál, amiben a gyakorlat csak idegenként mozgatja testét, mint ahogy a farok csóválja a kutyát... ezután messze elkanyarodik- ahogy a középkor egyszerű, formulákból álló bölcsességét veszi magára.

Valójából ebből az országból nehéz lesz bármit is csinálni – a bérek rosszul vannak elszámolva (szinte mindig hibáznak), vagy táppénzen az elszámoló... a szervizek nem javítanak, de elcseszik még azt is az anyagon, ami addig jó volt, a hivatalok elküldenek, mert rossz az időpont, ha meg a megadottra mégy vissza, már másik ajtóban kell várakoznod, páróra várakozás után meg feladhatod- mert vagy ebédszünet van, vagy értekezleten tölti idejét az „ügyintéző”, vagy lejárt már munkaideje, az oktatás sem a gyerekekről szól, nem megszerettetik az iskolát, de megutáltatják már... és még lehetne sorolni, mit csinálnak politikusaink- képviselőink, akik nem képviselnek, a miniszterek, akik hatalommániából selejtezik az embereket és végeláthatatlan a sor. Ez az ország befúlt magában...

Egy olvasói vélemény: „"Minden társadalom kitermeli a maga szemetét" Ugye, milyen ismerős ez az idézet? Már csak az a kérdés, hogy az a bizonyos szemét a társadalom kupacának az alján, vagy a tetején van-e? Számomra nem kérdés. Ránk férne már egy igazi nagytakarítás!”

 

Valóban megérett egy rendszerváltásra ez az ország, de abból a jelenlegi hatalom és ellenzéke „elhúzhat a picsába”... (!)

 

 

…hatalmas Ég! – úttalan utamat járom

Életem ága-boga ott.

Éveim múlásán a béna-gondolatok.

A gond honos –

Semmi más csak törpeség,

mit itt-ott tiltakozásul jósolt a sors,

énekein álmaimba riogatott-- (szőke)

 

2014. 10. 07.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 164
Tegnapi: 139
Heti: 665
Havi: 2 825
Össz.: 423 145

Látogatottság növelés
Oldal: Történik valami... (?)
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »