RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

 

Találó!

(muszáj volt átvennem a gyurcsányi tálalást, mert „mozdul s árnyai fényei ütemét maga adja...”)

- felvértezve tapasztalattal

már az érvek konok erejével is bír

sors-fogott így... s kígyót melenget

a szó kétségbevonhatatlan – (szőke)

„Gyurcsány Ferenc: A kutya nem akar itt maradni, Magyarországot átjáróháznak használják

OKTÓBER 26. 20:52 - SZERZŐ: MTI

Békére, nyugalomra és kiszámíthatóságra van szükségük a magyar embereknek – mondta Gyurcsány Ferenc Kiskőrösön, a Demokratikus Koalíció (DK) lakossági fórumán.

A párt elnöke az Orbán vagy Európa? Válassz! című rendezvényen

úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök mindig küzd: hol menekültekkel, hol Soros Györggyel, hol Brüsszellel, mintha háború lenne. Az emberek többsége keveset lát a világból, így nem tudhatják, hogy mi a valódi igazság, a híradások hatására azonban tele vannak félelemmel - vélte a politikus. Szerinte az igazi dráma az, hogy jelenleg „a kutya nem akar itt maradni”, Magyarországot átjáróháznak használják.

A miniszterelnöknek azért kell mindig egy ellenség, hogy addig azt mondhassa, ő megvédett bennünket – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint a magyarok leginkább megélhetési gondjaikról, az oktatásról és az egészségügy helyzetéről beszélnek. Attól tart azonban – fűzte hozzá –, hogy ebben a kampányban ezekről nem lehet majd egyeztetni. Az oktatásról szólva drámának nevezte, hogy minden nemzetközi összehasonlítás szerint rosszabbul teljesítenek a magyar gyermekek, mint versenytársaik. Úgy kerülnek ki a gyermekek az iskolapadból, hogy nem beszélnek igazán idegen nyelveket, holott erre akár már az óvodában nagyobb hangsúlyt lehetne fektetni. A gyermekeket ráadásul egységes, zárt, helyenként poroszos rendszerben próbálják tanítani - jegyezte meg.

Gyurcsány szerint az egészségügy sincs rendben, hiszen a rendszerből 600 milliárd forint hiányzik. A betegbiztosítás alapján nem azt kapjuk, ami jár, hanem ami jut. És minden azon múlik, mennyi pénzünk és kapcsolatunk van, ami felháborító - tette hozzá. Beszélt arról is, hogy az országban már 300 helyen nincs háziorvos, és a betöltetlen háziorvosi praxisok száma hónapról hónapra nő. A DK elnöke szerint az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon fizetnek arányaiban a legtöbbet magánzsebből orvosra, nagyjából minden harmadik forint ugyanis zsebből folyik be az egészségügybe. Ez azonban mindent rombol, és teljesen átláthatatlanná teszi a rendszert – emelteki.

Mint mondta:

az oktatásban viszonylag gyorsan, egy-két év alatt érzékelhető rendet lehetne tenni, az egészségügyben azonban a mai konfliktusok jelentős részét jó, ha négy év alatt meg lehetne megoldani.

A nyugdíjakkal kapcsolatosan úgy fogalmazott: az igazi nagy baj 2030 körül jelentkezik majd, akkor lesz érzékelhető a magánnyugdíjpénztár hiánya. „Az egy másik 700 milliárdos történet” – tette hozzá. Az, hogy már most tömegesen vannak 40-50 ezer forintos, ugyanakkor léteznek 400-600 ezer forintos nyugdíjak is, egyértelműen rávilágít, hogy nem azonos százalékkal, hanem azonos összeggel kellene emelni a nyugdíjakat. A DK elnöke szerint nyugdíjkorrekcióra van szükség, vagyis ki kellene egyenlíteni a különböző évjáratok különféle nyugdíjait. Ugyanakkor rendbe kell tenni az özvegyi nyugdíjakat, vissza kell térni a rokkantnyugdíjasok problémáira, és a nyugdíjak kiegészítésénél újra figyelembe venni, hogy azt nem az infláció átlagos mértékéhez kellene igazítani. A legtöbb idős ember ugyanis rezsire, élelmiszerre és gyógyszerre költ, és ezek jobban drágulnak - jegyezte meg.”

Forrás: 168 óra

Átvéve egy az egyben!

 

 

Szőke Emil:

valóság kavargásában

 

lásd – miként van terem - már szív-ítéletén hűséggel

alaktalan csatornáin tapogat - a szem

rég-szögletéből pántolja jelenét

hogy ízein a lét-

tántorgása útkeresés a megújulásában

lottyant fröccsenéssel a szuszogásban

hol

ma-némasága merev mozdulások egére csavart - még

ott

magamban – a nehezen idézett idő-homok-egyebeivel -

Ki- le- támadhatatlan-érdemeként pereg vég felé épp

...ahol hozzávalót is bőven talál élni kívánó vízióihoz” –

 

2017. 10. 28.

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 122
Tegnapi: 202
Heti: 503
Havi: 4 113
Össz.: 431 562

Látogatottság növelés
Oldal: Találó!
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »