RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Vágóhíd...?

„Mert nem számít jónak, bármi legyen a látszata, csak ami valóban segít...”

Huh! Ha- ugyanis valaki a dolgok mélyét keresi, oda az irónia a legritkább esetben száll le... nézzük hát dolgainkat így. Mesterházy egy öntelt, nagyképű fasz... magát ünnepelteti, holott még az sem dőlt el, hogy eléri-e Bajnaival szemben azt a szintet, amelyre oly nagyon áhítozik. Agybeteg hatalommánia, semmi több! Sötét jele a Hadak-útján...
Gusztustalan, és itt a múzsa is sánta, hogy és amit súg a fülekbe... talán egy antimúzsa megfontolt szándékokkal – inkább fontolás nélkül fontoskodva az igyekezet, mert lenézi a népet badar szövegével, ugyanis (és épp mindig náluk) a tett elmarad, azaz csak magáért-valókkal így is, holmi bűvészmutatványnak elmegy. Nem taglalom már- fölösleges, aki akar az lát, aki nem (mert „bigott”) – annak mindegy (azt sem veszik észre, hogy leszarták), hogy kire okád e Nagy Száj!
Most fordíthatok köpönyeget? - mondom is: százszor inkább Orbán csak az a sok hülye – a slepp – ne venné körbe!
Már nem tükröznek semmit a valóságos országról, legfeljebb egy kezdetben jónak induló politikai rendszer hanyatlását mutatják.
Nézzük a pártokat – radikális választásra volna szükség. A kérdés: kivel? A mód, ahogy indulnak centralizációs irányuk, mire minden rossz, ami volt és van rájuk-illőn... lettek levitézlettek. Ma már a pártok egyike sem fejez ki társadalmi mozgalmat: ezek választási apparátusok, a politikai javadalmak kezelői az igazi társadalmi konfliktusok ügyes manipulánsai!
A jó föld is terméketlen, ha nem művelik és nem szakértelemmel nyúlnak hozzá, ezért nem vezettek eredményre a mutyik sem... a falvak tovább szegényednek É- D- K- Ny mind más táj- más embereké, más gondolatisággal... más léttel minőségben... ámde paradox módon, a lélek mélyén fölülről elítélve, a hit ide már nem elég s a bizalom meg nincs már. Akármilyen olajozottan működik is a népbutítás, akármilyen hatékonyak és kipróbáltak az eszközök, negatív az érzet negatív jelenségeket elrejtő és elfojtó mechanizmusok bevallhatatlan gyakorlatában, amit kialakított a hatalom és a bankrendszer és az őket fedező politikusaink, ám tényeket eltussolva elpiszkítják a létet, legjobb esetben is maszatolnak!
Az ellenzék miért tűrt eddig? Mert színházat játssz mind! Nincs ki feltépje a fátylat a politikában, a valóságban feltárja a viszonyokat... hol a rossz és mi a megfordítható? Az ellenzék is magáért teszi a dolgát – megjelenik a számára mindig fenntartott helyen, és mondja a rituális szavakat, amelyeket a hallgatóság elvár tőle... ellentervet szőve meg hamisságuk tűnik ki, csak kicsúszni akarnak a társadalmi ellenőrzések alól – én már nem hiszek el semmit! Vérszegény kifejezéseik százéves szövegei negatív és pozitív kritikáit bírva, mégis keserűséget hoznak a tekintélyről, erkölcsről, a magas-rangú személyekről... és tapasztalati, minek teszi ki magát az, aki szabadon akarja kifejezni gondolatát a szabadság ezen országában.
A nép beszopja az MSZP-s lózungokat? Nem hiszem.... csak néhány pillanatig vakmerőek, s majd megtapasztaltatják híveikkel mi is lesz következménye „bátorságuknak”! Majd rájönnek, mint volt is- későn, hogy hiába tényszerűen előadva az elemzés – ami sokakban kelthet ugyan némi bizalmat – de a tények azt mutatják – mint volt is, hogy ideig-óráig csak, mert a rendszer az, ami nem működik!
Mindegy már, hogy párt-e vagy egy képviselő sérti meg azt a szabályt, hogy a hatalom tabu és oligarcháikkal együtt (!) - körmönfont és sokrétű ellenállásba ütközik: először komolytalannak nyilvánítják, majd elemzéseit túlzónak ítélik, így az igyekezet- irányban már lejáratásuk, ügyes koholmányokkal, szervezett rágalomhadjárattal mocskolva a becsületet! Orbán beruházásait- stratégiai döntéseit, árpolitikáját- taktikai intézkedéseit bírálni sem tudja elfogadható értelmezéssel, hogy gyakorlatára – vagy ellenpontozva azt – ilyetén alapozhatna bármiféle politikai változást...
Bajnai helyében (de nem vagyok a helyében) én nem tolerálnám tovább ezt a kapcsolatot az MSZP-vel... hacsak nem az egyetlen céljuk: a parlamentbe bejutás! Itt a vége gyerekek. Kevesek vagytok- Orbán meg „profi”! Jelképrendszere az egyéni profit maximumra emelését, ha nem is központi érdekké, de legalábbis „természeti” gazdasági szabállyá avatja. Káosz van! - és mindenütt, a hazugság ideológiai műhelyében élénk és harcias a maszk! Érdek ellentétein, mégis a pártok között érdekek és célok azonossága áll fenn... ezért színház a világ!
Egy szó, mint száz- a kollektív felettes „Én” világi állandósága, belső következetessége és potenciális rendkívüli erőszaka jóvoltából ma nem csupán a jelképes erőszak fegyvereivel támogatott uralkodói ideológia létezik, hanem az „igazi” magyar mentalitás is. Minőségi ellenzék már nincs! De vajon ez az álarc míg kormányon van ellen áll-e a valóság ostromának? Az uralkodó ideológia arroganciája a „megvetés” útján halad tovább, a hatalmasokat ugyan habozóvá tette, de még így sem bizonytalanodik el, bár rések már látszanak. Ami baj, hogy ezeket a réseket nem látják az ellenzékiek, mert a hatalmi mámor vakká teszi őket! Kérdés: mennyivel különbek a jelenlegi hatalomnál? Szavakban talán- de tetteikben? Hm... erős a kétely bennem! Sajnos erőre kapott egy neofasiszta áramlat mellett egy Horthy időt áhító politika, amellyel nélkülözik az erkölcsi értékek közvetítését (csak másságát nyújtja), ennélfogva egy brutálisabb jövő elé nézhetünk! Varázsolnak, a nép meg sodródik...

Érthetetlen verseimben majdhogy halott vagyok-
mi enyém, mi tiéd – itt is csontig rágott...
Jog és rend, ahhoz nő az akarat, hol kinek
kiről ad számot a tapasztalat
                      mégsem tudott a miért, és a kiért-
hogy gyászos varjúhad rikácsol önámítón.
Nem visszamondva- csak fől a lecke,
érdemek-adta előre-hátra- forgolódásban rá hályog-vont
egyezsége – így csetlő-botló incselkedéssel lett a szó adott--(szőke)

2013.10.20.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 236
Tegnapi: 286
Heti: 903
Havi: 4 513
Össz.: 431 962

Látogatottság növelés
Oldal: Vágóhíd...?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »