RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

Bölcs káosz...

 

 

Mindenki mindenki ellen – ez Orbán államfelfogása... ez most valami hadiállapot lenne a nép ellen? - vagy az EU közössége ellen? - esetleg (és egyszerűbben használva egy szót) a nyugat ellen? Majd rá a magyarázat (a sok hablaty után még több), hogy Orbán a nyilatkozatait nem úgy értette, ahogy azt magyarázzák, bár minden (azaz bármi) lehet - ám a törvény és a jog tehát éppúgy különböznek egymástól, mint a kötelezettség és a szabadság, amelyek pedig egy és ugyanabban a dologban összeférhetetlenek. Ezért minden embert (feltételezve) csakis saját értelme vezérel? És mert Orbán ilyetén keveri az állóvizet - így is viselkedik államfői szinten - hogy bármi lehet, ilyetén mindenkinek mindenre (de főleg neki) vonatkozó joga van, azaz joga fennáll. A miértek egész sorát kapjuk... amire nincs válasz, ha normálisnak tartjuk az állapotokat (a jelenlegit), ha nem!

Bölcs Vezérünk mindent felhasznál az eszköztárból, hogy és ahogy „megvédhetjük” magunkat. Bár nem látok ellenséget, ha a demokratikus szabályokat betartaná pláne nem, de erről a lehetőségről már rég lemondott, és illiberális államformát alakít (aminek értelmét még – folyamatát sem – kimenetelét meg biztos nem, ő maga sem látja), ezért is az érzés (kimondva is), hogy bármi lehet, bármi megtörténhet!

Tehát, ami van- az a káosz maga... sajnos a miniszteri szinteken (és ott leginkább a fejekben) – hogy csak uralom (uralkodás hatalmaskodással) van, meg- hogy mi enyém és mi a tied – bár az értelem velünk (igaz még, a lehetőség benne) azt is nyújtja, hogy kikerüljünk belőle.

A hogyant persze nem a birka választhatja meg, hanem a juhász!

 

Még bennünk lenne (van- amiért rendet váltottunk) a kényelmes élethez szükséges dolgok iránti vágy, valamint a remény is (értelemmel, szorgalommal), hogy békével megszerezhetők dolgaink, mert az EU- előnyös alapelveit sugallja, amelyekkel és jóvoltából egyetértésre juthatunk egymással.

De Orbán miatt egyre fogy a bizalom... ezért is kell kikövetelnie a még-több tiszteletet, no- meg a nyereségért, mert Orbán állama túlon- túl is drága lett! És mert nem magából merít (amikor hablatyol), hogy védpajzs legyen, á (!) - a népe mögé bújva, rá hivatkozva, ami rossz fényt vet az országra.

Harcos szándéka nem mérlegelt, ellenkezőjéről meggyőzni nem lehet, hát akkor mi az oka, hogy egy személyben a felelősséget nem meri vállalni – csak a nép nevében, annak háta mögé bújva...

Külön apparátus kell már, hogy megmagyarázzák szavait, hogy értelemmel telítsék, mert dicsvágyát fel nem adja (még).

Ezért van a félelem (bennem is), hogy az irány fordított lett, már 2010 óta- és folyamatosan rosszabbodik. Hogy élét vegyem – a vágyak és az emberi egyéb érzelmei önmagukban nem bűnök. És éppoly kevéssé bűnök az érzelmekből eredő cselekedetek, ameddig nem ismerünk olyan törvényt, amely megtiltja őket... de itt léphetne a „közbe”, a tisztesség, a becsület, a jellem stb. államfői szinten (is).

 

Távolodunk egymástól...

a hatalom és én -

mondanám ildomos,

a vágytól ingatag viszonyok mellett

változókkal mért a riasztó kép.

A szeretet, a megértős-

viszonozva nem lett,

vagy csak mércével kiporciózott,

így nyugszunk el egymás mellett

a hatalom és én -

A Nap mindig süt valahol...

a piros, immár sárga lett

impozáns kultusza túlhaladja a sötétet,

ám súlyától maga-magában ereszkedett meg,

s alkuin zsugorodik fölébed rég

a „jobb” ügyért- csak magáért önti el a vér.

Vagy elébb még a rettenet – még sötétebb -

mi jobb ott korcsként egyetlenedett,

a valódi, ahogy igazítja állig-köpönyegét,

ahogy kifordítja az erényt,

maga-magát "dicsekszi" sárga-tökre elébb--

 

2014. 08. 12.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 202
Heti: 488
Havi: 4 098
Össz.: 431 547

Látogatottság növelés
Oldal: Bölcs káosz...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »