RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Akarunk változtatni?

 

„Ez a rendszer nem legitim, mondta Demszky Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem legitim az alkotmány, és nem legitim a választójogi törvény miatt, tette hozzá a volt főpolgármester, aki szerint, ami most történik az egy delegitimizációs folyamat.”

Bocs', de ez egy butaság... azzal, hogy a választók elmentek szavazni, nos- igen! - éppen azzal legitimálták az alkotmányt, Orbánékat és a választási törvényeket! Bojkott kellett volna, ám hiába „sikoltoztunk” néhányan- és magyaráztuk az orbáni irányt, süket fülekre talált!

Most előjönni azzal, ami már lejárt blődség, majd a legközelebbinél talán- ha megint átírják a szabályokat.

Az elégedetlenségek miatt, a nyomor nagysága miatt, az utcai tüntetések miatt, egy közös célt kell kitűzni: ez az előrehozott választás! Igen! - jól mondja Gyurcsány, hogy a legnagyobb (vagy épp a legnagyobb) tétje az Orbán elnökké való megválasztása lesz – ha kiépül a prezidenciális rendszer, már tenni senki nem tud ellene és 20-25 évig élveztetve lesz velünk a nyomor – azaz mindenkinek marad az, ami most „rászabatott”!

Ha megint elszállnak a szavak a fülek mellett, és eljátsszák a pártok is a vakot és a süketet, akkor magunkra vessünk...

 

- Gyurcsány legalább kiokosodott! - ez is valami, az MSZP még az önáltatás alvó állapotában van, de legalább már megelégelték az országos nyomort... az LMP ügyesen politizál, érvel, de ezzel- mint már láttuk is – sokra nem jutott. Ám a fentebb felsorolt pártokból, ki- lehetne választani az egyest, aki vezethetne, avagy – akire kormányzati munkát is bízni lehetne.

- A „Jobbik”, ami nem jó, de van és számolni kell velük, ide-oda sasszézik, hol szélső- hol meg közép-jobb (fideszi), ilyetén nyújt ismereteket a társadalom mai állapotáról és múltjáról...

- A függetlenek, bár képet adnak az emberről és lehetőségeikről, megkönnyítve a tájékozódást világunkban, az emberi kapcsolatok mégis mis-másra sikerednek rendre... talán, mert a sajátos lehetőségeik korlátjait nem tudják átlépni... de kormányzati munkában felelősen tudnának tenni!

- A Fidesz leszerepelt, amit tesznek csak erőlködés, amolyan hasprés- amiből már szar se lesz (!)

 

A hazugság-pilléreik repedeznek a társadalomban, a gazdaságban főleg, de az élet minden területén is. A befogadók (a nép) ébredeznek, a jellemtelenség színvonalára még szegényként sem süllyednek- az erkölcs-tudata nemcsak értelmére, de érzelmére is hat, s jellemformáló erőként épp a hatalom ellen emeli fel szavát a tüntetésekkel.

A reális bázis mocsárra és nem gránitszilárd alapokra épült a Fidesz jóvoltából - aminek következtében a viszonyok és vele a fejlődés, valamint a fideszi jogi- és politikai felépítményeik süllyedni kezdtek... a nép, immár tudatára ébredni látszik! Ám rájöttek arra is, hogy nem a tudatuk határozta meg a létüket, hanem épp fordítva, a társadalmi lét az ami ráébresztette őket tudatukra. És itt a baj, a hatalom a régi módon már nem tud kormányozni, a nép meg nem akar a régi módon élni. Kormány Orbánnal az élen szétszaladt a világba „cigánykodni”, hogy mentse a menthetőt, ha még lehet és csurranjon valami a kiürült kasszába, aminek előzetes tartalma náluk, magánzsebekbe vándorolt!

Majd valami csoda folytán, ha elnök lesz Orbánból mégis, nos- akkor bárki nyeri is a választást- az megbukik, mert az elnök „nagysága” folytán befolyásolni fogja a dolgok menetét, és akkor megint „megmentőként” jöhet a Fidesz vagy a Jobbikra öröklődik a „belátás”! Jusson eszünkbe a mostani mindennapi létfeltételeink- ezek által kialakult érzelmeink, hangulataink, gondolataink- az illúziótlan valónk! A jövőnket, immár magunknak kell alakítanunk... a nép végre igyekszik a felületi tényezők alá hatolni, a legendák és a retorika csábítása után elvetni a tudóskodó rutint és a józan észnek álcázott tapasztalatot (ami csak az érzékeknek bírt) ma különösen veszélyes „ópiumát”!

Ám valakinek adni kell a vezérszerepet, addig jó volna elérni, hogy Orbánék csak ügyvezető kormányként tevékenykedhessenek... meg kell találnunk a módszereket, az eszközöket, az intézményeket, a közvetítő csatornákat, amelyek útján a „gyakorlat” megvalósul – de a civil szervezeteknek és a pártoknak közösen kell agyalniuk ezen, nem egymást gyomrozva- ha Gyurcsány, akkor legyen az Gyurcsány! Vele lehet kompromisszumos megállapodást is kötni! Utána eldöntjük a „hogyantovábbot”, ha már ismét nyugathoz tartozunk... de nemcsak markot tartva!

Orbánnak nincs ideológiája (ő mondta, az egy bucka, amibe hasra lehet esni), de eszmei zűrzavara, annál nagyobb! Hazugság övezi minden mondatát. Ha van érdek (márpedig nála csak az van és saját-maga- felé), akkor van „megélt” eszmerendszere is, következésképpen ideológiája is, de a szótól úgy fél, mint az ördög a tömjénfüsttől (Marxot is ezért dobták a történelem szemétdombjára?)!

Akarjuk a változást? Vagy maradjon a „keleti-nyitás”? Ez most a kérdés!

Tudatosság igénye bennünk van a gazdaság, a társadalom és az erkölcs nagyon is mindennapi problémáival - az emberek mindennapi tudatával és életével!

Nép és a hatalom kölcsönhatásaira kell most figyelnünk, hogy milyen a mai politikai eszmevilág...

ki mozgatja a szálakat és kinek a gazdagodását viszi előbbre már látjuk – az elit kultúrája az és nem a népé, mienk a szolgaság és csak a hatalom által sugalmazott eszményekért lelkesedhetünk! Kell ez nekünk? A józan észnek kell megreformálni...

 

 

…elfelejtettem, hogy kell élni,

de félni megtanultam,

s még tanítják nekem.

 

Miért nem egyenes gerincem,

hol elszédült a föld- el nem tudom tagadni?

Nem megy,

ember vagyok, egyként nem tudom megoldani…

 

Mond- képzelet csupán,

hogy gyászba-roskadt

egy érzés, hogy így tapod valót

a lét, és új határán, hol testi-

fájdalmát is felfestette örökre viselni,

idegenség-vége így lett emberi?— (szőke)

 

 

2014. 11. 28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 295
Heti: 1 064
Havi: 4 674
Össz.: 432 123

Látogatottság növelés
Oldal: Akarunk változtatni?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »