RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Csörtess immár...

„Így szép, hogy tettei súlyos nyomait őrzi az idő,
lábai döndülését a levegő, a történelemé,
serege bunkós szavait, a nyerseket, a félig állatiakat,
az égből a pokolba hulló s fölcsapó lelkek zajait
s hetvenhétszeres változással az égő hús szagát,
az ökrendeztetőt, okádtatót, a képtelent és ezért örökkévalót.”

Mondhatunk már, amit csak akarunk- változtatni nem tudunk. Az ellenzék bénasága okán, hogy választással igazolták Orbánék munkáját, az alkotmányukat... már hiába a böllenkedés, elkéstek az akciókkal.
Orbánék folytatják az erőből való kormányzást, a sast is szolgálatába állította, mert mint mondta szárnyán érkezett – ezzel az erő szimbóluma is legyűrve ő lett az erősb! Büszkesége és önértékelés-béli hiánya adja, hogy a szó, mely elhagyja száját semmit nem ér, mert tettei vele épp ellenkző hatással vannak a gyakorlatban. Minden magyar miniszterelnöke akar lenni? Hogy? Uszítólag, mint ahogy nyilatkozott a nagy keresztény Semjén és Szájer is? Erős Európát akarnak és középen, tiszteletet és elismerést, de Brüsszellel ellenkeznek, harcolnak és keletre nyitnak (ami nem volna baj), de Moszkva épp a hús-exportra mutatott fel stopp-táblát! Az atomenergia nem rossz (a legtisztább és legolcsóbb energia), ha nem lép közben egy emberi hiba, mert onnan katasztrófális... a földmozgások, rengések közepében lehet még veszély (vagy lehet veszélyes)- de bízzuk ezt a szakemberekre... jöhet a tárgyalás!
Szóval én nem látok se fejlődést, se semmiféle változást a jövőre vonatkozólag, sőt (!)
Gaudi akciózik és nem elég elítélhető módon teszi, Gyurcsány megbuktatja Orbánt? Vicc! MSZP szintén az ellenkezés politikájával indít, de később behajol és tangózni fog, vagy lassúzni, hogy egyéni érdekeit képviselni tudja- a fennmaradásukért (!) – ellenkező esetben az MDF sorsára jutnak!

Látjuk az erőből való politizálás hova- merre visz. No nem a béke, a szabadság és egyetértés felé! - az már bizonyos!

Ügyvezető kormány máris jól ügyvezetett és egy-fajta XXI. századi holokauszt kezd kialakulni áldásos munkájuk nyomán. Lásd: Miskolc! Vona még bérlaktatásról beszélt Szibériába űzve egy nép-csortot... a Fidesz már gettókat számol fől és elkülönít: „Miskolcon elkezdődött valami, amit egykoron GETTÓSÍTÁSNAK – elkülönítésnek neveztek. Embereket rákényszerítenek arra, hogy hagyják el a várost, települjenek ki a semmibe, a pusztába – mert ami most történik, az igenis a pusztába való kizavarást jelenti – finom eszközökkel!”
- Álságos minden, amit mondanak, és amit tesznek! Nem építenek téliesített koncentrációs táborokat, de az embereket belekényszerítik abba, hogy olyan környezetbe költözzenek, ahol a telet élve, csak nagyon kevesen fogják túlélni.-

És hogyan tovább?

...a Hatalom, ha akarja, minden erkölcsi gátat átszakít azért, hogy vagyonát gyarapítsa, a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket még szegényebbé tegye. Látnom kell, hogy Magyarország nem fejlődik, hanem erkölcseiben egyre mélyebbre süllyed. Köszönhető ez annak, hogy a vezető politikai hatalom, amelynek Orbán a vezetője, minden gátlásaitól megszabadult, és nem felemeli ezt a szegény országot, hanem a poklok – poklára küldi áldatlan tevékenységével.(V.L.)

Minden hamisított már- belemagyarázott áltudományos történelmi eseményekkel...  - Innen adódhat, hogy II. Lajos sajnálatos patakbalesete miatt nem tudta megírni Mohács történetét, ezért kénytelen volt Kövér történész (hogy ő se maradjon már ki a baráti klikkből) a tudományos alvilág némely kétes összeesküvéselméletéhez nyúlni... nincs történelem, csak történetírás van; másrészt meg hogy a történetírást nem szabad olyanokra bízni, akik ott sem voltak. Az első tétel (érvelés, alátámasztás és gondolatrendszer kérdése) nem feltétlenül hülyeség, megvitatható és átgondolandó; viszont fájdalmasan ellentmond a második tételnek. Míg az előbbi a lehetséges történetírások sokféleségét, viszonylagosságát és nehezen összemérhetőségét hirdeti (üdítő ezt olyasvalakitől hallani, akinek a gondolkodását egészen másmilyennek ismertük eddig) – az utóbbi radikálisan leszűkíti a történetírást, hiszen csakis a szemtanúk lehetnek hitelesek...-

Így vagy úgy, mára az illúziók lefosztva – a lét csak hazudva szépnek, hízelkedésből és önzésből! Pokol az- mit teremtenek, de nincs ellenfelük, ha van is kezdemény, az is erőből lenyomva (mert a rendőrség csak látszatra tehetetlen, parancsra életképes és végrehajt!)
Piros az erő, fehér a Fideszé- a hozzájuk való hűséget jelentené? És a zöld a reményé (!) Ez a meghatározás ha „Füled és orrod szimatol, megcsal, megoszt, elad a szád” (!) - összeesküvés ellenünk, önmagunkban menthetetlenül, ha nincs értelem, ha minden mocsok, ha  naponta drágul az élelmiszer, a megélhetés, ha az egészségügy a padlón van, fekáliás ágyban – tisztátalan körülmények között fekszenek a betegek, gyógyszert otthonról kell vinni, mert a kórházakban már azt sem kapnak a betegek. (Nem hiszem el, hogy ezekről nem értesül Orbán). Az élet pedig egyre nehezebb...
Elidegenültünk már egymástól is, ez az eredménye a Fidesz áldásos tevékenységének. Szétzilál és nem összehoz!

Minek beszéljek, mondjak regéket,
értelmetlen a szerep...
Képzeletem már máshol –
előre vagy vissza az időben,
kancsulva távolítva közelg.
Beszélni, ébredni- ráébredni kell,
tenni, nem hallgatni s nem
       meghajtani térdemet -
míg rajtam csattog a korbács
„lángok ezerét kelté ragyogó értelemre”
melyben égek és félek- elégek.
Minek a lejt, a lankás domb, ha a hegyek
ködbevesző csúcsain
       mára vérködre gőzölg létet?
Kínban az érzés, mind kényesen
nyeleti könnyem – mert ostobaságok
s bölcsességek „dzsungel-erdei nőnek”
       - ott hiába büszkeségem.
Szolgai az ütem. Benne a „legromlóbb,
       az vagyok én:
a hús, a vér, a hő, az agy, a nedvek.” --(szőke)

2014. május 11.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 202
Heti: 464
Havi: 4 074
Össz.: 431 523

Látogatottság növelés
Oldal: Csörtess immár...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »