RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Édességek kesernyésben...

„Ha azt mondjuk gyümölcs, és azt mondjuk túró rudi, akkor nekünk valami egészen különleges jut eszünkbe!”
Mondjuk az ifjú- keresztények hazacsalogató rudija... nemzeti-roppanósban, csak vigyázz bele ne törjön a fogad!
...
„Egyre kevesebb közműcég engedheti meg magának, hogy osztalékot fizessen a részvényeseinek, a nemzetgazdasági miniszter azonban éppen az osztalékok mértéke alapján állítja, hogy a szolgáltatók még egy harmadik rezsicsökkentést is elbírnának, annyi tartalékuk van.”
Hogy mire jó a választás... egyszer megszívjuk úgyis, de addig legalább elvagyunk valahogy!

„Harcos interjút adott a holnap megjelenő 168 Órának Botka László. Az MSZP választmányi elnöke Horn Gyula példáját ajánlotta Gyurcsány Ferenc figyelmébe, mondván: Horn a választási vereség után nem szervezett harcias rajongókból saját pártot. Botka beszél arról is, hogy Gyurcsány nem Őszödbe bukott bele, s szerinte a Fidesz forgatókönyve szerint játszanak, ha a következő hónapokban reggelente mond valamit a DK elnöke, ők pedig erre reagálnak. Állítja: aki tavasszal le akarja váltani az Orbán-rezsimet, az MSZP és az Együtt–PM jelöltjeire fog szavazni, aki pedig nem így tesz, a Fideszt tartja hatalmon.”
Gratula (!) - értelmes embertől ritkán hallani ekkora baromságot... söprögess inkább az MSZP udvarában, van szemét épp elég, és a sok szar is csakúgy bűzlik! Féltékenység nem épp előny... legyen dics óda, vagy sirám, hol könnyet árasz a honfi bú? Önpusztítás inkább náluk, hol köldöknézés van, hol meg ebvakarás – középszerűek öndicséből már kurvára elég volt, vakok és süketek gyülevész bandája lett, ahol csak magukkal vannak elfoglalva a tagok: én vagyok a népszerűbb, enyém a legnagyobb ellenzéki párt, engem jobban szeretnek, mint téged bee (!) stb. ezért a nagyobb szelet sajt engem illet, és – ha kell a szövetségest is besározom... ugye Botka? Dac és ború Európát vívó akarásban... Ostobák!

„Választási csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a vasárnapi bajai megismételt választás kapcsán az MSZP.”
Csoda-e, ha mindenki elpártol már tőlük – nem is tudnak már semmit másként értékelni, mint saját szemszögükből... akár igaz, akár nem – ezt a gombócot már le kellene nyelniük...
Foglalkozhatnának a hajléktalanokkal is, a nyomorgókkal, az ellátatlanokkal stb. - most már csak csalódás jön (ebbe bele kellene nyugodni!). Ezért ez már egy gyerekes ördögrúgdosás, hogy szüntelen tegyenek valamit, de másként és egyre rosszabbul találják meg a dolgok végeit! Bizonyítási kényszerük nevetséges, a szükségtelen fényezése elrontott munkájukban- ezt az európai szocialisták sem nézik már jó-szemmel... csalfa tulajdonságuk örömmel töltik el őket? - s ettől boldogabbak, hát- tegyék! Emlékeinkbe még elférnek, de a remény már veszni látszik a közhelybenfutás közben, ahogy  a helyzetet közérzem...

„Megszoktuk már, hogy a Fidesz-kormány a számára kedvezőtlen tényeket örömhírként igyekszik eladni, ehhez képest is meghökkentőek voltak a mostani reakciók. A legblődlibb kijelentést maga Orbán Viktor tette, aki szerint Magyarország iparosítása jó úton halad. Ezt Rákosi Mátyás is többször mondta még az ötvenes évek elején, neki akkor ráadásul igaza volt, mert az erőszakos iparosítás nyomán a termelés valóban ugrásszerűen emelkedett, persze annak minden negatív gazdasági-társadalmi következményével együtt. Ma már viszont enyhén szólva furcsa iparosításról beszélni, mivel a GDP szerkezete alapján már jó ideje iparosodott ország vagyunk. Még furcsább ezt állítani pont akkor, amikor a fentebb részletezett adatok tanúsága szerint az utóbbi másfél évben a magyar ipar termelése csökkent.”
Könnyű volt Rákosinak ugyebár... mert nulláról százig könnyebb volt feljutni, mint százról száztízig!
Milyen erőszakos iparosítás volt? Akkor ezt kellett tenni – és mindenkinek volt munkája, mondjuk: becsületes szakmunka és nem megalázó közmunka! Juj!
„A kormányfő a tényekről megfeledkezett ugyan, de arról nem, hogy nemrégiben agrárországnak minősített minket, és a mezőgazdaságot jelölte meg nagy tartalékunknak. Ha így lenne, valóban szükségünk lenne az iparosításra, a valóság azonban az, hogy az agrárium a nemzeti össztermék csupán 3,5-4 százalékát adja, míg az ipar ennek a sokszorosát. Ugyanúgy nevetséges tehát agrárországnak minősíteni minket, mint manapság hazánk iparosításáról beszélni. Úgy tűnik, Orbán Viktor egy más világban él, mint mi, vagy egyszerűen nincs tisztában a közgazdasági fogalmakkal és a gazdaságtörténeti tényekkel.”
Tény az tény... a földmutyik következtében a földesurak csak úri-muriznak – nincs termelés, sok a megműveletlen szántóterület, csak a pénzt veszik fel támogatásnak- ezért ebben az országban egyre közelebb kerülünk a csődhöz, mint az iparban, mint a mezőgazdaságban. Kirakatfényezés már nem üzlet, már mindenki átlát a szitán! Egyet tudunk csak: társadalom zárt-osztályán miként kell játszanunk az inspekciós palimadarat!
„A kormány középtávú terveiben a beruházások továbbra is az uniós forrásokra alapozódnak, nélkülük esélyünk sem lenne a fejlődésre. Ennek fényében enyhén szólva visszatetsző, hogy Orbánék számára Brüsszel a fő ellenség, amely el akar nyomni minket és gyarmattá tenni. A számunkra nélkülözhetetlen támogatásért cserébe kokikat és sallereket osztogatunk – ez aztán a magyar virtus!”
...
„Az egykori Kispál és a borz Kossuth-díjas frontembere nyílt levélben bírálja a szerzői jogok „lenyúlását”.
A politikában amúgy sem bízik Lovasi, sem a mai hatalomban, sem bármely elkövetkező hatalomban:
„Szóval én már bocsánat, de nem bízom Önökben. Nem csak Önökben, azokban sem bíztam. Egyszerűen a politikusok logikája szerint az egy jó dolog, hogy odajárulunk a pénzesdombhoz, aminek a tetején Önök ülnek, és a marakodóknak nagy kegyesen ledobálnak pár aranyrögöt. A mi pénzünkből. Gondolom, a minimum az, hogy csöndben maradunk. Persze sokan udvarolnak is majd közülünk, Önök pedig elégedetten udvaroltatnak maguknak. És minden évben újra. Micsoda szép művészsereg leszünk! Ez aztán a biztos út a neutrális, semmit sem akaró, gyáva vagy éppen az aktuális kurzus hóbortjai szerint készülő produkciókhoz! És nincsenek illúzióim, amit Önök elvettek, azok sem fogják visszaadni, ha véletlenül majd ők jönnek. Ők is szeretik, ha szép tiszta a seggük.”
Alkotva szétrohadunk.. életem mikéntje ad rá igazolást! Önmagamat olvasom, amikor olvaslak téged Barátom!... egyes vélemények szerint a kozmosz is egykor, és – most a hatalom sem másként (hiába más - a kozmosznál is többnek képzeli magát), egy nagy seggen át jött a világra... cinikus és szaros-szájjal lett megátalkodott! Nehéz így kompromisszum-késznek és mértékadó kritikusnak lenni – amiért a választásokig várva hagyják "végre" a slusszpoént (mint rezsicsökkentés), ami még így sem tejszínhab... magvas megállapítással is habosszar a keresztényi-kultúrkörben.

Leroskadtam – engesztelésül megpihen a szív -
oldó-renyheséggel ellen-folytatódásban „szeldeli”
kontúrjait,
                 a szétmosódás fáradságán lüktetve
áramlik szét káoszában már ünnepi pózban
a feltámadásig-
hogy renddé kell válnia – megalázó győzelemre
üt-ver- harcra szólít egy vérző szerelmet...
az alvilágét -amíg Orfeusz lantjával itt
                 csúcsra szárnyat nyit
kapaszkodó-görcsén a szív, egybefonja
szöszmötölő fényeit,
hogy mélybe-rántó kötelékén megnyithassa kapuit
az érzelemnek, hol csillagok fuldokolnak -
                 a messzeségből közelítve így,
mégis dallal telít koporsótól- koporsóig... –(szőke)

2013.10.16.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 295
Heti: 999
Havi: 4 609
Össz.: 432 058

Látogatottság növelés
Oldal: Édességek kesernyésben...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »