RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Fércelünk?

„A kormányfő szokásos, de ezúttal csütörtökön rögzített rádióinterjújában azt mondta, őt is mellbe vágta a hír, hogy a végtörlesztés idején a bankok kartelleztek. Ez jól mutatja, hogy itt még a dolgok nem nyugodtak le, olyan történt, ami nem történhetne meg egy civilizált országban.
„Így nem lehet bánni az emberekkel. Végre kigondol a kormány egy devizahiteleseket megsegítő pénzügyi konstrukciót, megoldást, egérutat, kinyitja az ajtót, és akkor a bankok összeállnak, és együttesen ezt visszazárják" – idézte Orbán Viktort a hirado.hu „
Nos- ha nem csak egy színészi megnyilatkozás, hogy játszhat... akkor itt az ideje annak is, hogy ki- már mindenét elvesztette és- vagy egy részéből a bankot ki is elégítette – a fennmaradó rész töröltessék végleg, mert épülés itt másként nem lesz. Az adó módjára történt adósságokat is meg kell szüntetni pl: a diákhitelt, mert az sem másként maradt fizetésileg el, minthogy veszett a munka... vagy nem is volt (most arra is bámulhatunk, mint a bálám szamara, mert felturbózva több „kupacban”! - melyikhez is nyúljak?)! Hiba és bűn, mint jog és jogtalanság úgy keveredik ebben a társadalomban a probléma, és lett egy nagy „katyvasz”, de kérdem a sok fizetett közszolga minek itt? - ha mindent Orbán kézi-irányít? - de legalábbis sugall... aztán minden marad a régiben. Sőt! Még rosszabb is lesz, mert az ellenőrzést már nem veheti magára... hogy a hírekből részeiben jutnak tudomására a „ferde” dolgok, az csak a jéghegy csúcsa- no- erre kell valami rendelet!
Hol itt a józan erkölcsi érték?
„Orbán szerint egyenes világos beszéd kell. „Én az igazságszolgáltatást nem befolyásolhatom, de nagyon remélem, hogy az igazságszolgáltatás igazságot fog szolgáltatni az embereknek.”

...és itt a kibújó (a bújócska), ugyanis: „...a bankok egyénileg az összefogás hiányával, összességében pedig az összefogással (kartell) jártak volna jobban.
Ezt hívja a matematika játékelméleti ága fogolydilemmának.
A bankok szerint a kartellt nem bizonyítja semmi (ettől még befizetik a bírságot), a GVH viszont állítja, tény a kartellezés. Orbánt sok minden vághatta mellbe, de ennyi erővel azt is mondhatta volna, mellbe vágta, hogy a NAV adócsalásban bűnrészes - ez is ugyanannyira bizonyított tény.”
Hupsz!

„Az MSZP elnöke szerint a választási törvényben az az egyik legnagyobb fideszes csel, hogy ötszáz aláírás begyűjtésével bárki elindulhat a választásokon, így sok párt lesz a szavazócédulán.”
Mesterházy hangsúlyozta: itt az ideje felismerni, hogy az ellenzéki összefogással kapcsolatban több téves várakozás van. Tévedés, hogy pusztán az összefogás automatikusan győzelmet hoz. Illúzió, hogy a választáson összesen három jelölt fog indulni. Nem csak a Fidesz, a Jobbik és egy bármilyen demokratikus összefogás lesz a szavazólapon – sorolta.”
Kétszínű és ostoba... ez a megnyilatkozás mutatja az mszp színvonalát, hozzáállásuk csak önző érdeknek ad teret, így valóban vége mindennek! De mit sírunk és rinyálunk értük... szenvedjenek és égjenek a saját tüzükben el! Maffiózók immár és tőlük Orbán is tisztábban áll, bár egy pólusom sem kívánja a folytatást, de marad és évtizedekre mérhető időre, mert ilyen ostoba, fos, ellenzék még nem volt Magyarországon! Hamis létük igazolva, hogy miért tangóztak végig a ciklus alatt? - létükért és az egyéni haszonért! Ennyit az mszp-ről!
Gyurcsány ne paktáljon le velük – tanuljon, okuljon és lásson! Mert lejáratódik és országlásai hiábavalók lesznek, amúgy is állandóan kísért a félelem, hogy akik már sokadszor szúrják és szúrták hátba, ahhoz minek a hovatartozás... csak hóbortra vallana! Nincs összefogás és nem is nyerhetnek, akkor minek erőltetni az együttest, ja- és ő lesz majd a hibás, hogy az mszp hatalomra nem került, mert Gyurcsány többet vitt, mint hozott! Fogják mondani, mint mondták is! Köpönyegforgatókkal fölösleges az összefogás, a nép nem hülye (bár sokak annak nézik) – tisztábban lát, mit azt hiszik! Pillanatfelvétel semmit nem old meg. Már nem! Ezerféle különbözésük okán a kiegyezés egyediségre laikus lelkendezés csak, esetlen dolgaiban fintorokkal lesz egyre nevetségesebb összevisszáin. És kizárólag Orbán kottájából játszanak! Így nem megy... a 2014-es választások, ilyenformán elbukva. Lehet gyúrni a következőre, hacsak addig úgy nem járnak, mint az MDF! Mszp már a jelen formában semmire sem jó! Egy más kor jegyét hordozza...
Bajnaiék sem ismerték fel, hogy így nem megy, lesz is bukta, de nagy! Vagy minden színjáték csak? A PM-n csodálkozom -de nagyon - tisztességes és becsületes „gyerekek”, mégis- nem tudnak leszámolni az illúziókkal, mert zavaros és homályos törvénnyé általánosult létben, a politika miatt e társadalom: „ a haszonlesés anarchiája”! - erősen romlékony állapotában a viszonyban!

Álruhák és kofák – ó! Mily érdekes, mint igazságos Mátyás királyunk régi gyakorlata szerint, most Vona „vizslat” az igazság után! De tanúsítani nem fogja... nincs oldódás  (a léttel és önmagával való, élni-segítő- kompromisszumot így sem köthet) - és választói létszámgyarapodás sem nem lesz (!) - a Fidesszel való kiegyezés még hozhat valamit a Jobbik konyhájára! Hízelkedés és önzés, ez dívik most! A tények senkit nem zavarnak...

„Idén októberig mintegy 930 millió forintot költött a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a 2014-es országgyűlési, illetve európai parlamenti választások előkészítésére - írja a Népszabadság a szervezet tájékoztatására hivatkozva.”
Mennyire érdemtelenül, értelmetlenül (!) - hány és hány hajléktalan és mély-szegénységben élő emberen segíthettek volna ennyi pénzzel? -”...jóért, a jobbért, igazságokért,/ örök érvényű megoldásokért...”! Omló ideálokért, csikorgó vágyakért, szent ábrándokért? - s mind romba! „mondok: Jól ityeg bizony”...
És a papok a „csuhások” bonyolult zamatú szövegeivel a jelen körülményein csak a pokolba vezető út – nincs kézzelfogható „korlát”! Bűntudat (már akiben a lélek még ép) az elpazarolt évekért... de a rossz földi igazságtevés egymást erősítgető, egymásba fonódó hangoztatása, egy régóta felgyülemlett s visszafojthatatlan vallomásba... a gyónásban a „kívülállók” részéről egyházi-szájakból kiagyalt magasságban keresi a megoldást!
Még élek és sokad-magammal a nyomorban már, egy üldözött vadként a jelenben, hol már nem segít az ima – főleg nem Orbánért (!) de keserű, világos és illúziótlan képével elkomorít nap mint nap! Olyan „középkoriasan” a körülmény és a viszony harsány, pattogós és kegyetlen...

„A nyugdíjak reálértékének növelését továbbra sem tervezik, emelés csak az infláció mértékével lehetséges, és jövőre életbe lép a korhatáremelés első lépése – derül ki a kormány nyugdíjprognózisából.”
Nos- mindig is azt mondtam, hogy ha nem követ el Orbán egy orbitális hibát, akkor győz... de ez pont az a hiba ( sőt: bűn), amivel megbukhat és örökre – persze az ellenzék ezt sem használja ki, így még lehet reménykednie (!), de az elöregedett társadalom, ennek okán (a fentiek miatt is) ellentmond és jő a baj számukra is... itt és így! A fényes udvartartásuk mellett volt bőkezű műpártolásuk- mára már bántó kivétel lehet az általános nyomor és pusztulás közt. A bankóprés sem segít... most őszinte vagy buta (vagy csak politikájuk okán önmagát jól rendezett, logikus és merev kategóriák helyett a maga meztelenségében tárja elénk... talán mert hazugnak érzi ránőtt álarcát?)? Egyik sem- lehet önként átadja a hatalmat, mert rájött, hogy az ellenzék, ha elfoglalja helyüket megbukik az alkotmányon - ami egy férc - és az eddig hozott törvényeikkel? Így majd a nép fog könyörögni értük? Lehet! Már minden lehet!

Nincs irgalom- a lét csalfasága
benne jutalom
                  keserű jajom...
agyő Világ! - már ma
                 önmagam csalom -
a szegénységét kölcsön veszem
lelkileg és nyíltan is jutalma...
kényszere abból kifolyólag
                 lette rom -
ki az Istent gyalázza...
hogy ne lanyhuljak soha
                 most virtusom--(szőke)

2013.11.22.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 165
Tegnapi: 187
Heti: 1 564
Havi: 3 724
Össz.: 424 044

Látogatottság növelés
Oldal: Fércelünk?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »