RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Orbán és a pénzerő...

 

 

Orbánékat megdönteni csak a népnek van joga- külföld egyetérthet vele vagy kifejezheti ellenvéleményét, de nem avatkozhat bele! A nép ébred... mivel az állam emberek társasága, fölötte senki sem rendelkezhet vagy diszponálhat, viszont a szerződés kötelez az EU felé egyfajta „családi” kötelék révén - ilyetén a jog is megadatik, hogy bíráljon, mert a „pénzerő” az egységben van. A belső viszály mit Orbán teremtett még nincs eldőlve, ezekből még lehet világraszóló botrány is. Amúgy meg a NATO-hoz tartozunk, szövetséges Amerika (is) az EU mellett (ami közösségünk), kikacsingatni csak gazdaságilag lenne szabad... Orbán ezen túlment, mert politikailag magyarázza az orosz együttműködést, tanácsot ad immár- és bomlaszt a szövetségesek körében (orosz vélemény szerint, ebben már partner Szerbiával egyetemben). Nos- innentől minden elképzelhető, az orrára koppintástól a csődbevitelig, hogy leváltása biztosítva legyen... mert aki szövetséges itt- az nem lehet (pláne hidegháborús helyzetben) barát ott... a statu injusto – törvénytelensége miatt, a másik fél ki- szövetséges, folyvást fenyegetett állapotba kerül.

Így már felléphetnek a kényszerítés eszközével, hogy vagy- egy vagy velem a közös törvényes állapotban, vagy pedig térj ki a „szomszédságom” elől. Egy seggel, ebben az állapotban- két lovat megülni nem lehet – még ha az érdek (a gazdasági) azt is diktálná. Orbán jobb, ha figyel a törvénytelen állapotra s a kívánatos biztosítéknál marad, mert fellépése a szövetségessel szemben ellenséges... ezek után méltán bánhatna vele úgy Amerika és az EU is, mint ellenséggel. Kapis Fiam? A törvényes függés elve alapján...

A vagyonosodásról meg annyit, hogy a nép elszámoltat benneteket és a törvény ítélni fog, még akkor is, ha az iratokat eltüntettétek! Hol az érdem, ha ügyeskedéssel a vagyon? Vajon érdem a hivatali ügyeskedés és a hűség jutalma az? Így ez éppen annyi, mintha érdem nélkül kapta volna... és még parancsolgathat is e népnek! Eörsi: „A keleti nyitás politikájában nincs ideológia, a pénzszerzés az alapja, mert ha a kormánynak pénzre van szüksége, nem fordulhat a nyugati demokratikus intézményekhez, hiszen azok megszabnák, hogy mire fordítsák a pénzt, de a keleti országokat, Oroszországot nem érdekli, hogy a pénz "egy részét hogyan teszik zsebre az oligarchák" - hangsúlyozta. Az alkotmány vagy alaptörvény biztosítja (kellene legalábbis, mert minden jog alapja), hogy a népakarat ilyent határozni nem fog, hogy így (volt vagy lehetne) helyes... Orbán csak visszaél a helyzetével.

Paul Lendvai szerint: „...külföldön "nagy betegként" beszélnek az országról és Orbánt, aki már nem is tagadja, hogy a hatalom koncentrációja a célja, diktátorokkal együtt említik. Úgy vélte, Magyarországon jellemző a külföld túlbecsülése, holott a magyar kormányfő sorsa nem a német kancellár, vagy az amerikai elnök, hanem a magyar politikai elit és a nép kezében van. Lendvai a magyar-amerikai viszonyról azt mondta: még "soha ilyen nevetségesek a magyar külpolitika és a kormány nyilatkozatai nem voltak". Megengedhetetlennek nevezte azt az "útszéli hangot", amivel Orbánék Amerikát támadják, azt pedig, ahogyan Norvégia ellen fellépnek szerencsétlennek.” Ezek tudatában nekünk a népnek már kötelességünk tenni, hogy Orbán le legyen váltva... és előrehozott választás kell legyen, mégpedig egy kompromisszumokra kész vezetővel.

 

A nép álmodik, így lát fényt

a nappalok szürke szövetén...

- viszi őket az álom

a „fapados” magányokon -

...és a gyomor összerándul,

hogy szivárványként hullik szét

kegyes-kegyetlen szülőföldjén,

a lélekcsonkolásában a most-

...számon a szó is céltalan még,

hogy hogyan tapos ösvényt a havon... (szőke)

 

2014. 12. 20.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 194
Tegnapi: 202
Heti: 575
Havi: 4 185
Össz.: 431 634

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a pénzerő...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »