RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Mesterházy...?

„Felavatás és búcsú”!

...és még mindig vezetni akar! Nem értem ezt az embert, mondja szólamait- aranyköpésnek is gyenge mondandója...
pld: „Napról napra előrébb juthatunk!” / „Felszabadítjuk Magyarországot!”
...többek között azt mondta: a szövetségkötés egy új állomás a magyar politikában. „Ez egy kormányváltó, erős szövetség” - hozzátéve: az elmúlt időszakban számos alkalommal kérdőjelezték meg az MSZP túlélését és megerősödését, mégis sikerült rácáfolni ezekre a véleményekre. Hát!
Mesterházy egyetértett abban, hogy október 23-án új szakasz kezdődik: immár nem csak a partnerekkel és szövetségesekkel, hanem elsősorban a választókkal és az ő véleményükkel kell foglalkozni. A pártelnök szerint a szabadság akkor tud kiteljesedni az országban, ha biztonság és jólét van. Szabadság? Biztonság? Jólét? Matolcsy meseországában talán... de ha felszáll a rózsaszín köd, mit láthat ez az ember (velünk együtt), ha felelősen akarna nyilatkozni (mert azt az egyet még nem tanulta meg) – akkor nyomort (többségben már), nem hiszem, hogy jólétnek nevezhető, szabadságot egy rendőrállamban (?), s megalázó közmunkát- elzárt vízcsapokat a legnagyobb melegben (halálra így ítélve!) - és napestig sorolhatnánk, a gyermekrablástól- a hajléktalan üldözésig... „felnézek az égre, hogy' lángol a magyar igazság/ az északi ég-féltekén, mint dél keresztje/ én meg csak itten ötölök és hatolok, de egyet sem, amiből kettő lehetne, három a magyar igazság négy égtáj felé széledve...” valahogy így a káosz, hol épp az első-számúak fejében legjobban a zavar... Kedves Attila nem értesz te semmit – a szó látványosan hangzik, de falra hányni és tudatosan mégsem kellene!A parlamentben hányszor, de hányszor nyalt Orbán seggébe, hogy egyetért vele... most (?) - mi is van?
„Az erős nyugati bírálatok nem hatottak nagymértékben a magyar közvéleményre, mert Magyarországon jelenleg erős az unióellenes hangulat, amit részben Orbán maga gerjeszt. Szabadságharcosnak állítja be magát, miközben erősen függ a brüsszeli támogatásoktól...” és az MSZP-s indoklás, vélemény hol van? De hagyjuk is 2010 óta csak magukkal vannak elfoglalva az MSZP-sek...
Bajnaival kapartatnák ki a gesztenyét- miközben több- mint három éve dagonyáznak a langyosban, hol egyet értenek Orbánnal, hol beleröfögnek a „moslékba”, de érdemi megoldásra még javaslatuk sincsen. Most meg szeretnék, ha a nép kizárólagos többségükben őket emelné piadesztára! Megsúgom érdemtelen lenne! Csak magának köszönheti Mesterházy, hogy mára a kérdés feléjük: van még lejjebb? - miért megy erre-arra, ahol lehetne, oda sosem? / ha az időnek lenne ideje, biztos eljárna felette / mit nem adnék, ha tudnám: mitől megy félre a merre? A kisérlet kisértete, immár bejárja Európát!
Semmi érdemleges- csak egy kis-úttörő stílusban szajkózza a lózungnak is lejárt szöveget – ez ma Mesterházy... nem nyerhetnek (a parlamentbe néhányuk még bekerülhet) – de itt a vége számukra... már Gyurcsány is fölébük nőtt! Nem véletlenül....
A Fidesz mindenképp nyert, hiszen az ellenzék egymást marja (ki is csinálják egymást)! Mesterházy hiúságának köszönhetően már az elején látszott – elbuktak! Gyurcsány, ha összeborul velük és mégiscsak kikövetel egy összefogást, akkor ő is leszerepelt... méresse meg magát és pártját önállóan (magában), mint mondtam is már legalább a választók előtt tisztán áll, ő maga meg tisztán láthat! Erő- ma egyedül Gyurcsány, de kormányzati lehetőség nélkül...
Bajnait sajnálom (egy picit), jó válságkezelő lehetett volna (!) - de másra nem alkalmas. Ügyvezető kormányt alakítani lehetne még, bár kétségeim vannak az MSZP-t illetően. Semmit nem tudnak- és félő Orbán után az ország velük bukna!
“Faszomat”- kiáltotta az Ellenzék, és felborult a biciklijével. Ott feküdt a porban, és úgy tett, mintha csak napozna egy kicsit. Éppen belekeveredtek a Balkán történetének legszánalmasabb botrányába, kivéve persze az Együtt-PM-et, mert ők Karácsony Gergelyre bízták a konspirációt, aki egy kurva videóhamisításhoz sem tudja helyesen kitölteni a papírokat. Legyőzzük az Orbán Viktort! – kiabálják a tömegnek, és csak suttogva teszik hozzá, hogy seggrepacsiban. Nem, seggrepacsiban sem tudnák legyőzni az Orbánt, de az még belefér.”
Érzéspolitizálás célirány nélkül... szubjektív formában nincs valósága, pletykát meg „nyomja” Náncsi néni a piacon... ezzel az országlás ügye: fejlődés-eredménye cél-virány és ránk hervad... nívótlan még a magatartás is, hát még a beszédek tartalma... Mesterházynál csak az önzés jött le! Olyan: mindent magamnak! - alapja... ezzel ki is domborította az emberi agy legmagasabb rendű funkcióját – negatívan!
Készre vívta a jövőt, az ország kétharmada marad a nyomorban és passz!
“Faszomat” – kiáltotta az ország, és felborult a biciklijével. Pedig mi védtük meg a Nyugatot a töröktől. Majdnem legyőztük a Szovjetuniót. És a sok Nobel-díj, meg a Puskás Öcsi. Kárpát-medence urai vagyunk, kultúrfölény Józsibaszdmeg, nem? De.  Ülünk a porban, rendeljük a “fröcsit”, felírja a csapos a többihez. Kis unicum is kéne még. Igen, ennek az országnak mindig kell egy kis unicum, mielőtt lepirítja a hagymát a hungarikumhoz.
Így vagyunk most az összefogással... együtt indultunk és magunkra maradtunk. Emlék lesz az átélt „együtt”-időnk (rossz emlék) – még álmaimba se jöjjön elő. Átéltük és „hősei”, mint látjuk csak kalandorok- és már minden oldalon. Történelem eseményeit átlapozva rájöhetek, hogy a sors, amit nekünk szánt: megromlott! A tettek már csak gaztettek lesznek – ez az érem másik oldala! Isten és Orbán egy (hogy nem fordul ki a gyomra) – pompás csillogásban adva a tudatlanságot kétoldali rendezőkkel, fegyelmezett sorok- elkülönítve minden ember és így is sokk a sok. Fényesség, pompa, zászló és katonák. Fenséges B. menet, kalap, mente, mellény, s énekszóval köszöntötték Orbánt, az Istent! Üdvözlégy százezer... meg ezerszer!
” Faszomat” – kiáltotta Orbán Viktor, és felborult a biciklijével. Az országban minden fejlesztést az Európai Unió finanszíroz, az ellenség, aki ellen meg kell védeni a nemzetet, az ellenség, amelyik észre sem veszi, hogy egy nemzetet éppen meg akarnak védeni tőle. Az Unió csak áll, és nézi, hogy ez a kisember, hogyan borul fel a biciklijével. Szabadságharcos borulás ez, nemzeti nagy borulás, jobban teljesítő borulás. Hét százalékos növekedés lesz! – kiabálta amikor felszállt a biciklire, de a hetedik sör után már csak a porban lehet tartani az egyensúlyt. Ott viszont stabilan.
Már az országnak is vége... ennyi bugyutaság a világon évtizedek alatt sem- nem jön össze, mint nálunk egy délután alatt! Mint Horthy csak utánzatban (még szavakban, de lesznek tettei is) – embertelen és felcsúti és kegyetlen bosszúállásban játssz Istent a nép ellenében és mégis- tetteire a nép adja az áldást! Félelmetes jövőkép- és mert hatalomhoz jutott – megtartja magának - a kutya itt hiába sánta... irgalmatlan kegyetlenkedéssel kivívja a felhatalmazást egy központi rendeleti-kormányzásra... igen, amellyel bosszúállás lesz! Mértéktartást már most sem ismer, mint egy Kényúr (!) - háborút üzen Európának (levágja az aranytojást tojó tyúkját), mint- ahogy az már a diktátoroknál szokás, ezüsttálcán felszolgáltatja- és ehhez még himnuszt is muzsikáltat majd... szavahihető ember, megcsinálja, amit akar!
Az emberek tépelődnek? Igen, miért van Magyarországon az ami (?) Orbánnak miért van olyan nagy uralkodói kedve? - és irgalmatlan természete? A szabadságot sem érzem... a munka mellett is 48-ból - jól megélve minek az nekem?
“Faszomat” – suttogom magam elé, és már fel sem szállok a biciklire. És próbálok nem gondolni semmire.”
„Honvágy” csábít el... mielőtt még Dunába „tévedek”!

Vezénylő nyálában fürdet az ősz
ökör-adta zuhanással béklyóz a bősz
s gyöngy-fényű hálóiban bókol,
                ahogy rám képet ölt...
hála-hagyatékban egy- más-mezében
éledő fényében gyökértelen-függőn-
társtalan-tanácstalan magáért az időn...
Van csak úgy van – az álhűség -
csillogó-súlyával dönt
               az emlékek rengetegébe,
 ahogy változott rám... érzelgősen gyötör
átlagolt teréből-
menekszem, kifogytam erőm –(szőke)

2013.10.27.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 169
Tegnapi: 187
Heti: 1 568
Havi: 3 728
Össz.: 424 048

Látogatottság növelés
Oldal: Mesterházy...?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »