RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Gyalog-okoskodás...

„Az egykulcsos adó szimbóluma annak, ahogyan az Orbán-kormány a világról gondolkodik. Igazságtalan, mert tíz adózóból nyolc rosszabbul járt vele, és számításaink szerint már eddig több mint ötvenezer munkahely szűnt meg miatta. Szerinte az egykulcsos adó jelenlegi formájában azt a társadalom- és gazdaságfelfogást tükrözi, ami Magyarországot a szakadék felé vezeti” - mondta Bajnai a HVG-nek. 

Örülök, hogy még van véleménye – a gazdasági menekülteket viszont ő sem tudná hazahozni, sem tanfolyammal sem mással, mert a pénz az úr és  külföldön többet kereshet... hogyha „ez a több százezres tömeg (aki kint dolgozik) most itt keresne munkát, akkor a társadalom már felrobbant volna. Ha viszont néhány éven belül nem jönnek haza, akkor összedől.”  Hát ennyit jövőnkről... erre megoldást egy párt sem talált csak elképzelnek valamit és ennyi – marad minden a régiben! Pozitív aspektusaiban vízióikkal  rettegve meredünk a semmibe.
A híradások meg a népet sokkolják a milliárdosokkal – az első három milliárdos az egész országot megmenthetné, ha végre bevezetnék a vagyonadót... a többi is hozzájárulna rendesen a közöshöz. 20-30%-os adóval terhelve 100 millió fölött sokat hozhatna a konyhára. Nem kellene riogatni, hogy összedől a rendszer, ha a „gazdasági menekültjeink” nem jönnek haza, mert az ilyen szöveg csak olaj a tűzre, hogy egyre több megy ki... vagy laikus tévedésem  volna?
Lehet (ki vagyok én?) - egy senki, aki albérletbe tengeti az életét (még), amíg azt fizetni tudom, mert a banki kifizetés már elvitte a házamat- és pont ezeken az embereken nem segít a devizás-csomag... a kormány a legelesettebbeket hagyja mindig szarba! Igaz mi tehetünk róla (nagy részben) – minek álmodtunk nagyot a „változókra”, mert mára csak fintorgásunk maradt e nagy mestermunka előtt a rendváltók jóvoltából. A „Senkik” gazdagodnak, jó barátként- és párthoz-tartozásuk okán...

Nem szaporítom a bizonyítékokat, van hiba bőven a kormányzati munkában – mondanivaló magáért beszél, a nyomorult pusztulhat (!) - leírható veszteség... akár a rokkantak, akár az ellátásban nem részesülők és hajléktalanok sorsán a jelentés – lefordítva a fül számára képzelet-fogalmát. Érzéki benyomások térfogatában többet mond.
Van már feszültség bennünk, mert feszültsége bennünk már „robbanásveszélyes” csak az ellentétek összeszikráztatása kell hozzá és...
Mindenki a megnyugtató és értelmet adó biztonságot keresi még... a gazdagok miért nem? Nincs bennük igény a változtatásra, mert ők jól élnek (nem a maguk tudásából) csak- mert sógor, koma, rokon- így összhangot nem keresnek! Velünk...

„Az egymillió új munkahely ígéretéből közmunkaprogramok indítása lett, amelyekben azért kell részt venniük az rászorulóknak és a munkanélkülieknek, hogy megkapják szociális támogatásaikat. Ezzel a statisztikai kimutatásokban javul ugyan a foglalkoztatás, a közmunkások hosszabb távú elhelyezkedésének esélye azonban nem lett jobb.
Javítja a statisztikát a külföldön munkát kapott sok százezer magyar is, akik még a magyar foglalkoztatási nyilvántartásban szerepelnek.
A tartozás összege ráadásul kétezer milliárd forinttal (a GDP hét százalékával) magasabb, mint 2010 első negyedévében. Eközben elkonfiskálták a magánnyugdíjpénztárak háromezermilliárd forintos vagyonát, ami gyakorlatilag hosszabb távon növeli az állami nyugdíjkiadásokat, azaz az adófizetők terheit.”
Hazugság és kirakat – ez minden mit tudnak... de hozzáteszem ebben nem különbözik egyik kormány sem – legyen bal vagy jobb!

„A tartozás összege ráadásul kétezer milliárd forinttal (a GDP hét százalékával) magasabb, mint 2010 első negyedévében. Eközben elkonfiskálták a magánnyugdíjpénztárak háromezermilliárd forintos vagyonát, ami gyakorlatilag hosszabb távon növeli az állami nyugdíjkiadásokat, azaz az adófizetők terheit.”
És közben fogy a tartalék is... az MNB tartalékai!
„Az elszigetelődő, állami dominanciájú rezsim, amit Orbán épít, amely állandó konfliktusban van természetes szövetségeseivel, soha nem találhatja meg stabil helyét az európai közösségben.”

Fogcsikorgató egyetértésben vannak velünk... magunkat csaljuk, magunk árulói lettünk- szennyben és gyötrelemben élünk (tele adóssággal, ahol a behajtó cégek duplázva turbózzák föl azt, és követelik részüket szívfájdalom nélkül... becstelenül!), de reflektorfényben. Nincs vigasza annak, aki már elbukott – azokon az állam sem segít? - (pedig lehetne megoldás!) - és elbújni sem lehet, de a harc (ha már van ) legyen mindenki számára elérhetően. Enyhülés pár-ezer embernek még nem lehet megoldás a problémákra... ezért lezárni sem lehet – mert létünk állandó összeesküvést jelenthet, megcsal és megoszt mindig és akkor, önmagunkban, menthetetlenül és sorszerűen a szélre sodródva, nyakig süllyedünk a mocsokba... a harc tehát legyen harc! Politikusok és a bíróságok dolga, hogy a behajtó cégeket is mérséklésre bírják- senkinek az adósságát nem duplázhatják meg: nem állam az államban egyik sem! Pedig így viselkednek és vonják a fizetéseket, letiltják a kártyákat stb. Hol az értelem? - ami megtarthat még magunknak?

„Egy nemrégiben adott rádióinterjúban Orbán Viktor meglepő vallomást tett - írja Bajnai. A magyar választóközönség jellegzetességeit értékelve arra a következtetésre jutott, hogy a remény fontosabb a magyar szavazóknak, mint a tények. Lehet, hogy ez volt az igazság pillanata a jövő évi parlamenti választásra készülő kormányfő szavaiban?”

Az alkotmány már bebetonozva... törvényeket megmásítani nem lehet, az ellenzéknek 2/3-da soha nem lesz... és ezzel vége- minden munkájuk a Fidesz által megszabva... akkor meg minek a helycserés támadás? Értelmetlen a választás is- csahogy a demokráciát valamivel igazolni kell, ezért az marad... és félig talán még lehet kihívás, bár végső lényegében látni és megnevezni annak ami (tényt és viszonylatot) – degradálás, véletlenekkel számolni fölösleges, mert véletlenek nincsenek, ettől a Fidesz módszereiben sokféleségében megnyilvánult eddig is. Eszközeiben és technikájában minden képzeletet felülmúlt! Remény? - itt csak egy szó lehet! Ez a lét személy-ellenes... aki lecsúszott az ott is marad... eldöntve már rég, hogy ki legyen szegény és ki lehet gazdag. Ezért érzem, hogy ebben a színjátékban minden párt részt vett! - és az út tovább vezet, már mindegy lejt vagy emelkedik így!

Attól, hogy olvastam valamit
semmi nem változik...
Hogy tűrnöm kell? - vérmérsékletes,
kaptam bút és bajt és nyomort,
nem élvezem -
Hogy mi meddig és- hogy mehet így,
tovább tapasztalati:
           sötét és hideg ismeretanyag,
ahol a fog vacog, hol vannak jótevőim...
           kedvükre, ami tetszik-
ijesztésemre fondorkodás és portyázásaik
„határanincs”-mézétől keseredik
a száj hangulatskáláin, hogy rajtam fehérlik--

2013.11.07.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 187
Heti: 1 492
Havi: 3 652
Össz.: 423 972

Látogatottság növelés
Oldal: Gyalog-okoskodás...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »