RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Orbán:
„a templom és az iskola a magyarság harcának legfontosabb színtere” (!)

Olvasói vélemények...

Jólnevelt: Ez esküszöm nem normális!!!!! Egy párttitkár kölyke, az egykori KISZ vezér, besúgó, liberális, átkeresztelkedett katolikus!!!! A szivárvány ehhez a fattyúhoz képest fekete-fehér!
Igaz a magyar lakosság csekély hányada gyakorló vallásos, de ezt ugye a tények sosem zavarták. Azt meg az agyhalott hívei is elfelejtették, mikor magas fokon kulturált Orsós Viktor a parlamentben a KDNP-sek felszólalása alatt roppant viccesen mindig beszólt, hogy "csuhások térdre, imához! Na most ugyanazokkal egymás előtt térdelnek, csak nem imádkozási céllal. Ez a nyomorék megállás nélkül harcol, akkor is, ha nincs ellenség, csak neki a tükörben. A magyarság létét kizárólag a politikusai, azok élén is ez a cigány és a bandája veszélyezteti. Illetve az az agymosás, amit végeznek, iskolában, templomban, médiában.

József G.: Zsebhokis törpgonosz jól meghúzta a miseboros kancsót! Pont ez a két hely, aminek mindig a béke szigetének kellene, hogy legyen! De ennek az elmebetegnek a vezérgondolata a háborúzás, akármi, akárki kerül elé!

Szabó L.: csak egy elmebeteg harcol mindig a nem létező ellenséggel...

Mások: „Csakhogy most nincs török hódoltság, most a magyar uralkodik a magyar felett.
Kitől kell védeni a magyarságot, kivel harcol a nagyvezír? A magyarral?
A legnagyobb ellensége a magyarnak a magyar! Akárki is nyer, a magyar fog veszteni!”

Megint más: „Igen, nincs török ez való igaz, most mások vannak. Ha nem lenne hasbeszélő a Viktorunk, még egyet is tudnák vele érteni. Mert állandóan harcról beszél, de minden harc utáni hasbeszélése után csontig benyal a kilincsorrúaknak.
Most nem törökök vannak, hanem nemzetközi pénzpiaci uzsorás befektetők. Akik még a törököktől is rosszabbak. Tudta Kata néni hogy az ország nem állíthat elő saját maga saját maga számára valutát? Ehhez nekünk a kilincsorrúak seggét kell nyalnunk, tőlük kapunk zsét, persze nem ingyen, hanem bizonyos százalékokért cserébe. Milyen jól ki van ez találva. Tud valamit a 130 milliárd dolláros adósságunkról? És nem a törököknek törlesztünk. Kata néni!Tudta, hogy VILÁGON magyarországon a leg drágább a lakossági víz és csatornaszolgáltaás? Még olyan két éve harmadikok voltunk a világranglistán. Most elsők vagyunk. Kinek és kinek köszönhetjük azt hogy szinte minden stratégiai fontosságú létesítményünk külföldiek kezében van? Az IMF az sokat tudna mesélni...”

Kérdés: „Fáradt Lúdláb : Most akkor az IMF már nem a Mi bankunk??”

Jézus! - nem folytatom.

Úttörő munka a javából... ó! - le ne becsüld fontosságát, mert a választáskor jól jön a sok „rinya”, hogy rizsát hallgat – s komolyságát felmutathatja határon túlról- kettősségével, hogy beleszólhat életünkbe, hogy fenntarthassa nyomorult életét. Lám a más- ország dolgaiban kotorászó vezéreink jól megfizetik a hovatartozást. Ebből tanulhatnánk... ugyebár? Így, ennek a zsoltáros zengésnek áttételében ismerték meg és szerették meg a Vezért!
A kocsmai züllése után, a könnyező valóság... a tisztaság és szenny, a civilizáció és az elmaradottság választóvizévé lett!
Mi mit teszünk? Olvassuk Mesterházy és Bajnai horoszkópját... a kurva életbe! - és érezve, és bírva „áldását” magukon- a jelen hatalomnak, mert rájuk adva, mert Orbán társadalmi harcának üres jelképei lettek...
Íme, a hatalmas fantázia... kerülőin ugyanoda jutva, ahonnan elindultak – tündökletes rációival az ösztön megrendítő ál-dadogásaival az egység – kísértetiesen egy régi-ízű romantikát ad, egy testszerűen szálazódó sötétségben! Mégis a belenyugvás keserűsége helyett már türelmetlen, perzselő kérdések csapnak ki a „szavak kohójából”, a közös sors kínjában égve, a nemzeti függetlenséget s a társadalmi átalakulást egyszerre követelve: „Mikor fogunk már összefogni”?
Mesterházy: én leszek a kormány első embere- a miniszterelnök, én alakítom a jövőt, mert enyém a legnagyobb ellenzéki párt, és így én vagyok a népszerűbb!
Bajnai: én leszek a miniszterelnök- nekem jobb a politikám, a gazdaság megváltoztatására nálam a tudás... és a nép- népe – jövője gondján fészkeli magát a történelmi helyzet, vagy másként: fészkelődik még (!) - konkrét élmények tárgyiasságán (egy-színpadi) – természetellenes realitásban fogalmazva- tétován (még bénán) a hülyítések magaslatára hágva kitudhatatlanokká lettek, mint a végzet! Így az együttesben...

Ez lesz a végzetünk? Nem hagyhatjuk! - bojkott Emberek! A fő kérdés az egyén és a közösség viszonya, egymásra vagyunk utalva... itt nincs helye a széthúzásnak. A múlt nem kell, az elmúlást hozza ízre – a szaporodás örök rendjét- változhatatlan rendjét, a magyarság továbbélésének törvényét kell kimondanunk végre és nem „neo”-tartalmával fajelméletre szűkítve, embertelenségre- tarthatatlan módon! Összefogni hát, de nem a választásra csak, mert nem igazolhatok és nem is igazolok egy diktatúrát! De köztársaság adta demokráciát akarva (!) - hol nem napi igény szerint változtatják az Alkotmány szövegét – hol a törvénykönyvet történésenként írják át!
Thomas Mann új jelentést kap rég-múlt szavaival- mai aktualitásában: „Ha az európai humanizmus képtelenné vált arra, hogy eszméit harcias formában újjá szülje: ha nem képes többé arra, hogy lelkét bajvívó frissességre ébressze, el fog pusztulni, s egy olyan Európa lép nyomába, amely csak történelmi hagyományként viseli nevét és amely elől jobb lenne közömbös időkívüliségbe rejtőzni” - ha Orbánon múlik, így is lesz... harcias színteret teremtett („Gyarmat nem leszünk”!). Magyarország vigyázz! „Európa vigyázz”!
Bojkott a választásokra, politikai jelentősége óriási! Csak egy párt kell megszervezésére, vezetésre és egyáltalán: hogy felvállalja!
Humanista eszme kell... nem tagadva meg azt az európaiságot, amely nemcsak földrajzi, hanem erkölcsi fogalmat is jelent a gazdasági egymásrautaltságban, mert oda tartozunk, ezt szavaztuk meg, és- mert a közösség törvényeit be kell tartanunk!
Vagy maradunk megalázó szegénységben? - hol a politikai csalódások igencsak felszaporodtak...

De hisz, ha volna bűnöm bármi...
élni itt és halni, így sem lehet.
Legfőbb Urunk, ha teremt menj-országot,
akkor menni kell,
egy jobb élet reményével...
Adjon hát kegyesen módot „menekednünk”.
Hágok törvény és szabályt, így ni!
Tudásom, hogy rengeteg,
hozzám mégsem kegyes sorsom:
nyugtom egy perc sem...
A pénztelenség tönkre tett!
Érteni akard: örül az ki nincs közöttünk,
ki- színek álmában, az is valaki!--(szőke)

Horthy-szobor kapcsán...

Elég! Nem hülye itt senki - nem kellenek Hitler-janicsárok! - nemzedékek nőttek fel úgy, hogy nem ismerték meg a történelmet... Horthy szégyenletes történetét.

Elfelejtették vagy nem is tudták- vagy ténylegesen el akarják feledtetni, hogy "Horthy előbb volt Hitlernél, sőt előbb volt még Mussolininál is s hogy a "Fővezér" véres útja, Szegedtől a Dunántúlon át Budapestre, megelőzte a Duce római marsát és a Führer ugrását Münchenből Berlinbe." E rezsim tagjai egymásnak megkegyelmezve, kegyelmet adtak a Horthy uralomnak is! 1944-ben pedig mindenki megbocsátott mindenkinek...

Mint akkor is- most is segítségükre van a történelemhamisítás azoknak, akik a Horthy időket hoznák vissza... sajnos a szándék és az akarat már itt- itt van a nyakunkon - ennek mintája az oktatás reformja is (és a Kossuth-tér átépítése, emléktáblák stb.). Vass és Klebelsberg a mintakép (a két főminiszter), akik - s épp ők - aknázták ki a "szabad futás" előnyeit, amelyek a lazább kormányzati ellenőrzés nyomán jelentkeztek. És tömérdek mások is ugyanúgy, mint most is a mutyik sora (trafik, föld, hogy csak a legnagyobbakat említsem), panamák, közéleti tolvajlások, visszaélések, hivatalnokok megvesztegethetőségén keresztűl egészen a legmagasabb dolgozószobák küszöbéig árad... (persze, hogy voltak jó "húzások" is, mint mindenhol, hisz semmi nem csak fekete és nem csak fehér, de csak így...)!

A hatalom olyan kezekben van, amely a hatalommal legfeljebb visszaél... és a tehénből kibeszélik a borjút is! Politikusainkban több körmönfont ravaszság lakozik, mint amennyire hivatalviselésüknek, közéleti mozgásaiknak külsőségeiből következtetni lehet...

2013.11.18.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 214
Tegnapi: 202
Heti: 595
Havi: 4 205
Össz.: 431 654

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán:
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »