RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Orbán az időt-rabló...

 

Mire koncentrálnak Orbánék... lakonikus tömörséggel mondhatnám semmire - a következmények őket nem érdeklik, döntenek és kész!

A célok bonyolult rendszerében egyszerre sokféle, kívülről meghatározott és belső célnak kíván- vagyis „kénytelen” eleget tenni a Kormány - ezért nincs összhang, a megvalósítás folyamatában egymást korlátozzák a célok.

Mivel a célok függvényei a problémák- melyek maguk is eltérőek, sokaságának következményei az összefüggések bonyolultsága, valamiféle objektív sorrendet hoz- rangsor nem létezik.

Orbán és társulata többé- kevésbé szubjektív módon dönt, hogy milyen problémát tekint jelentősnek – időt-rabló munka s elvégezni sem lehet úgy, hogy maradéktalanul feldolgozza és megoldandó feladatokként fogalmazza meg azokat.

Problémák tekintetében tehát a „káosz” marad.

Orbán szubjektíve ítél (nincs objektív értékelés, minősítés- nincs probléma feltárás), eszerint a látszatproblémák, jelentéktelen esetek, átmenetiek és átmenetileg, amit fontosnak vett- adja a problémák dzsungelét... amiben ugyan utat vág, de kétoldalt megmarad mégis a dzsungel.

Ezért együtt „úsznak” a konfliktusokkal... és még mindig nem tanulta meg, hogy „a problémákat ott célszerű megoldani, ahol felmerültek”!

...és döntenek- így is, úgy is – mindenképp, de leginkább, hogy a feltárt problémát inkább célszerű elviselni, mint megoldani – megy a süllyesztőbe és- vagy elkenik! Immár napi gyakorlatuk!

Miért, hogy a jelenségek, ha van elégséges információ, mégis, az okok láncolatában annak kezelése tüneti?

Mert egyszemélyi a döntés és megfenyegetett a beosztott: „elveszem,” ha kell, „adok,” ha úgy hozza kedvem (!) - te pedig (mert beosztott vagy), teszed, amit mondok!

Lám, ilyen kedvezőtlen a „helyzetkép” (leegyszerűsítve mint Vidánál: feljelented vagy kirúglak!)

Érték csak maga irányában van elfogadva, a magatartási normák, szabályok, gondolkodásmód egyediségéből származóan nincs fair magatartás... ezért (s ez már bűn és nem csak érzet kérdése)

a nemzet „szolgálata” Orbánnál: az uralkodás... ami nem járul hozzá a társadalom és a nemzet haladásához és jólétéhez!

Amúgy- épp gyávaságát leplezi, patika-mérlegre teszi, hogy mennyi és milyen információt juttasson tovább (inkább csak szivárogtat) – mert ha túl sok információt adna (ezért is rébuszokban beszél inkább) – akkor az azt jelenti, hogy értékelő- megítélőképessége gyenge... ám a kevés információ meg a „dogmatikus” jelzőt süti rá. Próbálkozásai a személyes kapcsolatok rendszerében lelhetők fel, hogy egyes kiemelt személyeken keresztül „köti az ebet a karóhoz” (Lázár- Rogán mint mindenesekre), átfogva legyen elszámoltató! Visszásságokra, zavarokra már- külön személyes-beavatkozással vállal kockázatot, - de eredménye szinte mindig – álproblémák megoldása, ezért is a konfliktusok táptalaja...

...s a mindig-átszervezésekben a kész-helyzet elé állítás a dolgok lényege (ami rengeteg pénzt emészt fel), amivel gyengítette és tovább gyengíti a bizalmat.

Összkép: a szervezés aspektusából nézve hatékonyságában gyenge, módszereivel nem a jövedelmezőség irányába hat... kockáztat- ezért is illúziótlan a kizárólagos önállóságában. De felelősségvállalás nincs, hibát mindig másokban keres és talál!

Mitől ilyen bátor Orbán... megint mindent megszavaztak- íme a legújabb: a vasárnap a családé!

Folyamatos munkaidők mellett a legnagyobb kibaszás, amit meg lehetett tenni, az a nagy-boltok bezárása!

Ilyetén nő a bizonytalanság napjainkban... megtérülése nincs, a célelérés smafu, eredmény/ráfordítás tekintetében a saját nyereség a lényegük... a konok ragaszkodással végbevitt folyamatokban, a megoldott látszatproblémákban. Orbán bosszúja KDNP-s segédlettel!

Ezért is nincs igazságosság Orbániában, mert az esélytelenek száma csak nő...így akarja az "Úr"!

...a megkülönböztetéseket a tömegek már elutasítják... a hazugság nem ad biztonságérzetet, iránya befolyásolja a közérzetet – „munkatársadalma” csak munkanélküliséget és megalázó közmunkát hozott, az érdem-szerinti-megbecsülés igazságosságát végleg vetette!

                                 +

Elszigetelődik minden, de a hamis hit és a giccs zöld-utat kapott!

Bár „süket fülekre találtak az útlezárások és tüntetések, /.../ folytatódik a tiltakozássorozat”!

Gazdasági fejlődés hamis statisztikái, az életszínvonal illuzórikus „emelkedése”- szegénység csökkenése hamis tényezőin nincs perspektíva a jó élethez, és jól sem érezhetjük magunkat.

Sem ideológiailag, sem politikailag nincs egység, de már irányzat sincs, ezért további „lázadásokra” lehet számítani... a középrétegek, a diákság körében a fiatal értelmiség elégedetlensége okán- ők közösségben gondolkodnak... ez emberi lényegük, amelyekben az emberi szolidaritásnak a rendszertől függetlenül helye van!

 

A kedv lebírva,

legyűrte

a szív ütemtelen perc-harca…

a muszáj mutat utat itt-

 

Az egész világ bennünket néz,

a kicserélt-szavak után elhagyott mondatok

tartalmatlan lábait,

hogy szétvetik.

 

Vicsorg' az úr, gőg itt- és hitünkbe túr,

gázoló léttel telt el az íz -

 

Kuszáltan formáz értelmet,

izzadja meséit a kor,

valahogy mégis mindig ellenünk,

s önmagának mindegyik…

„muszájos” gyávaságba húz — (szőke)

 

2014. 12. 16.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 295
Heti: 1 020
Havi: 4 630
Össz.: 432 079

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán az időt-rabló...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »