RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Variációk egy témára...


Tanácsos küzdeni a jobb elemek részvétlensége, érdektelensége, érzéketlensége, apátiája és a közügyek irányításában mutatkozó közömbössége ellen. A politika ma a vezetők hangulatától s szeszélyétől, egy-egy hatalmasság vagy csoport érdekétől és néhány felkapott jelszó hatásától függ..
Vajon mi tartja fenn Orbán rendszerének fegyelmét? Mi- ki ellenőrzi? Mi erősíti?
Lenne egy élcsapat? - és melyik az? - csak nem a Fidesz, vagy Orbán közvetlen holdudvara? Mint látjuk a pénz az úr- kitartás is csak ez irányban – önfeláldozás nincs. Kapcsolata az emberekkel nulla, csak híveit segíti a hatalom. A tömeg szegénysorban tengődő „massza” lett – velük csak a választásokon van kapcsolat... ezért is a politikai vezetés helyessége erősen kérdőjeles, mint ahogy a stratégiájuk és taktikájuk helyessége is megkérdőjelezett...
Hát akkor, hol a fegyelem – az éhség korbácsa által csak ideig-óráig tartható fenn. Viszont van külsőség- múlhatatlanúl üres, frázisain meg komédia... így egész a rendszer. Élünk a Fidesz és Orbán tévelygéseinek és ingadozásainak, tévedéseinek és csalódásainak szemétdombján.
Ezért is követeli Orbán magának a tiszteletet.... és mert kitartás, szilárdság és erkölcse sincs már, ezért kiérdemelni nem tudja azt.
Ami az EU választáson történt, benne volt a pakliban. Hogy az MSZP maga alá temette önmagát, és a DK, valamint az Együtt-PM megmutatta, hogy a szocialistákon túl is van élet, miközben a Jobbik úgy vált második erővé, hogy több mint öt százalékkal kevesebben szavaztak rájuk, mint áprilisban...
Konklúzió: a Fidesz nem erős, hanem csapnivaló csapat. Kutyaütőkből verbuvált válogatott, ahol a kapus bármikor képes árnyékra vetődni, a védelem átjáróház, a középpálya mintha nem is lenne. A csatárok bénák, be vannak oltva góllövés ellen. Mégis nyernek minden meccsen!
Akármelyik ujját harapják a magyar társadalomnak, csak egyformán fáj – miközben azt próbálják a fülünkbe duruzsolni, hogy nem is olyan fontos az a szabad sajtó, kinek kell az a kisujj? Ujjak, sőt, kéz nélkül maradunk egyhamar, ha fel nem emeljük a fejünket és a szavunkat!

Történelem káoszában füröszt az emlékezet
mámoros vágy és őrület s elnyelve mind
az erény és gyávaság közt – esdelt...
De vár a fent és várt a lent
s az utolsó napon mikor már minden
                mi írva volt betellett
nem is próbáljuk feltartani a történelmet
„árulkodó ha rossz lesz az idegzet”
- mérce sehol - ha kín fészkel
lásd- megtapasztalni utat nyit
a mindenre-képes szív és a szellem
s valahány gondot örömre vált  
                     ezt nyújtja neked
harcban a bűn sokasága mellett--(szőke)2014. július 04.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 295
Heti: 1 067
Havi: 4 677
Össz.: 432 126

Látogatottság növelés
Oldal: Variációk egy témára...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »