RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Mesterházy II.

Hallhatva Bajnait az ATV nekem az jön le (bár mondja, hogy nem egymással akarnak foglalkozni,) - hogy csakis egymással foglalkoznak, egymásban keresik a hibát és a hibást... Orbán ellen nem megy egyik sem – visszafogottak a politizálásban, de harcosak és „mesteri” ügyességgel, az egymás szapulásában! Ellenséget ott keresnek, ahol nincs. Az Együtt-PM már az elejétől kirekesztette Gyurcsányt és a DK-t, nekik nem adnak át helyeket (elejétől ez megy) és a színpadon is vonakodva vállaltak vele közösséget. És csodálkozásuknak adnak hangot, hogy Gyurcsány kimondta: ez így nem megy? És kimondta ugyanezt Fodor is, Kuncze is! Mindenki (a tömeg is) látja azt, amit sem az MSZP, sem az Együtt-PM nem... sajnálom őket.
Mesterházy a színpadról szervezettnek ítélte meg a skandálást – hogyan is (?) - ha végig lesütötte fejét és szemét – de nem is a tömeggel kellene szemeznie, inkább a tükörrel: szembenézés magával, ma fontosabb mindennél és csak utána lehet Orbán ellen menni. Nem hitelesek már. Sajnálom tagjaikat! Sajnálom az embereket, hogy ilyen Mesterházyban bíznak, aki több- mint három évig csak szalonkodott a parlamentben... aki megújult, aki arculatot váltott, aki logót festett, aki fiatalított stb. (végig csak önmagával volt elfoglalva!), szerintem épp ő az, aki mindezek mellett csak és kizárólag egyet tett: köpönyeget fordított és feladta a szocialisták hagyományait – történelmi útját és agyrémeit terjesztve úszik az árral! Feladatra koncentrál, ami majd Magyar Köztársaságot eredményez? - (lózung szinten). Oksági elemzések nélkül. Vizsgálódás az emberi értelemről ott, ahol értelem nincs? Önfényező, hiú, beképzelt és ostoba kártékonyságával mételyez. Ma már Orbánnál is rosszabb! Gyurcsányt egy ilyen ember szájára se vegye! Ennyi!
Mivel ért egyet Mesterházy? Feltételez mindent és konfliktust generál, elméletileg mindent összetör (a szövegéből sem tud kijönni normálisan)- csakis azért, hogy megmutassa nekünk, mennyire nem tudunk nélkülük látni. Nem látni akarunk, hanem élni kedves Attila! Tapasztalati már a kép: tőletek semmi jó nem várható- az a kevés meg van! Hibát követtetek el egymással is és bűnt a néppel- 2010 óta folyamatosan, híveitekkel szemben. DK... minden második szava, aki provokál az épp Mesterházy... majd csalásról beszél, ami betölti tapasztalati anyagát!
Ha azonban e „rendező” elvek (ahogy, amit „hirdet”) a „tiszta” értelme sajátosságaiként van és nem a valóságból származó- gondolatilag, akkor felmerül a kérdés – a kapott ismeretek hogyan vonatkozhatnak a valóságra? Mellé-beszéddel ne akarjon vezetni, főleg ne akarjon kormányfő lenni! Ilyen ésszel magánvaló lényegét tudatunk sohasem tárhatja fel... polgári elmélete és gyakorlati elvárások feléje szöges ellentétben állanak egymással. Túl ellentmondásos természete már-már zavart!
Gyurcsány, immár többedmagával kimondja, hogy ésszel is él a magyar ember (is-en a hangsúly), de objektív szemlélettel kell a folyamatokat ábrázolni: általánosított, rendszerezett- összefüggő, egységében, fejlődésében értelmezve – ésszerűen a megoldás... egyedül nem megy! Összefogás! Összefogást!
S ez volna a hekkelés? Lélektelen önmagára mikor ismer Mesterházy? Nála a kritika- tudás nélkül! Az ember felszabadításának tényleges útját sem képes feltárni, mert nincs rálátása dolgainkra – sajnos saját közvetlen környezetére sem. A seggnyalás és a burok- amiben él etikájában is hagy kívánnivalót maga után – erkölcsiekben (ami alap) ésszerű önkorlátozás szükségét veti fel (legalább a másokkal való érintkezésben!)! Társadalmi tartalma: félelme az összeütközésektől – elve csupán az általános elvont humanizmus gyenge fegyverét adja az „elnyomottak” kezébe, akiknek elsősorban a „harcban” megnyilvánuló humanizmusra van szükségük! Tehát: nem jön le a szeretet, egoizmusa is önmagáért, mégis mindent-betöltő- szerepére hivatkozik... az érdekünk már ellentétes kedves Attila- félre, kérem lépjen félre az útból. Kevés... és mert elidegenedett a viszonyban, összefüggéseiben zavaros a kép- érthetetlenségével lett a külső kényszerek foglya... „unalmas” körforgása nincs épülésünkre! Gondolati tartalmát és logikai formáit is a valóságból származtassa, fixa ideái rögeszmés – más- állapotában csak szubjektív forma... 2018 még odébb van, így lesz ideje elgondolkodni dolgain, hogy összefoglalja a megismerés törvényszerűségeit. Most még hiteltelen és viszonyaiban lett romlott, de „magára mégsem – így sem - ismer” - a kép... tényleges vagy vélt fogyatékosságain korlátaiban csak kénytelenkedik – ezzel torzítást szenvedett el és kizárólag negatív módon... remélem, azt még tudja – hogy hol van...
Szép vagyok és egyedüli: ide már kevés! Beszoptátok, hogy Orbán elhitette veletek, hogy győzhettek, hogy kézben tartod a pártodat, hogy helyes, amit csinálsz... ők már régen tudják, hogy egy hiú, öntelt, de buta ember vagy... ki is használták, az orrodnál fogva vezettek, így a lényeg az, ami elveszett – a felfogások megfordítására már nincs idő. Ne másban keressétek a hibát – kizárólag magatokban... az egyéni érdek és a közérdek viszonylatában szemlélve, elemezve... mert a „bőség” szüli a szegénységet (ha egyáltalán érted, értitek, mit akartam mondani)! Spekuláció Orbán sajátja, kár majmolni – nem ezt várjuk! A 40% otthon marad megint... nektek köszönhetően és nem Gyurcsány okán... már a hanyatlás jelei látszanak mindenütt és dogmatikus torzításai. Hamis kérdésfelvetések mentén csak részmegoldásait nyújtja alapkoncepcióiban az MSZP – így a tömeg- az emberek érdeke ellen ható feltevéseikkel hamis állapotában adódik a súlyos helyzet, ráadásul- egy jelentős befolyással bíró pártban, ahol szar a vezetés... így válnak fő veszéllyé már maguknak magukban (magukra) is! Attila! nem vagy egy vezető típus – ne erőltesd... kérlek, mert- ha hatalomra kerülnél is szembekerül az MSZP a fejlődéssel (maradiságotok okán) – ész nélkül, elzárkóznátok a jövőtől, de a jelen előremutató vonásaitól is (mint látszik). Bajnaiban ettől több van és már bizonyított is! - mert a valóságot átrendezni, oda tettek kellenek és szakértelem kell... érzéspolitizálás csak a választásig elég, de lám: már most kipukkadt!
MSZP megújult és már vakká (is) lett: benne a lételmélet (amely a valóság legáltalánosabb törvényeivel foglalkozik) és az ismeretelmélet (amely a valóság megismerésének a törvényeit tárja fel) szorosan összefügg egymással, kölcsönösen áthatják egymást és csak viszonylagos önállóságukról lehet szó (náluk smafu). Ezért is kell objektívan szemlélni a valóságot kedves Attila! A kölcsönösség nagyon fontos és a realitás a látáshoz... ugyanis már az elődök is elmondták: a lét határozza meg a tudatot!
Az emberek nyelvén tudni kell beszélni!

Akárhány szegény – lám: a talány
üldözve állatként,
mert nem bűne- csak cselekménye
vitte megítélésre sorsát...
így vagy úgy a feledés rág
teréből csúf-időmre és
csak- azért is: aláfestésül a világ (!)
Hatalom büszke élvezetén
arrogáns a báb-
kioktat s mutat utat, ha „bogarat” talál
a bogaras talány...
megzavarodásom mérték-szaván
ím lazított a lánc
s kételkedni enged  és számadást
tart magamban – így tart fogva  
                            a szokás:
intelmén szárnyal a rikács.
Akárhogy van félek még
alap-alak- én-valómból veszett a társ...
milliókkal lettem eggyé néma képsorán--(szőke)

2013.10.28.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 222
Tegnapi: 202
Heti: 603
Havi: 4 213
Össz.: 431 662

Látogatottság növelés
Oldal: Mesterházy II.
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »