RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Ellenzéki tüntetés apropóján...

A jobb a jobb? A baloldal bal fele juj, meg jaj! - és egymást kioktatták ott... Gyurcsány „visszajött” és megmondta a valót. Végighallgattam mind – kár, hogy bal' az oldal, mert Gyurcsány jobb! Mindeniknél jobb volt...
"Mi magunk vagyunk az együttműködés gátjai - állítja a Gyurcsány. - Az ellenzéknek közös vezetőre van szüksége. Nem kettőre, nem háromra, nem nyolcra, hanem egyre." Olyanra, aki "egyesíteni tudja a demokratákat... Ha nincs más megoldás, akkor új vezetőt kell felkérni.""Ha kell, felszántom az országot jobbra és balra" - ígéri Ferenc.

Pár perc, s Orbán a békemenetes színpadon. Aligha tévedünk, hogy vörösre csapkodta térdét a pantallón keresztül, ha végignézte a Műegyetem előtti „önelpicsázást”. Az első öt perc ötvenhaté. Jé! Na, azért becsúszik egy "a nemzeti szocializmust felváltotta a nemzetközi szocializmus" kitétel... és tart a történelem óra. Oktat: Orbán tanár úr. Szovjetek, habsburgok - olykor bekúszik az összefogás is.

Valami volt, valami van, ha nem is az igazi...
"Bajnai libás gazember, Gyurcsány hibbant Néro. Murányi "pesti srac" Levente maxra pörgette a bulit a Deákon. Amúgy kevesebben vannak, mint tavaly" - jelenti a tudósító a Jobbiktól. Vona hármasa is ült... útja maga alatt – szabad és szabadságszerető polgári elkalandozásai mellett a kényelmes hazugságok adták az apropóját a beszédnek- utca... halál a jó- létért és a szabadságért „a több, mint élet útja” volt- és most is a mi utunk is - mondta!

Szép idő volt- csak az ünnep volt borús... érzete kesernyés – és ízre a dolog igazi lényege a történelem sava-borsa, hogy a kommunizmus háromszor is megdöntve (mert három a magyar igazsága) Tanácsköztársaságtól a gulyás-kommunizmusig (nem baj, hogy kommunizmus sem volt... csak jövő- cél!) belefér a mellé-beszédbe, csapongás 56-2006 közötti részbe, hogy miként épül fől a magyar szabadság... mára építve mindenki javára a munkatársadalma (az sem baj, hogy a módja megalázón- de valami azért csurran) – tehát éhen nem halunk...
"Önkény, kiszolgáltatottság, reménytelenség" - Mesterházy szerint ma ezek gyilkolják a magyart.
"A mi ellenfelünk Orbán Viktor... és aki ezt másképpen gondolja, az téved" - így köszön el Mesterházy.

Mit is mondhatnék- logikai bicsak és ünnep és számháború megint – Orbán hároméves rabló-hadjárata után, őt még mindig méltatva politikáját így akarjuk, hát a kérdés valóban az, hogy van e még lejjebb? A nép szokásból választ, vagy béke-együttesben nyájat alkotva átmegy  - egy naiv valamibe, ahol a pusztulás örvénye a legnagyobb megaláztatás... a jövő-kép. Álmosan alvó lassú cammogással a hazavédelme- álláspontjára helyezkedve – s ez az, ami hiányzik... a leszűrt tapasztalatok birtokában nyalogatjuk sebeinket és szószátyárkodunk magunknak. Vagyunk, elvagyunk... értelmiség munkáját becsülve jól elvagyunk – nem hátrálunk? - ha kell, egymásnak is keresztbe rakunk! Egy nagy baj van, csak emlékezni nem tudunk!

Kiemelve Gyurcsány és megérdemelten...

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt mondta, "tudom, hogy ma Magyarországot egy hazug politikai gazember vezeti", majd azzal folytatta, hogy "Orbánnak mennie kell". A DK vezetője, volt kormányfő úgy fogalmazott: miközben a választók többsége változást akar, az ellenzék mégsem áll jól, mert ahhoz hogy legyőzzék Orbán Viktort, ahhoz először önmagukat, rossz szokásaikat, kishitűségüket, pártoskodásukat és önzésüket kell legyőzni. A demokratikus ellenzék támogatóinak, mozgalmainak és pártjainak össze kell fogniuk, "nem kicsit, nagyon" jelentette ki. Gyurcsány Ferenc hozzátette: a demokratikus ellenzéknek közös vezetőre van szüksége, "nem kettőre, nem háromra, nem nyolcra, hanem egyre".
Mint hangsúlyozta, ennek a közös vezetőnek olyannak kell lennie, aki egyesíteni tudja a demokratákat, aki "győzelemre vezet".
Aki erre nem képes, akinek ambíciója akadályozza a teljes körű összefogást, annak át kell gondolnia a szerepét - hangsúlyozta.
Ha nincs más megoldás, akkor új vezetőt kell felkérni közös miniszterelnök-jelöltnek - jelentette ki. Az ellenzéknek közös listára van szüksége, és ha valakinek a képviselői ambíciója akadályozza a köztársasági ellenzéki blokk közös listájának létrehozását, "annak utat kell nyitnia másoknak" - folytatta. Egyúttal azt is kiemelte, hogy az ellenzéki erőknek az egyéni választókerületekben csak egyetlen közös jelöltet szabad indítaniuk.
Az ellenzéki tárgyalások újranyitására felszólító Gyurcsány Ferenc, a korábban az MSZP és az Együtt-PM között született megegyezésre utalva kijelentette: "az a megállapodás, amit kollégáink megkötöttek, az nem demokratikus, nem időtálló, mert nem találkozik a demokratikus választók sokaságának akaratával".
A rendszerváltók hangján, bár emlékezésnek részt sem adva – mégis valami emberibb jött le, mint az MSZP-nél együttvéve...
Gyurcsány ma hitelesebb, mint volt valaha! Elszántság, képesség és készség... milliók egységes akaratát kell összekovácsolniuk, mert enélkül az „ügy” reménytelen... bírálata az eddig elértekkel szemben jogos – kritikailag az elmélet és a gyakorlat egységéből a hiány- az összefogás hiányát, mint lényeget emelte ki.
Elég a visszataszító képmutatásokból, amit Mesterházy csinál, az minden csak nem a népért munkálkodás – kizárólag önmagának épített taktikai sablonizálás, hataloméhség csillapítására szolgáló tette, merthogy övé a legnagyobb ellenzéki párt... már nem – Gyurcsány lekörözte. Ma már nyíltan kimondva: ellenszenves viselkedése sok-sok választót „küld” a DK oldalára! Az MSZP magának köszönheti, hogy elbukta a 2014-es választásokat! Immár 2018-ra gyúrhatnak!

Elcsépelt és lejáratott a szó, mint a forradalom...
képletesen- bár néha végzetesen - táplálja kedvem,
néhány rám-égett- percével
                    (menedék-zúg gyanánt) - halláskárosodón.
De lelkem már kizökkenne rendjéből- a szokottból, mert
                    ámítása a világra
nevetségesen - széjjeldúlt formákba öltöztetett
díszeibe izgul és szorong a szón.
Kálváriám a gond,
                    és a gondolat más-mezébe bújton-
képzeletemben fájdalmas seregek gyűlnek, ahogy
a hit szívós – pokolból építkezik fájón, amint lényegem
és titkom: „formálom azt is, amivé ti válhattok...”
„Mi lesz velem, - már nem firtatom.
Bizonytalan lét könnyít, old, ez enged
világodból ki, számítás, haszon!
Hol semmiért szeretek és szeretnek:
már arra lengek.” --(szőke)

2013.10.23.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 240
Tegnapi: 286
Heti: 907
Havi: 4 517
Össz.: 431 966

Látogatottság növelés
Oldal: Ellenzéki tüntetés apropóján...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »